Ulaşım amaçlı motor önerisi

Merhabalar arkadaşlar. Motor camiasına yeni yeni giriş yapıyorum. Motorlar hakkında çok çok az bilgim var. Motor süren arkadaşlarımdan tavsiyeler alıyorum, sizede sormak istedim.

Sadece ve sadece ulaşım amaçlı max 2500tl olacak şekilde sıfır veya ikinci el bir motor bakıyorum. Her gün evimden okuluma gidip gelmek için kullanacağım( günde max 10km) . Hız yapması-şekli önemli değil. 2 kişiyi %10eğim çıkarsın yeter diyorum ben :mrgreen: Ayrıca hali hazırda profesyonel bisiklet sporcusuyum, motorsiklete çok para harcamak istemiyorum. Tüm paramı bisiklet yiyor :) Bu yüzden alacağım motorun az masrafı olmasıda önemli bir etken. İlk motorumu kullanma sürem ise en az 4-5 yıl diyorum. Bu süre sonunda motorda değişiklik yaparım anca.

Kısaca özetleyecek olursak en az 4-5 yıl kullanabileceğim (günde max 10km), az masrafı olan, 2 kişiyi %10 eğimli yolda taşıyacak, max 2500tl değerinde sıfır veya ikinci el motorsiklet önerilerinizi bekliyorum.

Not: Vitesli motor deneyimim var. Ayrıca trafikte 20bin km'ye yakın bisiklet ve otomobil deneyimim var.

yamaha ybr ya da honda cbf 150 ya da honda cb125e mi ne öyle bişey modeli var, ihtiyacını tam karşılayan bakım masrafı, benzin masrafı ve sağlamlığı en iyi modeller bunlar, 100 cc alırsan vergi de yok, ama sigorta ve muayene var yine

Cub motosiklet lazım size, orası belli ama hangi model olacağı size bağlı. 100cc den büyük olmazsa vergi de ödemezsiniz.

100 cc mantıklı ama o dediğin eğimde 2 kişiyi yüklenip kaldırabilir mi orasını deneyip görmek lazım.

Günde max 10 km diyorsunuz. Bence bisikletle devam edin. Ben öyle yapıyorum. Günde 6 km ev-okul üzerine kafama göre +10 km civarı turluyorum. O paraya jant seti falan alın bence.
Tabi iki kişi bineceğiz diyorsanız o ayrı.

emisol öneririm, cub da 2 3 bin km de bir tas değiştirmek zorunda kalırsın

Önerileriniz için teşekkürler. Hepsini tek tek araştıracağım. Bir kaç sorum daha var.
Birincisi 100cc cub ile 100cc commuterlar arasında genelde güç farklı oluyor mu ? Yani bayır tırmanırken ki rahatlık fark eder mi mesela ?
İkinci sorum ise sıfır çin malı ürünler yerine honda-yamaha gibi markaların eski modellerini tavsiye eder misiniz ? Bu 2 markanın ikinci el motorlarının sıfır çin malı motorlara göre daha az masraf çıkarttığını duydum. Ne kadar doğrudur acaba ?

Günde max 10 km diyorsunuz. Bence bisikletle devam edin. Ben öyle yapıyorum. Günde 6 km ev-okul üzerine kafama göre +10 km civarı turluyorum. O paraya jant seti falan alın bence.
Tabi iki kişi bineceğiz diyorsanız o ayrı.

Selamlar Berkay, normal şartlarda sonuna kadar katılıyorum sana. Bende her gün arazide keyfi veya antrenman amaçlı sürüş yapıyorum. Evime giderken sert 3-4 yokuş tırmanmam gerekiyor. Gün içinde özellikle Ankara sıcağında, yorgunluk üstüne o bayırları tırmanmak zor gelmeye başladı :) Rahat rahat ulaşımı mı motorla yapayım, antrenmanımı zaten yapıyorum :) Ayrıca bisikletime de masraf yapabileceğim çok bir şey kalmadı :) Merak edersen buradan okulumdan evime strava kaydını görebilirsin. Segment bile açtık, dinozorosurtan :))

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:09 ----------

İyidir, ama ekipmanlarınız da 2500 tl'ye dahilse bulunamayabilir.

Evet 2500 sadece motora ayırdığım miktar, ekipman için bir o kadar daha ayırdım. Koruma ekipmanları motordan daha önemli :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:12 ----------

emisol öneririm, cub da 2 3 bin km de bir tas değiştirmek zorunda kalırsın

taş değiştirmek derken, nedir o nasıl bir şeydir ?

Hocam 2500 tl fazla sizin ekipman için.Şöyle bir hesap yaparsak 300 tl Mt kask,300 tl mont,100 tl eldiven,200 tl bot,200 tl pantolon desek 1100 tl gibi bir ekipman masrafı olur ki sizin bineceğiniz motor için yeterli bence kalan 1500 tl'yide motora ayırıp Ybr bakmanızı tavsiye ederim.:cat:

Aslında yanlış söyledim, 1500 ekipman ve 1000 ehliyet sigorta ruhsat felan. Orası pek mühim değil bence ama ekipman gerçekten kaliteli ve koruyucu bir şey almak istiyorum. Bisiklet üstünde çok ciddi kazalar yaşadım, şahit oldum. Gerekirse 2500ta veririm yani ekipmana. Korumalar önemli :)

Aslında yanlış söyledim, 1500 ekipman ve 1000 ehliyet sigorta ruhsat felan. Orası pek mühim değil bence ama ekipman gerçekten kaliteli ve koruyucu bir şey almak istiyorum. Bisiklet üstünde çok ciddi kazalar yaşadım, şahit oldum. Gerekirse 2500ta veririm yani ekipmana. Korumalar önemli :)

Anladım yukarıda yazdığım ekipmanlar sizin için gayet yeterli emin olun 1500 tl'ye kadar uzar.

bajaj boxer sıfırı 3000 tl taş gibi motor sonra bana dua edersin... 100 km de 2lt civarı yakıyor....150 cc lik dev...

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:52 ----------

bajaj servis olarak çok ilerledi yedek parçaları çok ucuz es geçme derim

bajaj boxer sıfırı 3000 tl taş gibi motor sonra bana dua edersin... 100 km de 2lt civarı yakıyor....150 cc lik dev...

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:52 ----------

bajaj servis olarak çok ilerledi yedek parçaları çok ucuz es geçme derim

Akşam aldım bir tane , 9 taksit. Kullandıkça izlenimlerimi paylaşırım. Fakat ilk izlenim olarak fiyat performans olumlu. Titreşim yok diyen yanılıyor, YBR den sonra biraz rahatsız etti, 70km/h sonrası hissettirmeye başlıyor.

tavsiyem mondial 100 mg prince.vergisi yok yakıtı az yakar tipi falan da fena sayılmaz.kullanıcıları genel olarak memnun.sıfırının fiyatı 2600 lira.belki pazarlıkla daha da ucuza alırsın.temiz temiz binersin.
ayrıca o fiyata alacağın hondanın yamahanın ikinci elini tavsiye etmem (kendi adıma).sıfır her zaman sıfırdır.sıfır çin malı motor da alıp kullandım senelerce hiç sorun yaşamadım.
Allah gönlüne göre versin.ekipmanlar hakkındaki düşüncelerini de takdir ettim.::biggrinn

Son düzenleme:
Akşam aldım bir tane , 9 taksit. Kullandıkça izlenimlerimi paylaşırım. Fakat ilk izlenim olarak fiyat performans olumlu. Titreşim yok diyen yanılıyor, YBR den sonra biraz rahatsız etti, 70km/h sonrası hissettirmeye başlıyor.

adamlar boxer la dag tepe bayır ofraod tarzında sürüs yapıyorlar bozuk köy yolları için birebir motor haliyle o yollarda çok hız yapmayacakları gibi lambur lümbür gittikleri içinde takılacagı son şey titreşim olur ama şehir içinde titreşim var bunu hissedersiniz kimini rahatsız eder kimi alışır ama soracak olursan 3000 tl alınacak sıfır en iyi motor bence

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar