Ultimate tekteker...

Embrio.jpg

Evet...bu konsept rekreasyonel ATV, jetski vb vasitalar ureten Bombardier tarafindan tasarlandi ve su ana kadar pek cok tasarim odulu aldi bile.

bombardier_embrio.gif

Dusuk hizlar icin tasarlanmis kucuk denge tekerlekleri arac hizlandiginda ucaklardaki gibi iceri cekiliyor ve tek teker ustunde inanilmaz bir yolculuk basliyor.

vow_420x310.jpg

Arac bir hidrojen yakit hucresi ile calisiyor. Bombardier in iddiasina gore 2025 yilinda dunyanin butun yollarinda bu araci gormek mumkun olacak. Motosiklet dunyasi bu konsepte gelecegin motosikleti diye bakiyor.

Su linkte bu konuda epey bilgi var: http://www.brp.com/en-CA/Media.Center/Press.Releases/2003/1/2003.07.09.htm

auto1003unicycle_415_A.jpg

Yada Popular Science a bir bakabilirsiniz...

http://www.popsci.com/popsci/auto/article/0,12543,489828,00.html

Asagidaki link te de komputer yaratimi bir demo videosu var...izlemenizi tavsiye ederim.... :D

http://www.brp.com/en-CA/

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yaws bab bu ne bıcım alet ben anlamadım gitti valla karma karısık bisi tek tekerlek mi gidiyon

yaws bende begendımde ne bıcım alet bu nasıl bısı nasıl gıdıyor

speedfight' Alıntı:
yaws bende begendımde ne bıcım alet bu nasıl bısı nasıl gıdıyor
Verdigim linklere ve video ya bakacaksin artik...anlamanin baska yolu yok :queen:

Biliyorsun motosiklet te tek teker ustunde kilometrelerce gidebilir, bu ayni isi cok daha kolay yapabilen bir alet. Tekerlegin icinde bir jiroskop var zaten, dengeyi buyuk oranda o sagliyor, cok dusuk hizlarda ve durus aninda ondeki kucuk tekerlekler yere inip aracin devrilmesini engelliyor.

Bu kadar basit :mrgreen:

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
bu arac benim hosuma gitti ama tek tekerlekli olmasi cok ilginc
denge konusu biraz kafamı karistirdi virajlara falan nasıl donecek
kucuk tekerlekler ya acılmassa :)))
Sonucta hepimiz 2025 de tek teker arif abi gibi olacagiz :king:

elin gavuru yapıyo yaw.tek teker herhalde yakıtıda yarı yarıya az yakar :cherry:

valla yaws ne bıcım adam bunlar bunlar zaten bızım tek teker arifi öldürmek için böyle icatlar cıkartıyorlar

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
tek teker arifin sucu ne simdi meslegi elinden gidecek :)

Allahın işi işde :). Hava kirlliğine son yaşasın yakıt hücreli motorlar. Kahrolsun Karbon türevi yakıtlar.

euheue baba çok egzotik bi alet ne diyem :mrgreen:
video sunu da izledim harbiden gidiyo alet

walla acayip hoşuma gitti çıkar çıkmaz almak istiyorum ama biraz beklemem gerekiyo heralde

boy

Değişik ama motosiklet konseptine aykırı bir alet. Şasi yok bişi yok, kaza anında çarptığınız yeri öpersiniz. Motosiklet bile arabaya göre tehlikeliyken, bu alet ile kaza yaptığımı düşünemiyorum.

ona göre sürmek lasım hazırlıklı olmak lasın zaetn bu alete binerken

ha bide seyede çok benziyo hani sirkte palyaço lar biner ya tek tekerli bisikletlere ona benziyo daha moderni sanki :cherry:

dehşet bişiy bu ya :..aslında tam benlik ha :king:

anlayamadığım bişi var hızlandıında arka teker sayesinde motor arkaya düşmez ama fren yaparken motorun öne dalma yapmasını ne önlüyor? kazadan önce ilk sert frende yeri öptürür bu bence

iyi de bab gaza asıldın mı seni arkaya atıp yere yapıştırır walla nyse önüne ağırlık fln koyarıs :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar