Uygun ehliyet bulundurmama cezası

A1 ehliyetiyle 50 cc üstü motorsiklet kullanmanın cezası nedir?Araştırdım ama net bir bilgi bulamadım

2918 sayılı yasanın 39. maddesine göre > Sürücü belgesi sahiplerinin, sürücü belgelerinin sınıfına göre sürmeye yetkili oldukları araçların dışındaki araçları sürmeleri yasaktır. Bu fıkra hükmüne aykırı hareket eden sürücüye 700 Türk Lirası idari para cezası verilir. Bu kişilere araç kullandıran araç sahibine de tescil plakası üzerinden aynı miktarda idari para cezası verilir.

2918 sayılı yasanın 39. maddesine göre > Sürücü belgesi sahiplerinin, sürücü belgelerinin sınıfına göre sürmeye yetkili oldukları araçların dışındaki araçları sürmeleri yasaktır. Bu fıkra hükmüne aykırı hareket eden sürücüye 700 Türk Lirası idari para cezası verilir. Bu kişilere araç kullandıran araç sahibine de tescil plakası üzerinden aynı miktarda idari para cezası verilir.

Yani bir ehliyet varsa başka araç kullanmanın cezası farklı mı? Ehliyetsiz kullanmanın cezası 1000 küsür liraydı. Şimdi ben a2 ile otomobil kullansam yiyeceğim ceza 700 tl mi?

Yani bir ehliyet varsa başka araç kullanmanın cezası farklı mı? Ehliyetsiz kullanmanın cezası 1000 küsür liraydı. Şimdi ben a2 ile otomobil kullansam yiyeceğim ceza 700 tl mi?

Kanun hiç ehliyetinin olmamasıyla, sahibi olduğun ehliyet türünden başka tür bir araç kullanmanın cezasını ayırmıştır. Ehliyetin alındıysa veya yoksa 1407 TL cezası var. Eğer A1 ehliyetin var ama A1 olmayan araç kullanıyorsan 700 TL.

uygun ehliyetin yoksa direk ehliyetsizlikten yazarlar e ehliyetin olup motosiklet kullanırsan 1407 tl cezai işlem uygulanır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar