Ulan takoza mı kaldık?

Motosikleti
Hero Dash 125
Bizim burada apartman önündeki park yerini kapatacak şekilde sokağa parkeden oluyor, gıcık oluyoruz.
Geçen akşam arabayla geldim, yan apartmandaki denyo komşu minibüsünü sokağa öyle parketmiş ki apartman önünde kalan sonra yerin girişini kapatmış, güya yola parketmiş, apartman park yerine girse daha az gıcık olurdum.
polisi arayınca gelip park cezası keseceklerini bilsem ararım ama polis merkezi araçla 5dk, yürüyerek 3dk olmasına rağmen geleceklerini sanmıyorum.

Polis'i telefonla arayarak yardım talebinde bulunduğunda ruhsat sahibini telefonla arayarak aracı çekmesi için uyarıyorlar diye biliyorum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi dövün, ırzına geçin anca bundan anlar bu davarlar.
yaşlı da bi adam, üflesen elinde kalacak.
Geçen 4. kattan balkondan bakıyordu, yine minibüsünü bizim park yerinde bir arabalık yeri kapatacak şekilde yola parketmiş, başka park yeri vardı ben rahat parkettim ama geç gelecek olan komşulara yer kalmamış oldu, ben de ona seslenip göstere göstere sileceklerini kaldırdım, ayıp oluyor ama bak adam geç saatte işten çıkıp uzun yoldan gelecek ona yer kalmamış senin yüzünden, bir metre ileri alsaydın ya dedim. Öyle mal mal baktı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Polis'i telefonla arayarak yardım talebinde bulunduğunda ruhsat sahibini telefonla arayarak aracı çekmesi için uyarıyorlar diye biliyorum.
denemek lazım.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Benim tekerkek subap kapaklarını yürütmüşlerdi , ulen benzinlikteki hava pompasının etrafına baksan bir iki tane bulursun yerde , üşenmedin mi 5 lira etmez kapağı sökmeye 😁
Abi zamanında bir kız arkadaşım için GOP'ta buluşup arabayı parketmiştim. 2-3 saat sonra geri geldiğimde 4 lastiğinde yeşil sibop kapakları eksikti.. Üşenmiyorlar abi.
Motoru iş yerinin önüne bırakıyorum, geçen hafta koruma demirinin bir takozu çalındı, dün de diğerini yürütmüşler. Kardeşim, bu takozları ne yapıyorsun? Koleksiyon mu, başka bir yere mi takıyorsun anlamadım. Bu arada tanesi 200 TL’ymiş… Hırsızlığın da ekonomik olanı makbul herhalde.
Allah korusun ama olur da bir kazada yerde sürüklenme durumunda o takozlar daha çok sekmeye, taklaya sebep olabiliyor hıza ve zemine bağlı olarak.

Motosikletin muhtemel olarak daha çok masraf açmasını engellemişler, takozları da komisyon olarak almışlar diye düşün. 🥰

Şaka bi tarafa geçmiş olsun, gerçekten hırsızlığın da makbul olanı durumu olmuş...

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Bir önceki mesajınızdakilere katılıyorum. Tabi ki kamerayla tespit edilirse başımıza bela da alabiliriz. Arkadaşın yaptığı benim isteyip de yapamadığım, hayal dünyamda hayali olarak gerçekleştirdiğim fantezilerden.
Şayet ben bu ülkede hakkını arama inancımı tamamen yitirmek üzereyim.

Gece 12'den sonra gürültülü alem yapanları polise şikayet ettim, polisin gelmesi 2 saat sürdü geldiğinde de bir şey yapmadılar. Şikayet ettiğim dairedeki kişi camı açıp "BİZİ KİM ŞİKAYET ETTİ ULAAN" diye bağırıp devam etti.

Oturduğumuz yerde binaya ait asansörlerde kırmızı etiket var. Bu güvensiz demektir ve kullanıma kapatılmalıdır, kullanılması yasaktır. Belediyeye şikayet ettim 4 gün sonra evet dediğiniz gibi bir durum varmış ancak biz idari işlem yapamayız Sanayi Müdürlüğüne şikayet edin dediler. Yani ben Sanayi Müdürlüğüne şikayet edene kadar o arada bir şey olursa ne olacak? Bu mudur? Asıl olay "Prosedürü uygulamak" mı yoksa bir şeyler doğru düzgün olsun insanalrın başına bir şey gelmesin diye hassasiyetli davranmak mı?

Bugüne kadar ne zaman resmi mecralara ihtiyacım olduysa hem ben koşuşturdum, telefonla orayı burayı arayıp yönlendirildim bekletikdim. Sonunda da olduğum stresle kaldım. Baktım bir halt yiyen insanlar pişkin pişkin her şeye bir cevapları olan bir halde umurlarında bile değil hayatlarını yaşıyorlar. Bir tek ben takıyorum bazı şeylere kafayı. Şimdi böyle bir ortamda hadi gel de bilmem ne olmuş da polise şikayet edelim de. Hiçbir şey kimsenin umurunda değil ve ben artık bazı şeyler doğru düzgün olsun diye düşünmekten ve uğraşmaktan yorulmaya başladım. O yüzden artık sessizce ben kendi önlemimi alıp kim ne b*k yiyorsa yesin moduna gireceğim. Yapabilirsem.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Dayak kadar insana bir şeyler öğreten başka bir aktivite yok. İlim irfan da bir yere kadar, karşınızdakiler ortaçağdan kalma, anladıkları dil bu
Bazı insanlar için kesinlikle katılıyorum. Birine neden 3. katta daireden çıktıktan sonra apartmandan çıkana kadar sigara içiyorsun diye laf anlatana kadar alacaksın o sigarayı bir tarafına sokacaksın mesela.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kayın validenin oturduğu yer bahçe katı, doğrudan çimenlere açılıyor. Yukarıdan bir dallama sürekli sigara izmariti atıp duruyor. Kimi kadının tentesine düşüyor kimi de çimlere. Bir gün yangın çıkacak diye bekliyoruz. Kim olduğunu da tespit edemiyoruz site içinde oturan çok. Yönetim vasıtasıyla uyarılar da yapıldı. Bazı insanların umursamazlık seviyesi muhteşem. Hayali bir işkence defterim var, bana The Purge gibi 1 gün verseler kimlere neler yapıcam :D

Bizim burada apartman önündeki park yerini kapatacak şekilde sokağa parkeden oluyor, gıcık oluyoruz.
Geçen akşam arabayla geldim, yan apartmandaki denyo komşu minibüsünü sokağa öyle parketmiş ki apartman önünde kalan sonra yerin girişini kapatmış, güya yola parketmiş, apartman park yerine girse daha az gıcık olurdum.
polisi arayınca gelip park cezası keseceklerini bilsem ararım ama polis merkezi araçla 5dk, yürüyerek 3dk olmasına rağmen geleceklerini sanmıyorum.
böyle bir durumda araç plakasından ruhsat sahibine ulaşıp aracı kısa sürede kaldırmasını söylüyor 155 şikayet geldiğinde , gece ilerleyen saatte park yeri bulamayınca bizim garajın giriş çıkışını zorlaştıracak şekilde park ediyorlar , polis arayınca yataktan fırlayıp pijaması gö...den sarka sarka koşarak geliyorlar valla :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kim olduğunu da tespit edemiyoruz site içinde oturan çok.
Mesleğim gereği böyle olayları kimin ne şekil yaptığını kolayca bulabiliyorum çoğu zaman. Yerinde olsam tespitçilik oynar, yakalarım. Gerekirse bir köşede buz gibi havada pusar beklerim. Bulduğumda da şeftalisinde egzozu sökülmüş drift l gibi ses çıkaracak Fişkenceler yaparım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar