Yahu farklı konularda defalarca yazdık aynı şeyi. Ben bu bahsi geçen vücut korumasına da, cordura monta da, deri monta da sahibim, hepsini kullandım-kullanıyorum. Yazdık işte daha önce de, illa ki okuyanlar olmuştur, bir kez daha yazayım. Body armour arkadaşların da dediği gibi sizi darbeden korur lakin sürtünmeden korumaz, bunun tartışılacak bir yanı yok. En ufak bir sürtünmede file parçalar kopacak, onlar hiç kopmasa bile o üzerindeki plastik korumalar sürtünme dolayısıyla eriyecektir, bizzat eriyen korumaya şahit olmuşluğum vardır. Bu ürünler sizi dağda taşta çarpmalardan korumak için tasarlanmıştır, sürtünme mukavemeti yoktur. Dolayısıyla bunun yerine mont almak çok daha mantıklıdır zira asfaltta sürtünme size darbelerden daha fazla hasar verecek, derinizde yanıklar oluşturacaktır.
Bu işin aslı ikisini de birlikte giymektir. Yani sürtünmeye dayanıklı bir motosiklet montunun korumalarını sökerek bu body armour'un üzerine montunuzu giyebilirsiniz. Bu şekilde gayet yeterli bir koruma sağlamış olacaksınız. Zira yarış tulumları dahi giyen insanlar göğüs ve sırt korumalarını giyerek üzerlerine tulumlarını giyiyorlar. Bu şekilde hem herhangi bir darbeden hem de sürtünmeden korunmuş oluyorsunuz.
Sonuç olarak, imkan varsa ikisini birlikte alın, yoksa kaliteli korumalı bir motosiklet montu daha önceliklidir, işinizi de görecektir. Açıkçası motosiklete binerken korumanız sıcaklıktan daha öncelikli olmalı. Kaldı ki bizler de sürekli mont ile geziyoruz ve hiç öyle pişmek gibi bir derdimiz olmadı. Açıkçası yazın ortasında deri montla da geziyorum cordura ile de, montun önünü biraz açsanız dahi yeteri kadar hava giriyor, gayet rahat seyahat edebiliyorsunuz. Body armour ile hiç kafanızı karıştırmayın, gidin kendinize iyi bir mont alın. Emin olun yazın da öyle aman aman pişmeyeceksiniz.