- Konu Yazar
Ustalar bir fikir verin, kafam çok karışık. Uzun uzun derdimi her detayıyla yazacağım, sabırla okuyup cevap vereceklere şimdiden teşekkür ederim. Okumaya üşenenler mesajın sonundaki Özet kısmını okuyabilir 
Tam bir haftadır halini hatırını sormadığım Naciyemin (NC700 İntegramın) gönlünü almak için bu akşam garaja gittim. Bir marş basayım da hem aramızda bir dargınlık varsa bitsin hemde aküsü şarj olsun istedim. Bana hafiften küsmüş, belli,marşa basınca baştan az naz yaptı ama yine de çalıştı. 5 dk kadar çalıştırdıktan sonra biraz da ufak ufak gaz verdikten sonra stop ettim.
Buraya kadar her şey normaldi, ta ki motorun altına bakana kadar. Naciyem resmen su koyvermişti
ale:
Yere radyatör suyu akmış yaklaşık 1 avuç (yarım çay bardağı) kadar. Radyatör suyu olduğunu nereden mi anladım? Çünkü motorumda pembe renk tek sıvı var oda radyatör suyu ve yere akan su da pembeydi. Elimle de elledim, yağ değil, kesinlikle radyatör suyu.
Sizce bu neden olabilir? Radyatör suyu sistemi bildiğim kadarıyla kapalı bir sistem ve ek bir tahliye kısmı yok. Bu su nereden gelmiş olabilir?
Birkaç detay daha paylaşmam gerekirse;
Valla kafayı yiyeceğim, bu halde içim rahat şekilde binemem bu motora, yarın komple ön grenajı sökmeyi bile düşünüyorum.
Sizce nereden geldi bu radyatör suyu ??? :silent:
ÖZET: Motorumu çalıştırıp istop edince fark ettim, altına radyatör suyu akıtmış biraz. Kontrol ettim fakat sızıntı kaynağını bulamadım. Motoru yeniden çalıştırınca yeni bir kaçak olmadı. Sizce neden böyle bir şey olmuş olabilir?
Tam bir haftadır halini hatırını sormadığım Naciyemin (NC700 İntegramın) gönlünü almak için bu akşam garaja gittim. Bir marş basayım da hem aramızda bir dargınlık varsa bitsin hemde aküsü şarj olsun istedim. Bana hafiften küsmüş, belli,marşa basınca baştan az naz yaptı ama yine de çalıştı. 5 dk kadar çalıştırdıktan sonra biraz da ufak ufak gaz verdikten sonra stop ettim.
Buraya kadar her şey normaldi, ta ki motorun altına bakana kadar. Naciyem resmen su koyvermişti
Yere radyatör suyu akmış yaklaşık 1 avuç (yarım çay bardağı) kadar. Radyatör suyu olduğunu nereden mi anladım? Çünkü motorumda pembe renk tek sıvı var oda radyatör suyu ve yere akan su da pembeydi. Elimle de elledim, yağ değil, kesinlikle radyatör suyu.
Sizce bu neden olabilir? Radyatör suyu sistemi bildiğim kadarıyla kapalı bir sistem ve ek bir tahliye kısmı yok. Bu su nereden gelmiş olabilir?
Birkaç detay daha paylaşmam gerekirse;
- Motoru çalıştırdıktan sonra bu radyatör suyu akıtma olayı oldu çünkü motoru çalıştırmadan önce motorun durduğu yeri değiştirmiştim ve motorun ilk durduğu yerde bir damla bile akmış bir sıvı yoktu.
- Motoru çalıştırdıktan sonra hiç bir şekilde hararet ışığı yanmadı.
- Radyatör suyu genleşme kabına baktım pembe antifirizli su max seviyesi hizasında. Ayrıca genleşme kabında bir sızıntı, çatlak vs göremedim.
- Radyatörün üst köşesinde bulunan dolum kapağına baktım, orada da herhangi bir kaçak göremedim.
- Motorun altındaki radyatör suyu tahliye civatasında da sızıntı yok, çevresi kupkuruydu.
- Radyatör peteklerine baktım, radyatör petekleri de kuruydu.
- Bu su her nereden geldiyse Radyatörün sol tarafından ve radyatör peteği seviyesi altından bir yerden gelmiş, grenajdaki su izlerini takip ettim ancak asıl kaynağa ulaşamadım :cyclopsan
- Sızıntının yerini bulabilmek için motoru yeniden az ileri kuru bir zemine alıp fan açmasını bekleyecek kadar yeniden çalıştırdım, sağına soluna altına fener ışığıyla baktım fakat bu sefer bir damla bile sızıntı olmadı.
Valla kafayı yiyeceğim, bu halde içim rahat şekilde binemem bu motora, yarın komple ön grenajı sökmeyi bile düşünüyorum.
Sizce nereden geldi bu radyatör suyu ??? :silent:
ÖZET: Motorumu çalıştırıp istop edince fark ettim, altına radyatör suyu akıtmış biraz. Kontrol ettim fakat sızıntı kaynağını bulamadım. Motoru yeniden çalıştırınca yeni bir kaçak olmadı. Sizce neden böyle bir şey olmuş olabilir?