Üniversite Sınavına Girecek Kardeşinize Tavsiye verebilir misiniz?

sana şu kadarını söyleyebilirim ki sen kazanamazsan ve başka arkadaşların kazanırsa özellikle samimi oldukların,çok ama çok zoruna gidecek. herkes üniversite ortamında olacak sen ise yeniden dersane ortamına saçma sapan testlerin arasına geri döneceksin. illaki sene kaybetmek istiyorsan bunu üniversiteye hazırlandığın yıl yapma,üniversitede okul uzat.hiç değilse bir işe yarasın bari hayata bir adım daha yaklaşmış olursun.muhakkak ama muhakkak deli gibi ders çalış diyemem ama kaybedeceklerini göz önüne alırsan nasıl çalışman gerektiğini ve ne ölçüde ciddiye alman gerektiğini anlarsın. olayın sosyal boyutu çok fazla. kendin için sadece ama sadece kendin için ders çalış.merak ettiğin bir şey olursa pm at ki sana nasıl daha fazla birşeyler yapabileceğini anlatayım

Merhaba aranıza bugün katıldım.
Bende bu sene sınav a hazırlanıyorum.
ders çalısmak insandan insana değişiyor nedendir bilmem hiç ders çalışasım gelmiyor :/ oturuyorum 2dakka içinde kafam başka yerlerde. Suan staj yapıyorum evde bilgisayar falan söktüm yinede bi yararı yok. hiç ders çalısasım gelmiyor :)
Bizim gibi arkadaşlara başarılar

6 defa girdiğim sınav hakkında konusabilirm galiba rahat rahat :D bilgisayardı motosikletti derken arkadaşların kazanıp sen kazanamazsan orası çok kötü olur o hissi anlatamam yaşadım ordan biliyorum sonra yeniden dersane diceksin ailen yok diyebilir sonra baban ile kavgalar başlar bence birden 2-3 saat çalışmayı denemektense tavsiyem ilk başlarda 15 dakika çalış sonra yarım saat olur o soonra 1 saat böyle devam edersin hadi kolay gelsin

6 defa girdiğim sınav hakkında konusabilirm galiba rahat rahat :D bilgisayardı motosikletti derken arkadaşların kazanıp sen kazanamazsan orası çok kötü olur o hissi anlatamam yaşadım ordan biliyorum sonra yeniden dersane diceksin ailen yok diyebilir sonra baban ile kavgalar başlar bence birden 2-3 saat çalışmayı denemektense tavsiyem ilk başlarda 15 dakika çalış sonra yarım saat olur o soonra 1 saat böyle devam edersin hadi kolay gelsin
6? Seriously? Tebrik ederim :)

ah ah kazanmak bi dert okumak bi dert senin için ilk şart kazanmak ama kazanda gör sen :) Neymiş ne kdar zormuş bana öle bi zor geldiki dondurdum okulu :D ama sana tek tavsiyem bence motoru satmayı kesinlikle düşün internetide kapattır yoksa şeytan dürtüyor malum 1 sene eşşek olcaksınki ömrün boyu BEY olabilesin. dosdum

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İlk Yılımda Kazandım

Sağlık Bakanlığı'nda Psikolog olarak görev yapıyorum,yüksek lisans projemi bu dönem teslim edeceğim aynı zamanda gazete de köşe yazıyorum.Bunların hepsi üniversite okuduğum için elimde olanlar.Sakın bunları yazmamı ukalalık algılamayın arkadaşlar.Ama kardeş gerçekçi olduğumuzda kimse iyi bir insan olduğumuz için sınav geçmemize izin vermiyor.

Bizim zamanımızda ÖSS'ydi adı.Senin gibi motorum yoktu ama bilgisayar ve televizyon vardı hayatımda.Bilgisayar ve televizyon anne baba tarafından uzaklaştırıldı hayatımdan.Evde televizyon yok ya,çıldırıyordum.İspanya ligi yok,Türkiye ligi yok,diziler yok.Bilgisayar desen evden çıkmam bile yasaklanmıştı.El mecbur masanın başına oturdum,ders çalışmak mı?Kitap okumaya sardım bu defa.Yastığın altından iki,üç kitap alırdı annem her sabah.Aynı anda üç kitap okurdum kafamı güzelleştiriyordu(Nasıl bir manyaklıksa artık:) Birkaç ay demedi bu kitap okuamalarımın sözel testlerime acayip katkısını gördüm.Denemeler yükseldi,sözelde tek tük kaçırır oldum.Lan dedim o zaman zeka soruları çözeyim.Zeka sorusu niyetine cebimde geometri yaprak testiyle gezer oldum.Ne oluyor demeden geometri uçmaya başladı.Oysa üç ay oluyordu ve netler yükseldi.Tabii isyankarlık var,ergenlik yaşı.Anne baba keyiflendikçe tepemiz attı bıraktık dersi ama ister istemez alıştığım için yine yaprak test,yine deneme.Akşam başını yastığa koyunca üniversite,iş hayalleri kurmak ayrı bir keyifti.

Kardeş lafı uzatmak istemiyorum;
Fanteziye kaçmayayım diyorsan motosikleti sat,bilgisayarı evden çıkar.Sandığa dolaba kilitleme,dedenlerde dursun hiç olmadı onu da sat.Senin için en önemlisi zaman.Bilgisayardan alacağın en güzel ders zaten bizlerin tavsiyeleri gerisi hikaye inan bana.

Sınav senin bol pratik yapıp yapmadığını önemsiyor;hayatında nelerin olduğunu,hangi şartlarda hazırlandığını umursamıyor.Sistem çalışanı sevindiriyor kardeş,iki kere iki dört.

Tercih dönemi için şimdiden mesaj yazayım fencilere tavsiyem eğer biraz paraları varsa yurtdışında da olsa tıp okusunlar.Bugün en kötü doktor pratisyen hekimlikte kalsa bile özel veya yurtdışında okula yaptığı masrafı bile beş yıl demeden çıkarıyor çünkü devlet deli gibi doktor kadrosu açıyor,iş ve çok para garanti.Ama en başta meslek size uygun mu bunu düşünün derim.

Eşit ağırlıkçıysan öyle ya da böyle hukuk oku(İlgini çekiyorsa tabii).Ben mesleğimden memnunum ama hukukçuların alanı bizimkine göre daha geniş.Sırf kanuni haklarımı bilmek,olayın felsefesini kapmak için hukuk bölümüne kayıt yaptırmayı düşünüyorum.

Çok genel yaklaştım,farkındayım ama biraz olsun fikir verebildiysem ne mutlu bana.
Unutma;karşındaki insanı beğenmesen bile çok çalıştığı için o bölüme gelmiştir,iyi bir insan olduğu için değil.

Çalış ve kazan.Canın sıkılsın bir yıl,sıkı can iyidir korkma!

.

Çok genel yaklaştım,farkındayım ama biraz olsun fikir verebildiysem ne mutlu bana.
Unutma;karşındaki insanı beğenmesen bile çok çalıştığı için o bölüme gelmiştir,iyi bir insan olduğu için değil.

Çalış ve kazan.Canın sıkılsın bir yıl,sıkı can iyidir korkma!

Bu son kısım herşeyi açıklıyor :) hocam kitab okumanın faydaları bildiğinizi aktarırken bile işe yarıyor tebrik ederim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yaşaya yaşaya öğrenir insan 2. senende girersin okadar büyütücek bişey yok

Hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :) Bu gün 50 soruyla başladım birazdan bi 50 daha cözeceğim bu günü 100 soruyla kapatıcam :)

Hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :) Bu gün 50 soruyla başladım birazdan bi 50 daha cözeceğim bu günü 100 soruyla kapatıcam :)

doğru olanı yapıyorsun şuan birden yüklenme yapma :) devreleri yakarsın hamsın :thumleft: ama 100 sınır olmamalı 200 ün altına düşmemelisin.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
günde 100 soru iyi başlangıç :) dershanedeyken bi eleman vardı haftada 6000-7000 soru çözüyordu. şimdi adam ankara hukukta. mezun olunca paraya para demeyecek yani..:p

Yarın 150 deneyeceğim , sonra 175 sonrada 200 bi süre 200 de sabit gideceğim , alışkanlığı kazanınca da arttırmaya devam , eksiğim matematikten olduğundan matematiğe yoğunlaşıyorum. Geometrim iyi allahtan :) Sınavda Hem eşit ağırlığı hemde sözeli çözeceğim , tercih listemde işletme iktisat ve sözelden reklamcılık olacak :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar