Üniversite tercihimde yardım edin..

Evet abilerim üniversite tercih dönemi başladı ve ben metalurji ve malzeme mühendisliği yazmayı düşünüyorum eskişehir(zor),kocaeli(ikinciöğretim),sakarya(kesin).Bu bölüm ve sakarya,kocaeli hakkında bilgisi olanlar beni bilgilendirirse mutlu olurum..

"Bir yere kapağı atayım da" düşüncesiyle tercih yapma da n'aparsan yap.

kocaelinin mühendislik fakültesi umuttepede. tepede yani. kışın motosikletle çıkmak zor olur onu söyliyim.

Okul sonrası eline alacağın işi düşün. İş imkanlarını düşün. Mesleğin saygınlığını, aranır olup olmadığını düşün. Kimse kusura bakmasın; ama işletme, iktisat, hukuk vb. bölümler okumak bu saatten sonra, -hakikaten- amelelikten başka bir şey değil. Feci yırtık olman lazım bu mesleklerde iş tutturabilmek için.

Şehir seçme! Okul da seçmesen olur. Sen sadece mesleğine odaklan. 4 sene, hadi uzattın diyelim, 5 sene herhangi bir şehrin, herhangi bir okulun kahrı çekilir. Maksimum 5 sene sıkıntı çekersin. Ama geri kalan 50-60 senende mutlu olursun.

Birçok salağın yaptığı gibi, şehir seçersen, okul seçersen en fazla 5 sene mutlu olursun. Geri kalan 50-60 senende de "hay benim eşek kafam" der durursun. İstanbul, İzmir, Antalya vb. sosyetik ve bir o kadar da turistik şehirlerin büyüsüne aldanma! Bu davranış hatun kişilerinde sık görülür; ama erkek bireylerde de rastlıyoruz.

Neyse, kıssadan hisse: yukarıda da dediğime ek olarak, mantığınla bir karar ver. Vicdanına, arzularına, heveslerine, s.kine bel bağlama!

Benim oğlum Kocaeli üni.bitirdi,mühendislik fakülteleri Umuttepe kampüsünde,bence çok iyi bir üniversite yazabilirsin gönül rahatlığıyla..ayrıca puan olarak kocaeli üni.tutuyorsa Karadeniz teknik üniversitesinede haydi haydi tutuyordur orayada bi göz at derim.ama ktü nün eğitimi sıkıdır :)

Su yapacagin secim var ya... hayatini, aileni, kiminle evlenecegini sonra eşini, dogmamis çocuklarini onlarin hayatlarini ve gelecegini, oturacağin muhiti, binecegin araci, arkadaslarini.. herseyi etkileyecek.. hayatin boyunca 3 kurusami talim edeceksin yoksa bolluk ve ferahlik icinde mi yasayacaksin, hatta ve hatta huzur icinde yaslanip ölüp ölmeyecegin aha iste bu secime bagli olacak sevgili kardesim...
Onun icin sevdigin bir meslegi isi tercih edeceksin mezun olmak icin degil...

gebze teknik te de malzeme olması lazım. bu meslekle mühendislik yapmak istersen bursa-gebze-çorlu-kocaeli gibi yerler el mahkum.

Ben sakarya üni. mezunuyum. Kocaeli umuttepe kampüsüne de bir kaç kez gittim. İki üniversitenin kampüsü de tepede. Ama kocaelininki daha tepede. Yağmurlu, karlı havalarda biraz sıkıntı olabilir. Şehir olarak Sakarya da Kocaeli de çok büyük şehirler değil. Kocaeli istanbul'a 40 km kadar daha yakın(avantaj ise bu senin için). İnsanları da birbirine benzer :queen: Hatta futbol takımlarının forma renkleri bile aynı buna rağmen birbirlerini hiç sevmezler ilginç bir şekilde :mrgreen: Geçen yüksek lisans başvurusu için gittim ve Kocaeli'nin hocalarını sevmedim bana itici geldiler(bahsettiğim hocalar senin bölüm değil Bilgisayar müh. bölümünde ama olsun :) ) Profilinde Bursa yazıyor, bence oluyorsa Bursa bu ikisinden de iyidir :) Hakkında hayırlısı olsun ;)

Ne seçersen seç çok fark etmez ama bilmiyorsan mutlaka bitirene kadar İngilizce öğrenip okuldan öyle çık. Sonra öğrenmek için vaktin olmayacak.

Kocaeli üniversitesinde işletme okuyorum.Eğer bölümün %30 ingilizceyse hazırlık var.Geçme notu 65.Çan uygulaması yok ama harf notunu aşağıya çekmek isteyen hoca çekiyor.Devamsızık alınıyor %70 devam zorunluluğu var almayanda oluyor.Herkesin dediği gibi tepede.Kışın soğuk oluyor.Kışın kar yağdığı zamanlar finalin sonlarına denk geliyor tuttugu an onlarda erteleniyor.Özel yurt fiyatları aylık 400-500 lira civarlarında olması lazım yemek ekstra bide 4 kişik odalar.1+1ev herşey dahil elektrik internet doğalgaz su falan eşyalı 700 tl mi neydi.2. öğretim olacaksa harcıda unutma.Okula giden yolun asfatıda iyidir.Kızlarıda idare eder.Benim tavsiyem bölümünü iyi araştırr ne gibi işlerde çalışılır maaşlar ne kadardır bunları araştır.Kafana yatmıyorsa istediğin bölüm baskaysa bi daha hazırlanırsın.

Makina Mühendisiyim
Yerinde olsam Kocaeli 2. öğretimi seçer ilk başlarda ingilizce kursuna gider
2. sınıftan sonra da gündüzleri en azından haftada bir kaç gün bile olsa bir yerlerde çalışır(parası için değil tecrübesi için) mezun olur olmaz da mesleğimde iyi bir maaşla başlardım.
Üni ye gezmek tozmak için gidilmez en çok çalıştığın okul dönemi olacak.
mezun olunca sazan gibi çıkmak olmaz mühendislik tekniktir kocaeli gebze olmadı tuzla d çok rahat iş bulabilirsin bence tercihini bu şekilde düşünerek yap.
Kocaelinin makine mühendisliği altyapısı fena değil sonuç olarak o hocalar var temelinde malzemeninde.

bende sakarya ünideyim kocaeli daha modern bir kamoüse sahip sakarya biraz daha eski ama daha doğal :) sapanca manzaramız harika.. eğitim olarak derseniz pek fark yoktur ama sakarya 1980lerde mühendislik mimarlık akademisinden gelme belki daha iyi olabilir.

Evet abilerim üniversite tercih dönemi başladı ve ben metalurji ve malzeme mühendisliği yazmayı düşünüyorum eskişehir(zor),kocaeli(ikinciöğretim),sakarya(kesin).Bu bölüm ve sakarya,kocaeli hakkında bilgisi olanlar beni bilgilendirirse mutlu olurum..

Kardeş , bu bölümü istediğinden eminmisin? , eşim de kocaeli malzeme ve metalurji müh. mezun , yanlış anlama ama kaldırım mühendisi diyorum ben ona , şaka bir yana çok fazla iş imkanı yok diğer mühendisliklere göre , şu an kendi işini yapamıyor anlıyacağın :pr: senin yerinde olsam malz. ve met. yerine kesinlikle mak. mühendisi olurum , her sektörde iş bulursun , kendine yön vermen daha kolay olur , benden sana abi tavsiyesi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar