usta ile müşteri kavgası

Arkadaşlar cumartesi günü hadi gideyim ustayla muhabbet edeyim dedim. Ustanın elinde honda titan motor vardı onun son rutuşlarını yapıyordu far vs takmak. Her şeyini güzelce ayarladı yıkadı filan akşama mal sahibi geldi borcu ne kadar diye sordu. Usta bi çay söyliyim o sırada hesap yapayım dedi. Usta çıkardı hesabı 1766 tl müşteri ooo bu hesap ne böyle dedi. Usta abi burada ne yapıldıysa yazıyor dedi. Baktım listeye far, beşik, arka göbek, lastik takımı, arka kuyruk, yan grenajlar, motor açmak, zincir, dişli... motor hurdalıktan alınıp gelinmişte toplanmış gibi adam başladı isyana ooo sen hesap şişiriyosun demeye usta abi ne yaptıysam yazdım daha işçiliğim yok dedi. Adam listeyi ver ben araştırcam bunları dedi aldı gitti. bugün ustanın yanına gidicem bakalım nolmuş bu muhabbet

anladığım kadarıyla özetliyim

usta honda titan için 1766 tl istemiş

Aynen hocam. Değişen parçaların fiyatı bu kadarmış. Mobildeyim ve uykusuzum imla ve anlam bozukluğu için kusura bakmayın

motoru yeniden mi üretti acaba ustanız

bence motoru almayın adam ısrar ederse onda kalsın

DKN

bu kavgadan galip ayrılan usta olur. lokmayı vurur kafasına knock out eder "eğer adı başlıktaki gibi kavgaysa". yok tartışma anlamındaysa usta işçiliği hesaplamamış bide onu hesaplıcakmış.. nabza göre şerbet veriyo sanırım, müşteri haklı gibi

Az önce sordum geldiler parayı verdiler sonra motoru alıp gittiler dedi.

Bazı konuları geç okumak iyi oluyor :)

Hem fragmanı hem de bölüm sonunu bir arada okumuş oldum..

motoru bilmiyodum, ismi görünce şöyle eski model kallavi bi şeydir sandım, cg'miş. küçümsemiyorum da, hakkaten motor kaç para ki bakımı/tamiri o kadar tutsun?

burada etik olan ustanın işleme başlamadan önce fiyatlıyla ilgili müşteriyi bilgilendirmesidir

"Açmadan bilemeyiz" deyip fiyat vermiyorlar.

Yapılması gereken:
"Tamam, sen bi aç, bak, sonra bana yaklaşık fiyat söyle. Onaylarsam öyle tamir et. Onaylamazsam geri toplarsın; bi açma kapama işçiliği olarak da şu kadar alırsın, alacaksan" diye önden söyleyip anlaşmak...

Belirsizlikleri aza indirmekte fayda var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar