umre yolculuğu

selamunaleyküm kardeşlerim umreden yeni geldim perşembe sabahı sabaha gökçen hava limanına indik elhamdulillah sabah namazımı mahalemdeki camide eda ettim çok şükür.RABBİME sonsuz şükürler olsun ALLAHU TEALA herkeze o kutsal kabeyi tavaf etmeyi medinede ravzada ibadet etmeyi nasib etsin İNŞALLAH.gidenlerede tekrarını nasib etsin İNŞALLAH.kardeşlerim inanın o kutsal topraklarda aklınıza ne motor geliyor nede geçim derdi aklınızda sadece resulullah efendimiz var kabei muazama var mescidi nebevin var evet kardeşlerim oralara gitmeyen aynı duyguları bulamaz oradaki atmosver ve yaşam ibadet dünyanın hiç bir yerinde yok çünkü o kutsal yerlerde peygamberimiz hicret etmiş nebilerin nebisi muhammet efendimiz ibadetlerin en hayırlısını yapmış.biz ümmetlere düşende resulullahımızın ayak izlerini takip edip ona hayırlı ümmet olmak RABBİMİZE hayırlı bir kul olmaya çalışmaktır.evet kardeşlerim motor aşığıyım ama hepsinden önce ALLAHA ibadet iman peygamberimize iman gelir motor daha sonra gelir eğer bunun tersi olursa helak olur gideriz.hepiniz ve bütün inanan mümin kardeşlerim ALLAHA emanet olun İNŞALLAH.

ÇOK sağolun kardeşlerim sizede nasib olur İNŞALLAH.motorla giden oldumu bilmiyorum hizmet turuzimle gittik annem eşim ben beraber ibadet ettik.türkiye hava yollarıyla gittik.ALLAHA emanet olun.

selamunaleyküm kardeşlerim umreden yeni geldim perşembe sabahı sabaha gökçen hava limanına indik elhamdulillah sabah namazımı mahalemdeki camide eda ettim çok şükür.RABBİME sonsuz şükürler olsun ALLAHU TEALA herkeze o kutsal kabeyi tavaf etmeyi medinede ravzada ibadet etmeyi nasib etsin İNŞALLAH.gidenlerede tekrarını nasib etsin İNŞALLAH.kardeşlerim inanın o kutsal topraklarda aklınıza ne motor geliyor nede geçim derdi aklınızda sadece resulullah efendimiz var kabei muazama var mescidi nebevin var evet kardeşlerim oralara gitmeyen aynı duyguları bulamaz oradaki atmosver ve yaşam ibadet dünyanın hiç bir yerinde yok çünkü o kutsal yerlerde peygamberimiz hicret etmiş nebilerin nebisi muhammet efendimiz ibadetlerin en hayırlısını yapmış.biz ümmetlere düşende resulullahımızın ayak izlerini takip edip ona hayırlı ümmet olmak RABBİMİZE hayırlı bir kul olmaya çalışmaktır.evet kardeşlerim motor aşığıyım ama hepsinden önce ALLAHA ibadet iman peygamberimize iman gelir motor daha sonra gelir eğer bunun tersi olursa helak olur gideriz.hepiniz ve bütün inanan mümin kardeşlerim ALLAHA emanet olun İNŞALLAH.

İyi dileklerle okuyorum yazıyı son cümlenden sonra sana ayar oldum. Motosohbete gelip dini sohbet açıyorsun o da ayrı konu.

Sen "ellibinkerede gitsen oralara başını secdeden kaldırmasanda hırsız namussuz arsız olduktan sonra helak olursun" Diye biliyorum ben. Yanlışım varsa düzeltin. Doğruyu herkes öğrensin.

Son düzenleme:
çok sağolun kardeşlerim ALLAH sizede nasib etsin sevgili din kardeşim sinan ben iyi dileklerinle okuduğunu canı gönülden inanıyorum ben şimdiye kadar bu sitede ve diğer sitelerdede hiç kimseyle münakaşa etmedim kalp kırmadım kaldıki bu sitede dini vecibelerini yerine getiren üyelerle dolu bu ülkede istediğin sitede dini sohbet açabilirsin her sitede müslüman var kardeşim.helak kelimesine gelelim aslında helak kimse olmayacak ben onu çok günaha gireriz anlamında dile getirmeye çalıştım resulullah efendimiz ALLAHA yalvarıyor tefekkür ediyor ümmetimden kiseyi helak etme diye RABBİMDE duasını kabul ediyor İNŞALLAH anlatabilmişimdir.bütün doğrular kuranı kerimde okursan kimseye bolca soru sormazsın ALLAHA emanet ol kardeşim

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:54 ----------

çok sağol volkan bey kardeşim akik yüzük değilde akik tesbih aldım hayırlı akşamlar.

Allah kabul etsin bizede kismet olur insallah.

Ben okuduklarim seyrettiklerim araplarin bu dini konuyu iyice paraya pula doktukleri yonunde, kabenin etrafi ultra luks insaatlar oteller.. hele seytan taslama da eger dogruysa atilan taslari asagida toplayip 3 dolara hacilara satmalari ve seytan amerika diyip dolarla o taslar satilip atiliyorsa burada biraz dusunmek lazim..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Maaşşallah Allah kabul etsin

mevlam kabul etsin hac da nasip etsin belki bir gün motorlada gidilir fitne fesat sona ersin inşallah nasib olur.

Öncelikle konunun yeri burası değil, "Moto Sohbet" konusu değil bu. "Konu dışı"nda olması gerek. Tabi forum patetes tarlası olduğu için alıştık bunlara, forum kültürü zor, yönetmesi daha da zor. Onun dışında belli ki "birşey" aşılama söz konusu burada, olur herkes özgürdür yazmakta.

..kardeşlerim inanın o kutsal topraklarda aklınıza ne motor geliyor nede geçim derdi aklınızda sadece resulullah efendimiz var kabei muazama var mescidi nebevin var...

Benim aklıma sadece bir grup arabın parayı nasıl cukka ettiği geliyor. Akla zarar bir miktrada para ve kurban sermayesi. Detaylarına inmeye gerek yok, giden sayısı belli, harcamalar belli.

Bir de aklıma hacca defalarca ve defalarca giden hacıların sevinci geliyor. Bildiğim kadarıyla binlerce kişi gidebilmek için sıra bekliyor. Ama hacını biri 11.kez hacca gidebildiği için sevinçten ağlıyor (hacca mı umreye mi tam emin değilim, farkını da bilemem). E be insafsız insan bırak da başkaları gitsin, 10 kere gitmişsin daha neyine yetmiyor, belli ki insanlar yıllardır sıra bekliyor... Ama başka inananların da umreye/hacca gidebilmesi kimin umrunda, olay Allah katında sevap kasmak, bonus kazanmak.

Ne senin 10 kere hacca gitmene gerek var ne de oradaki kutsal toprakların sana 10 kere ihtiyacı var. Ama etrafında yardıma muhtaç insanlar var. "Bir de böyle düşün..."

Bir de neyin neyden önce geleceğini insan kendi karar verir. Bu yetiye sahip olmak gerekir. Habire birilerini, inananı inamayanı, seveni, bileni, cahili, nefret edeni biyerlere havale etmeyin, durup durup Allaha emanet etmeyin, ben almayayım en azından. Önce kendine sahip çık, kendine saygın olsun, yoksa bugün gibi helak oluruz zaten.

Dediğim gibi herkes kendi düşüncesini yazsın, özgürdür. Yazabilecek düşüncesi olan varsa, yoka ezbere konuşmayalım çok duyduk aynı lafları.

Son düzenleme:
çok sağolun kardeşlerim RABBİM herkeze nasib etsin herkezin tekeri düz bassın İNŞALLAH.

Allah kabul etsin hacım. Öyle iştahlı yazmışsın ki ben dinsizim ama benim bile canım çekti valla. Boğazımıza kadar günaha battık hacım günaha.
Neyse, ben de başka bir gün motor forumuna başlık açık meyhane meyhane nasıl gezdiğimi, son cilayı sabaha karşı mahallenin tekel bayisinde yaptığımı filan anlatırım inşaallah.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aslında sepetli motorla gitseydin daha iyi olurdu. Hac ziyaretine giderken ne kadar çile çekersen o kadar sevapmış diye duydumdu..Hem geldiğinde bize anlatacak yol hikayelerin olurdu..

syanur un;
''Bir de aklıma hacca defalarca ve defalarca giden hacıların sevinci geliyor. Bildiğim kadarıyla binlerce kişi gidebilmek için sıra bekliyor. Ama hacını biri 11.kez hacca gidebildiği için sevinçten ağlıyor.E be insafsız insan bırak da başkaları gitsin, 10 kere gitmişsin daha neyine yetmiyor, belli ki insanlar yıllardır sıra bekliyor... Ama başka inananların da umreye/hacca gidebilmesi kimin umrunda''

bu cümlelerine katılıyorum

Super Moderator
 MT Site yönetimi uyarı mesajı.
Uyarı Sebebi:  Konunun Moto Sohbet'le bir alakası yok, lütfen açacağınız konuları uygun kategoriye açmaya dikkat edin.
Başlığınız "Konu Dışı" kategorisine taşındı.
 Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
 Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
 Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
 Şikayetleriniz için tıklayın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar