Uygulamali - Debriyaj kullanmadan vites yukseltme

Arkadaslar pek cok mesajda ve forumda, tecrubeli motor suruculeri vites yukseltirken debriyaj`a gerek olmadigini soyler durur. Bu konu pek cok yeni motorcunun, aceminin veya motor heveslisinin (ozellikle araba kullaniyorlar ise) tuhafina gider.

Alttaki linkten ulasabileceginiz video da, debriyaj kullanmadan vites yukseltmenin ne kadar basit oldugunu, herhangi bir ozel hareket veya durum gerektirmedigini goreceksiniz. Ayni zamanda, vites kuculturken, DAIMA DEBRIYAJ KULLANIN dedigini de duyacaksiniz..

http://www.youtube.com/watch?v=hMxKMa-WPvo

Kendini paylasima ve egitime adamis uyeniz
EX

SAYGILARIMLA

kawasakş zx6-r da acemeliğimden vitesi unutup bir kaç kere debriyajsız attığım olmuştu... tekniğini bilmem ama unutursanız tık diye geçiyor :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:34 ----------

bu arada eklemek isterimki sakın denemeyin... alışkanlık yapıyor :)

Zaten videoda adamin gosterdigi ve anlatmaya calistigi da o,
herhangi bir teknik gerekmiyor bunu yapmak icin :)

arabalarda bile, dogru devir araligi yakalandigi taktirde, debriyajsiz vites yukseliyor,
motosikletlerde bu devir araligi daha fazla sanirsam...

Ben vites düşerkende debriyaj kullanmıyodum demekki yanlış yapıyomuşuz :p Tşk bilgiler için :rendeer:...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben cogu zaman debrıyaj kullanmadan vıtes yukseltırım...
genelde kaskla falan ugrasırken sol elımı kullanırım...debrıyaja basmadan gazı cok acıp anıden gaz bırakıp atarım vıtesı....
alıskanlık degıl benımkısı...

Zaten videoda adamin gosterdigi ve anlatmaya calistigi da o,
herhangi bir teknik gerekmiyor bunu yapmak icin :)

arabalarda bile, dogru devir araligi yakalandigi taktirde, debriyajsiz vites yukseliyor,
motosikletlerde bu devir araligi daha fazla sanirsam...
arabada zamanında çok denedim imkanı yok beceremedim.. şanzuman inecekti nerdeyse... arabada ya beceri istiyor yada olmuyor :)

Ben en son bir adet Ford Taunus GT`yi, adnan menderes hava alanindan (izmir) - bornova merkez`e getirdim, debriyaj teli kopmus vaziyette.. :) yaklasik 30km yol...

arabayi durdurmak zorunda kalmadigim surece sorun yasamadim pek, hem yukseltirken hem de dusururken, dogru devri bulmak yeterli oluyordu... durduktan sonra kalkis yapmak zorluyordu sadece.. arabayi 2. vitesteyken marsa basarak, mars motorunun gucuyle vurdurmak (ustasindan ogrenmistim bunu telefonda) bayagi urkutucu ve akuyu bosaltma egilimli bir hareket oluyor :))) ama oluyor yani

Araba icin puf noktasi basit aslinda, diyelim 3. viteste, yavas yavas hizlaniyorsun.. bu arada hafifce vitesi geri cekiyorsun elinle.. normalde gelmiyor.. ama tam bir yer var orada vitesin uzerinde neredeyse direnc kalmiyor ve bosa aliyor kendini o ufacik basincla bile. o devri sabit tutup, biraz kuvvetle ittirerek ve hafif gaz vererek buyutmek veya kucultmek mumkun..

Gerci hidrolik sanziman sistemlerinde olur mu bilmiyorum..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar