30 Haziran günü başlayan Manavgat Motosiklet Festivaline katılamayacağımı düşünüyordum. Malum ay sonu ve Bülentin hesapları vardı, izin alamamıştı. Eeee üzüldüm tabi.
Ama sağolsun aziz dostum Aziz üzülme ben seni götürürüm dedi.
Cumartesi için işten izin aldım ve Cuma günü akşam 5 buçuk gibi düştük yollara.
Aziz, Ben, Murat ve Ebru.
İki motor, 4 kişi.
Gece yolculuğu olacaktı, sevmiyorum gece yolculuğunu ama ne yaparsınız işte. Sakalımız yok ki sözümüz dinlene.
Hava çok soğuktu.
Donduk resmen. Bu nedenle sık sık mola verdik. Muz yedik.
Gece saat 2 buçuk civarıydı Manavgata vardığımızda.
Murat abi bize bir gün önceden uygulama otelinde rezervasyon yaptırmıştı. Önce hemen yerleştik ve doğru şenlik alanına gittik. Tabi biz kimse yatmamıştır, eğlence hjla devam ediyordur hayalleriyle gidiyorsuk ki ne görelim; Herkes horluyor.
Tüm motorları tanıdım hemen, teke tek saydım. Biraz fazla yüksek sesle saymışım heralde ki uyandırdım herkesi. Bir tek Murat abi uyanmadı; kendi sesinden beni duymadı sanırım.
Eeee ne yapalım otele döndük geri. Zaten yorulmuştuk, hemen odalara çıkıp dinlenmeye koyulduk.
Sabah otelde kahvaltı faslı falan derken ancak 10 buçuk gibi şenlik alanına varabildik. Sevgili Halil Beyaz ve değerli eşi bizi karşıladılar, çay ikram ettiler bize.
Şenlik alanını dolaştık biraz.
Bizimkilerin her biri bir tarafa dağılmış, kimse yok ortalarda.
Kimisi Sideye, kimisi raftinge gitmiş. Hadi bakalım dedik. Bekleyelim.
Eeee bekle bekle sıkıldık. Hadi bizde Sideye gidelim dedik.
Hava çok sıcaktı, hemen bir kafeye girip serinlemeye karar verdik.
Yavaşa yavaş acıkmaya başladık.
Manavgata dönüp çarşıda ev yemekleri yapan bir yer aramaya koyulduk.
Karnımız doyunca şenlik alanına geri dönüş yaptık, Onur hoca gelecekti, Onu bekletmek istemiyorduk.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:46 ----------
Sümer Tilmaç oradaydı. Mütevazi insan.
Bu ne biçim motor yaw.
Sevemedim gitti şu chopperları.
Bu arada anonslar yapılmaya başlandı. En bakımlı ve en güzel motor yarışması yapılacak. Yarışmaya girmek isteyenler motorlarını hazırlıyorlar.
Kazananlara verilecek plaketler.
Murat çok içti o gün. İçme bu kadar dedik ama içti.
“Of yaw şimdi içmeyecemde ne zaman içecem” dedi. İçti içti içti.
Veeeee. Yavaş gitme yarışı başladı.
Kısmet olurda seneye gidersek yine Manavgata bu yarışa bende katılacağım. Belki birinci ben olurum belli olmaz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:49 ----------
Motoru zıplata zıplata varış çizgisine ulaştı. Amacı birinci gelmek değil eğlenmekti. Çokta güzel oldu.
Veeee. Onur hoca ve kız kardeşide aramızda.
En bakımlı motor yarışı başladı.
Bu motorun kulakları var. Top casein yanındaki iki küçük çanta ihtiyaç halinde yanlara açılıyor ve geri kapanıyor. Hoştu.
Konvoy için hazırlıklar yapılmaya başlandı.
Konvoydan sonra Troger Mokus gösterisi stadta yapılacak.
Biz biraz alkol almıştık ve motora binmek istemedik.
Onur hoca üstü açık arabasıyla bizi konvoya dahil etti.
Konvoyda katılanların çoğu kasksızdı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:51 ----------
Amma çekmişim haaaa.
Veeeee. Troger Mokus.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:53 ----------
Adamda kemik yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:55 ----------
Gösteri bitti. Şenlik alanına dönüyoruz.
Konserler başlamış.
Bu arada Bülentte çoktan yola çıkmıştı.
Arıyorum arıyorum açmıyor. Arabayla gelecem demişti. Açmayınca bende motorla geldiğini düşünmeye başlamıştım.
Aradı. “Nerdesin” dedi.
“Konser alanındayım” dedim.
Gittim birde baktım, ayağında kısa pantolon, hiç kask takmış gibi bir hali yok. Arkamdan biri gelip boynuma atlayınca ödüm patlayacaktı sanki. Birde döndüm ki ne göreyim; Mersinden arkadaşları da almış gelmiş, bana sürpriz yapmışlar.
Fatoşum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:58 ----------
Fatoşum ve eşi Gazi.
Tabiki oraya gelen herkesin merakla beklediği an geldi.
Rus hatunlar sahnede.
Konser sırasında hemen hemen kimsenin olmadığı konser alanı bir anda doluverdi.
Yaw neden hep güzel kızlar çıkıp dans ediyor böyle zamanlarda.
Erkekte çıkarsınlar arkadaş; Allah Allah.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:02 ----------
Saat 1e geliyordu ki Side çarşısına inmeye kara verdik.
Çarşıda in cin top oynuyordu, oyunlarını bozmayalım dedik.
Antik kente yürüdük.
Çok yoruldum çoooook.
Uyumak istiyorum artık.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:04 ----------
Sabah otelde kahvaltıyı yaptıktan sonra yola düştük yine.
Mersine dönüyoruz.
Veeeee.
Bir raporun daha sonuna gelmiş bulunuyoruz.
Yayında ve yapımda emeği geçen herkese teşekkürler.
Görüşmek üzere efendim.
Esen kalın.