Üst gövde koruma ekipmanı mı yoksa mont mu ?

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Arkadaslar motorumu alalı 4 ay oldu ama hala bir montum yok... Motora genellikle sıcak havalarda bindiğim için aklıma üst gövde koruma ekipmanı alma fikri geldi ama mont mu bu mu kararsızım... Bugun bir arkadaşımla konustugumda bi konyu yazın böcek sinek en önemlisi arı fln gelebilir dedi tırstım ama böyle bi ihtimalin de düşük oldugunu düşündüm daha sonra... Aklımda şu ürün var http://www.motomaxonlineshop.com/Urun/4RIDERS-ARMOR-KOMPLE-UST-GOVDE-KORUMA-pmu1732.html şayet mont almıycak olursam nasıldır? Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar şimdiden çok teşekkürler

ben kullanıyorum bunu ancak üzerinden pileliye benzer bir montum var onu giyiyorum. hava çok sıcak olmadıgı sürece tek giyersen üşütuyor. cok sıcak havada da zaten yakar çok fena. nerede kullanacağına göre değişiyor aslında. bir dezavantajı da bir yere gidince elinde kalıyor. çantaya falan sığmıyor sirtligi.

Motosikleti
en basitinden Gaziantep bugun 37 dereceydi :) keza çevre bölgelere gezi yaparsakta sıcaklıkta pek bi fark yok ama korumasız gezmekte içime sinmiyor. koyucak yer pek sorun deil aslında...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Arkadasini dinle.
Senin dusuk ihtimal zannettigin sey,motorculugun tek gercegi.

Motosikleti
Hava sıcak diye balaklavamı takmadığım gün boynumu arı soktu...
yaz oldugu için sıcak diye balaklava yerine buff kullanıyorum boynumu kapatmak için ben... Geriye kaldı kollar ve eller elde de eldiven var kollarıda korumalar kapatıyo ama ????

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:20 ----------

Arkadasini dinle.
Senin dusuk ihtimal zannettigin sey,motorculugun tek gercegi.
haklısınız ama bütcem de kısıtlı oldugu için yüksek korumalı bir ekipmak düşünüyorum... Sonuç olarak 200 tl civarındaki montların nerdeyse hiçbirinde bu kadar koruma yok

Motosikleti
Vespa GTS300 SS, Honda CRF250 Rally
arkadaşım daha önce de bu konu açıldı hatta ben de açtım, sonuç hep monta bağlandı, gerekçeler ise arı, böcek, düştüğünde sürtünmede filenin korumayacağı, dolayısıyla ince bir mont bundan kat kat daha fazla iş görür, hareket halinde zaten sıcağı çok sallamıyosun

Süper Moderatör (BBRR)
arı çok düşük bir ihtimal değil hele hele yazın.. ancak arı girecekse kapalı kaskın içine dahi giriyor buda bir gerçek zaten bu montun korumaları arası boş değildir filedir yani arının monta gir me ihtimali ne ise bu korumaya girme ihtimali odur .. gelelim montmu bu korumamı .. bence bu koruma monta her şekilde 5 avans verir 5 de fark atar ..

1-hangi montun içinde bu denli koruma var..
2- bu korumanın üstüne ne giyersen giy .. istersen t-shirt giy olur sana korumalı t-shirt
3-yazın efil efil giyersin
4-Kışın en kalın kabanı giyersin
5-sağanak yağmurda.. en dandiko 3 liralık saydam yağmurluğu giyersin

yani altına bu korumayı giydiğin sürece üstüne ne giydiğin sana kalmış .. ha demiyorumki mont alma elbette oda lazım ama bende her ikiside mevcut .. dersenki en çok hangisini kullandın .. montu pek kullanmadım

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:21 ----------

kulllanmayanlar boşa yorum yapmasın sürüklenmede korumazmış.. yeleğin her yeri koruma zaten .. dediğim gibi hiç bir montta bu derece koruma yok ..

Barış Şuşut; ürün cross yapan insanlar için tasarlanmış. Yani düşme anında koruması için. Sürüklenme anında koruması için değil. 20 mt. dahi sürüklenilse filelerinden yırtılır sonrası malum asfalt. Moderatörsünüz (hiyerarşik yapı malum) insanlar yazılarınızı daha fazla dikkate alacaktır. Yanlış yönlendirmeyiniz.

Süper Moderatör (BBRR)
200 m sürüklenirsen montta korumaz merak etme bak diyorumki hem montum var hemde korumalı yeleğim ...inan yelek monta göre çok daha fazla korumalı

zaten dikkatli incelerseniz her yeri koruma .. 200 m sürüklenecek adamın sürati çoktur .. onu ne kask korur ne koruma .. kaskın korumanın montun koruması belli süratlerde uygun düşmelerde .. adamın kafası koptu ya geçen sene ..

