- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar adım Uğur. Bursa da oturuyorum . Bir kaç gün önce Uludağ da zirvenin hemen altındaki buzul göllerine gittim . Maalesef yalnız gitmek zorunda kaldım . Aslında gitmeden bir ay önce kadar forumda yol arkadaşı aradım ama arkadaşlar müsait olmadılar neyse sağlık olsun. bu arada benim için çok uzun bir yol olmadı ama paylaşmak istedim .gelip görmek isteyen olursa tekrar gidebilirim
.
gezi ile ilgili rota;
https://tr.wikiloc.com/motorsikletcilik-rotalari/gozede-uludag-goller-38821366
18.07.2019 perşembe günü sabah erkenden kalktım, kahvaltımı yaptım , saat 09 30 gibi motosikletle yola koyuldum.
rotam şu şekilde kestel ilçesi sanayiden alaçam köyüne gitmek oradan da göllere ... ben bizim evden alaçam köyüne yarım saatte vardım.
1

Daha alaçam a gelmeden güzel manzaralar sizi karşılıyor.
2

Gözede ve Alaçam arasında böyle güzel bir yol da var. biraz çamurlu ama çok eğlenceliydi
3

Burası Alaçam köyü girişi eski ve yeni evler karşılıyor sizleri. Dikkat edin çocuk çıkabilir
4

Köyün hemen üstünde böyle güzel yollar var yemyeşil ağaçlar temiz hava bedava
5

Burada asfalttan ayrılıyoruz soldan devam ediyoruz
6

bir kaç km sonra yol böyle ve daha sonra çok bozuluyor ve meyil alıyor .
7

Burası görüldüğü üzere kamp alanı elektrik su var güvenlik var ,iki ay önce boştu şimdi dolmuş.
8

Sağdaki ağacın dalından sarkan şey adını bilmiyorum yolu bulalım diye koymuşlar zirveye kadar vardı ucunda kedigözü de var
9

Burdan sonra başlıyor manzaralı yollar belki de asıl yol burdan sonra
10

Adamlar kıbleyi gösteren çeşme yapmışlar. su da buz gibi mutlaka için
11

Çeşmeyi hemen geçtikten sonra bir manzara
12

bir süre böyle fazla meyilli olmayan yoldan gidiyoruz yer yereğim artarken bazen yol şaşırtıcı derecede bozulup düzelebiliyor
13

Kısa bir süre rahat gittikten sonra taşlı yollar başlıyor ve eğer benim gibi commuter tarzı bir motosikletle gitmişseniz teker yarılmasın diye dua edersiniz
14

Yola mı bakayım manzaraya mı diyebilirsiniz yola bakın tabiki de ama arada durun manzaraya da bakın
15

Böyle irili ufaklı su birikintileri cıkıyor her dönüşte su var hemen hemen su kaynağı bol maşallah
16
Kısa bir video yükledim yolu anlamanız adına daha sonra youtube da yolun tamamını da yükleyeceğim
17

Artık bir iki km kaldı ama sis artıyor yol da gittikçe bozuluyor buralarda dikkat edilmesi lazım yorgunluk da oluyor haliyle
18

Ve karagöl e ulaşıyoruz zirvenin hemen altında bu göl zirvede hala kar vardı bayağı soğuk su kaynağı yok burda kamp için uygun değil
19

Şöyle kaskı çıkarayım da kafam az hava alsın
20

Bir sonraki ve benim bu hava koşullarındaki son durağım. su kaynağı var ve kamp yapılabilir.
21

Burda biraz oturdum manzaraya baktım. Yemek yedim,yanıma çalmak için aldığım kavalı da denedim ama soğuktan dolayı çalamadım
Velhasılı kelam arkadaşlar buradan sonra aynı yolu döndüm yoğun sis vardı tabi ilk beş km inerken daha zor geldi bana hep öyledir zaten.
Size tavsiyelerime gelince
1.Çok erken gitmeyin çünkü sabah erkenden ve akşama doğru erkenden sis var saat 11 gibi gitmek lazım bence
2.Yanınıza yiyecek bir şeyler alın ve yemek için yolun sonunu beklemeyin. Çıkarken yolun ortalarında ve inerken de yolun ortalarında yiyin
3.Yanınıza çok su almanıza gerek yok her yerde kaynak su var zaten,şişe alırsanız eve su götütürsünüz
4.Yalnız gitmeyin mümkünse
5. Lastiğiniz patlayabilir buna göre Önlem alın
6. Hava soğuk önlem alın
7. Mümkünse bir powerbank alın
8. Bol bol fotoğraf çekin
Bu benim ilk gezi paylaşımım eksik veya yanlış şeyler olabilir varsa affola
Bursa da olup da benimle böyle yollarda gezebilecek daha doğrusu burada hiç motosikletli arkadaşım yok(forumdan tanışıp yüz yüze görüşmediğim iki üç arkadaş hariç ) yalnız geziyorum, Bursa da ki arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.
Saygı ve sevgilerimle...
gezi ile ilgili rota;
https://tr.wikiloc.com/motorsikletcilik-rotalari/gozede-uludag-goller-38821366
18.07.2019 perşembe günü sabah erkenden kalktım, kahvaltımı yaptım , saat 09 30 gibi motosikletle yola koyuldum.
rotam şu şekilde kestel ilçesi sanayiden alaçam köyüne gitmek oradan da göllere ... ben bizim evden alaçam köyüne yarım saatte vardım.
1

Daha alaçam a gelmeden güzel manzaralar sizi karşılıyor.
2

Gözede ve Alaçam arasında böyle güzel bir yol da var. biraz çamurlu ama çok eğlenceliydi
3

Burası Alaçam köyü girişi eski ve yeni evler karşılıyor sizleri. Dikkat edin çocuk çıkabilir
4

Köyün hemen üstünde böyle güzel yollar var yemyeşil ağaçlar temiz hava bedava
5

Burada asfalttan ayrılıyoruz soldan devam ediyoruz
6

bir kaç km sonra yol böyle ve daha sonra çok bozuluyor ve meyil alıyor .
7

Burası görüldüğü üzere kamp alanı elektrik su var güvenlik var ,iki ay önce boştu şimdi dolmuş.
8

Sağdaki ağacın dalından sarkan şey adını bilmiyorum yolu bulalım diye koymuşlar zirveye kadar vardı ucunda kedigözü de var
9

Burdan sonra başlıyor manzaralı yollar belki de asıl yol burdan sonra
10

Adamlar kıbleyi gösteren çeşme yapmışlar. su da buz gibi mutlaka için
11

Çeşmeyi hemen geçtikten sonra bir manzara
12

bir süre böyle fazla meyilli olmayan yoldan gidiyoruz yer yereğim artarken bazen yol şaşırtıcı derecede bozulup düzelebiliyor
13

Kısa bir süre rahat gittikten sonra taşlı yollar başlıyor ve eğer benim gibi commuter tarzı bir motosikletle gitmişseniz teker yarılmasın diye dua edersiniz
14

Yola mı bakayım manzaraya mı diyebilirsiniz yola bakın tabiki de ama arada durun manzaraya da bakın
15

Böyle irili ufaklı su birikintileri cıkıyor her dönüşte su var hemen hemen su kaynağı bol maşallah
16
17

Artık bir iki km kaldı ama sis artıyor yol da gittikçe bozuluyor buralarda dikkat edilmesi lazım yorgunluk da oluyor haliyle
18

Ve karagöl e ulaşıyoruz zirvenin hemen altında bu göl zirvede hala kar vardı bayağı soğuk su kaynağı yok burda kamp için uygun değil
19

Şöyle kaskı çıkarayım da kafam az hava alsın
20

Bir sonraki ve benim bu hava koşullarındaki son durağım. su kaynağı var ve kamp yapılabilir.
21

Burda biraz oturdum manzaraya baktım. Yemek yedim,yanıma çalmak için aldığım kavalı da denedim ama soğuktan dolayı çalamadım
Velhasılı kelam arkadaşlar buradan sonra aynı yolu döndüm yoğun sis vardı tabi ilk beş km inerken daha zor geldi bana hep öyledir zaten.
Size tavsiyelerime gelince
1.Çok erken gitmeyin çünkü sabah erkenden ve akşama doğru erkenden sis var saat 11 gibi gitmek lazım bence
2.Yanınıza yiyecek bir şeyler alın ve yemek için yolun sonunu beklemeyin. Çıkarken yolun ortalarında ve inerken de yolun ortalarında yiyin
3.Yanınıza çok su almanıza gerek yok her yerde kaynak su var zaten,şişe alırsanız eve su götütürsünüz
4.Yalnız gitmeyin mümkünse
5. Lastiğiniz patlayabilir buna göre Önlem alın
6. Hava soğuk önlem alın
7. Mümkünse bir powerbank alın
8. Bol bol fotoğraf çekin
Bu benim ilk gezi paylaşımım eksik veya yanlış şeyler olabilir varsa affola
Bursa da olup da benimle böyle yollarda gezebilecek daha doğrusu burada hiç motosikletli arkadaşım yok(forumdan tanışıp yüz yüze görüşmediğim iki üç arkadaş hariç ) yalnız geziyorum, Bursa da ki arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.
Saygı ve sevgilerimle...
Son düzenleme: