Arkadaşlar Transalp'i seçenekler arasına ekledim. İlgimi çeken diğer bir motor hard enduro diyebileceğimiz KTM Adventure. KTM Anventure'ün arazi ve uzun yol performansına diyecek söz yok ama benim şu üç kriterime de uyar mı ?
1. Satarken kolayca ve zarar etmeden satabileceğim,
3. Parçası, servisi bol ve ucuz; bakımı kolay olan
4. Yakıtı uzun yol gezileri için ideal mi
---------- Post added at 15:04 ---------- Previous post was at 14:59 ----------
Hocam tabiki 2 yıl gezince ister istemez hangi makina olursa olsun yıpranacaktır. Benim demek istediğim diğer endurolarla karşılaştırıldığında hangisinin daha az zararla satılabileceğidir. Zira atıyorum Transalp'i 2 sene kullanınca %10 oranında mekanik yıpranma olacak, diğer makinayı 2 yıl kullanınca belki %30 yıpranma olacak. Dolayısıyla yıpranmaya daha elverişli bir motor 2 senenin sonra belki ağır bakım gerektirecek, bu da extra maliyet ve daha fazla zarırına satış anlamına gelecek. Bilmem anlatabildim mi ?
---------- Post added at 15:08 ---------- Previous post was at 15:04 ----------
Arkadaşlar Transalp'i seçenekler arasına ekledim. İlgimi çeken diğer bir motor hard enduro diyebileceğimiz KTM Adventure. KTM Anventure'ün arazi ve uzun yol performansına diyecek söz yok ama benim şu kriterlerime de uyar mı ?
Diğer endurolar ile karşılaştırırsak KTM Adventure;
1. Kolay satılan bir enduro mu ? Yani bir Transalp gibi bir YBR gibi tutulan bir model mi ?
2. Motoru zorlamazsam 2 yıl sonunda çok fazla yıpranma, masraf çıkarma vs. olur mu ?
3. Parçası, servisi bol ve ucuz mu ? bakımı kolay mı ? Uzun süre parça aramayı, yurt dışından parça beklemeyi vs. istemem.
4. Yakıtı uzun yol gezileri için ideal mi ?