Bu koruma cross icin tasarlanmistir yuksek darbelere dayaniklidir ancak ergonomik degildir asfalta uygun degildir suruklenmede yirtilir. Soyle dusunun dayanikli diye cross kaski takan racing kullanicisi gordunuzmu o kasklar darbelere daha cok dayanikli ama asfalta uygun degil bunu bu sekilde dusunmek lazim:cat: bu korumanin ustune deri bir ceket giyersen olabilir ancak sadece bu korumayi giyip ustune birsey giymeden yola cikmak mantikli degil. Piyasada satilan ceketlerde CE belgesi ve diger belgeleri var o belgeleri bosuna almiyolar belli testlerden gecip aliyolar o yuzden iciniz rahat olsun. Millet suruklenmede yirtiliyor diye deri ceket almayi dusunuyor siz fileye yirtilmaz diyorsunuz cok ilginc. Butun bunlari birakin motor ustunde ismail yk gibi gezmek istemem sahsen:santa:

Süper Moderatör (BBRR)
+ geçen gezide gördük sizleri çok bilenler yok işte sıcaktı montu giymedim .. efti püftü giymedim .. ama bu korumalar dediğim gibi efil efil gyersin bahaneye gerek yok .. mont diye milleti kasmayada gerek yok ..

mont dediğiniz.. çoğunda dirseğe denk gelen 15cm çapında bi koruma omzunda bir meze tabağı büyüklüğünde koruma ..sırtta bazılarında var bazılarında ekstra kendin alıyon .. ön göhüs tarafı koruması olan sayılı marka varki fiyatları uçuk ...

bende diğer arkadaşlar gibi aynı şeyi diyorum al montu sıcak diye giymediğin bir gün yap kazayı bak ben burada sana mont diyenlere neler söleyecem

dedikleri gibi hem 28 senedir motor üstündeyim hemde yöneticiyim :bounce: deneyimimi sallamıyosan yöneticiliğimi salla git al emrediyorum :cherry:

Al kardeşim AL.
Bende montda var. Body Armorda, bende En çok Armoru takıyorum. Hem efil efil, hem sağlam.
Hem AVM'lere girince havanda oluyor. Çocuklar AAaaa Robocop gelmiş diyorlar. Bir iki robot taklidi yapıyorsun. Ablaların gönlünü alıyorsun. :p
Hem resimdeki gibi tepeden kafa üstü düşünce yaşıyorsun. :mrgreen:

Al kardeşim AL.
Bende montda var. Body Armorda, bende En çok Armoru takıyorum. Hem efil efil, hem sağlam.
Hem AVM'lere girince havanda oluyor. Çocuklar AAaaa Robocop gelmiş diyorlar. Bir iki robot taklidi yapıyorsun. Ablaların gönlünü alıyorsun. :p
Hem resimdeki gibi tepeden kafa üstü düşünce yaşıyorsun. :mrgreen:

Sendekinin markası ve modeli nedir? Kırmızılar olmayınca daha şık göründü gözüme.

Bu korumayla gezersen akillara ilk gelicek kisi

Hem dainese kalite takiliyor isamil abimiz:queen:

harun27 alacağı korumayı bizde arkadaşımıza alacaz. onun motoru turuncu.
Ben feyizoğlundan 175 gaymeye aldım. Rahat, güzel, bi kaç kez düşüp kalmam lazım. Sağlamlık testi için :mrgreen:
http://www.feyizoglu.com/MTS-Kross-Giysi_44489.html#0

---------- Post added at 12:34 ---------- Previous post was at 12:32 ----------

Bu korumayla gezersen akillara ilk gelicek kisi
Hem dainese kalite takiliyor isamil abimiz:queen:

Süpermiş, aynı pozu bende vereyim. Tolga vs İsmail YK yaparım :mrgreen:

mLh

harun27 alacağı korumayı bizde arkadaşımıza alacaz. onun motoru turuncu.
Ben feyizoğlundan 175 gaymeye aldım. Rahat, güzel, bi kaç kez düşüp kalmam lazım. Sağlamlık testi için :mrgreen:
http://www.feyizoglu.com/MTS-Kross-Giysi_44489.html#0

---------- Post added at 12:34 ---------- Previous post was at 12:32 ----------

Süpermiş, aynı pozu bende vereyim. Tolga vs İsmail YK yaparım :mrgreen:

Gözleride kapatmayı unutma, tanınmazsın böylelikle :queen::queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar