Uğur Mondial’in hedefi büyüdü

Nazilli’de 58 yıldır faaliyet gösteren Uğur Grubu, 2 yıl önce girdiği motosiklet piyasasında günde 900 adet üretime ulaşarak söz sahibi oldu.
Kuşadası’nda yapılan bayiler toplantısında bu yıl 350 bin adet satış planladıklarını söyleyen Yönetim Kurulu Üyesi Talip Takmaklı, "Sektöre girdiğimiz 2005 yılında 68 bin 700 adet, 2006 yılında da 250 bin adet satış yaptık. 2007 hedefimizi 350 bin motor satışı olarak açıklıyoruz.
model sayISI: Çünkü biz rekabetimizi Türkiye ile değil dünya ile yapıyoruz. 2007 yılı içinde Mondial’in değişik modellerini de piyasaya süreceğiz" dedi. Motosiklet sektörüne satış sonrası destekte çok güçlü bir noktaya ulaştıklarını belirten Takmaklı, basın aracılığıyla duyurulan her an temin edilebilir yedek parça hizmetinin sektörde bir ilk olduğunu söyledi.
Hürriyet Gazetesinden alıntıdır.

Satış sonrası destek konusunda çok iddalılar, pek inanamadım açıkcası, mondial kullanan arkadaşların düşüncesini sormak lazım.

Geçen hafta Denizliden dönerken otobüsten fabrikanın fotolarını çekmiştim,buraya koyayım bari.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
yalnız mondıal değil diğer firmalarda üretime geçecek çünkü mecbur oldu motaran bantları bitirdi yakında üretim başlıyor.

yalnız mondıal değil diğer firmalarda üretime geçecek çünkü mecbur oldu motaran bantları bitirdi yakında üretim başlıyor.

ümmet abi şuna sadece mondial değil diğeğr markalarda gelen parçaları toplayarak motosiklet üretmeye başlayacak dersek daha doğru olur hiçbirisi orjinal bir motor üretmeyecek 1oo% made in china :p

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
adamların ne yapmasını bekliyorsunuz ki idrak edemedim ??
yurtdışından getirince daha ucuz oluyor haliyle bir de yerli üretim diye damgalayıp vergiden yırtıyorlar....
herkesin kısa yoldan köşe dönmeye çalıştığı bir memlekette bunların yaptıkları da yapacakları da gayet normal kanımca....
kim o kadar seviyorki memleketini mali yükümlülük altına girip üretim yapmaya çalışsın ???
ama toplama motorları yerli üretim diye kasnaklamayı gayet seviyorlar..

internette 6 ytl yazan sinyale servisler 13,5 ytl diyor. 4 sinyal toplam 54 ytl. dandik bir plastik parça sonuçta.

ben istiyorum ki motor bilincinin oluşmaya başladığı şu zaman içinde insanların motordan beklentilerinin ne olduğu sorularak yerli üretim motor yapılabilsin.
ve bu üretim yapılırken sadece o firma içinde değil KOBİ ler ile işbirliği içinde en az japon kadar kaliteli motor üretilip onlar ile fiyat rekabeti yapabilecek bir motor olsun.
çinden montajlamak üretimin birinci adımıdır. ikinci adımı bir türlü atamıyoruz.
bunun yanında hükümetlerin üretimi özendirmek adına gerekli adımı atmaları gerekir. eğer üretmiyorsak sadece tüketici bir millet - toplum olarak kalacağız
bu kadar teknik elemanın bulunduğu bir yerde üretim yapamamak bizim ekonomik sistemin bir yerlerinde sorun olduğunun göstergesidir.
gezen çakal uyuyan aslandan daha iyidir. uyuyan aslan olmak gerine gezen aslan olmak lazım diye düşünüyorum

Mondial bu pazara ilk giren firmalardan biri. Bence diğer firmalara göre bir adım önde...
Fakat sadece hedef büyütmek yetmiyor. Kaliteyi de biraz artırmak iyi olacaktır!

mondial kalitesini artırdığı anda maddi olarak hedef küçültmüş olacaktır. düşünün eğer kalite artarsa nasıl yedek parçadan kazanacak?
yerli üretim o kadar kolayki. Türkiyede oto sanayilerde bile yaparlar bu motorları.. İş sadece motor bloğunu halletmeki onu da yapacak o kadar çok fabrika varki.. ama şunu unutmayın böyle bir adım attığında saldırırlar hemen.. ( fiziksel saldırıdan bahsetmiyorum ) düşünün şimdi Türkiyede %100 yerli bir otomobil fabrikası kursanız japonlar, italyanlar, fransızlar rahat bırakırmı acaba? Sermayedarlar biner hemen tepene hükümeti topa koyar marsa gönderirler valla :):)

Mondial Hedef olarak imajını belirlemiş Ama sadece hedef koymayla olmuor İşte Bunun başşında Hatasız üretim bol servis parça ehh birasda guclu motor az maaliyetli bişeyler yapsa daha ıyı olacakk.Neden biz kendı Motorumuzu kendımız yapmıyoruz neden bu olmuyor dışarıya dönük yasıyoruz Biz onlardan daha yıısını yapalım Mallıyetı de herkesın butcesıne uygun olsun halimulis türk malı alalımm Dışarıya dönük yasadıgımız için Bu da Zor Oluyor Devlet bu Konuda Motor üretimi konusunda Teşvik etmeliii benceee :wiinkk:

"Satış sonrası destekte çok güçlü bir noktaya ulaştıklarını belirten Takmaklı"

çok doğru demiş.En çok yaptıkları iş bu :D :D

İyileri illaki bi yerlerde üretiliyordur :mrgreen: ama genel olarak hammadde israfı bence. 1950-70 model BMw leri görünce düşünüyorum 50-60 yıllık çin malı motor görülebilir mi acaba.Bence Türkiyede çıkacak bir yatırımcı 100 cc ve 200-250 cc arası sadece 2 model üzerine yoğunlaşarak bant maliyetini düşürerek ucuz halk motorsikleti yapmak zorunda Volkswagen kaplumbağa ve diğer örnekleri gibi.

türk milleti birbirini çekemez, kıskanır çeker alaşağı eder. erbakan ilk türk traktörünü ve hatta ilk türk otomobili devrim'i üretti, %100 yerli, ve ilk türk motorunuda üretti. gel gör ki erbakan gerici ilan edilmedimi. hala hükümet erbakan olsaydı, motosikletinde en sağlamını ve en ucuzunu yapardı. Halkçıdır kendisi, elit kesimden yana değil

Erbakan !!!

Yaşadığını sanmıyordum !

Mevcut hükümet onun uzantısı değil mi zaten ?!

Motor piyasasında en çok Çin malları malesef ülkemizde satıldı ve satılıyor ;
sadece buna dikkatinizi çekmek istiyorum...

benim bildiğim tek türk motosikleti kanuni 251 ve 301 seyhanlardır.çünkü fabrikasında staj yaptım.çokta sağlamdırda.ama benim dönemimde fabrika iflasa gidiyordu derken çinden bir motor geldi.şimdiki adıyla seyhan 125 bizzat şahit oldum ve resminide çizmiştim.aslında yerli ve sağlam motosiklet yapılıyor gelin görünki çinden gelen ürünler daha az maliyet ve daha fazla kÂr getirdiinden yerli üretim durduruldu.şimdi tek şey yerli montaj.

Devrim üretildi de no'lduysa pehh

Benim bildiğim kadarıyla DEVRİM üretildi araba sapa sağlam ve saat gibide çalışıyormuş. Fakat tanıtıma çıktığında, otomobili halka ve basına tanıtacakları zaman benzinini koymayı unutmuşlar ve araba çalışmayınca olanlar olmuş. Eee haliyle herkesin gözünden düşmüş sonradan anlaşılmışki benzini yokmuş fakat olan olmuş ve arabaya talep olmadığı için üretimde yapılmamış....

Benim bildiğim kadarıyla DEVRİM üretildi araba sapa sağlam ve saat gibide çalışıyormuş. Fakat tanıtıma çıktığında, otomobili halka ve basına tanıtacakları zaman benzinini koymayı unutmuşlar ve araba çalışmayınca olanlar olmuş. Eee haliyle herkesin gözünden düşmüş sonradan anlaşılmışki benzini yokmuş fakat olan olmuş ve arabaya talep olmadığı için üretimde yapılmamış....

Doğrudur , ben de bir zaman takip etmiştim bu konuyu.Eskişehir de bir müze de sergileniyor.
Ve Müze müdürünün anlattığınına göre de belli periyotlarda çalıştırılıp kullanılıyormuş,Müze yi ziyaret edenler için.

kardeşimin 2008 model mondial 100 ukh sinde motor numarasının yanında Uğur Group MADE İN TURKEY yazıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar