UFO Gerçeği ? Sizce UFO Var mı ?

@ Kelleci :

Üstteki yazıyı sıkılmadan okuyan arkadaşlar; Anlamıstır olduğunu :)

Bilimle dini karıştırmayın arkadaşım.Bilim demek kanıt demektir.Getir ufoyu koy önümüze inanalım.Din insanın vicdanı ile ilgilidir. Bilimle dini karıştırmayın. Şunun da izahını bir yapın: Neden islam ülkeleri yerlerde sürünürken diğerleri Ayda yürüyor? Tabi ki burada din bir engel değil,sadece bilimsel düşünmek yada düşünmemek ayda yürümekle yerlerde sürünmek arasındaki farkı belirliyor. Araştırmaya, öğrenmeye ,çalışmaya, düşünmeye ne gerek var.
Kur'an-kerim'den 2-3 ayet okur herşeyi çözersin.

ahan bugun dolunayın çevresinde daire şeklinde bi ışık vardı sonra ewe gelirken sis çöktü etrafa , bi uçak gördüm yakından ve çok yavaş gidiordu veeeeee birden kayboldu. öyle bulut falanda yoktu hee

var bu işte bi iş var varrrrrrr

Uzayda belki hayat vardır ama Mesleğim havacılık ve amatör olarak astronomi ile ilgileniyorum. Medyada anlatılan uzaylı ziyaretçiler hikayesi sadece sahtekarlıktır, masaldır.İNANMAYIN. Eger bu konular ilginizi çekiyorsa, her yıl Antalya da astronomi şenliği yapılıyor, katılınız. Çekildiği söylenen ufo resimleri , film hilesi, uçak, balon ,gezegen, yıldız vs olabilir. Fizik kuralları geregi bir cisim ışık hızını geçemez.Hadi ışık hızında hareket eden bir uzay gemimiz olsa, en yakın yıldızdan buraya 4.3 yılda gelir.Yüzlerce binlerce mılyonlarca ışıkyılı uzakta olan yıldızları hesaba katarsak, potansiyel uzaylıların buraya gelmeye çalışmalarının hiçbir pratik değeri olmadığını anlarız.

Kısa bir hesap :
Mars gezegenine sinyal yollamanın ortalama maliyeti: 5 dolar
Mars gezegenine uzay aracı yollamanın ortalama maliyeti: 500 milyon dolar
Mars gezegenine astronot yollamanın ortalama maliyeti: 500 milyar dolar olarak hesaplanıyor.
Sinyal yollamanın pratik bir değeri yok.
Uzay aracı ulusal prestij ve teknolojik gelişimin önünü açmak için yollanır.
Astronot yollamanın amacı ise politiktir.(Ay yarışı gibi)

Benim şahsi düşüncem Bu uzaylı masalının , uzay çalışmalarına harcanan milyarlarca doların boşuna harcanmadıgına kamuoyunu ikna etmek ve bu çalışmalara destek saglamak için uydurulduğu yönündedir. Yine bana göre uzay çalışmalarının en büyük faydası bilim ve teknolojiye inanılmaz katkı sağlamasıdır.

Dostum seninde bildiğin gibi, uzay boşluğu dünya ortamından farklıdır.
Uzayda zaman ve ışık kırılabilir bu kırılmaların sonuçlarını bilemiyoruz henüz.

Ainstein in teorilerine daynarak hareket edemeyiz evet, ancak doğru olma ihtimalleri yüksek ve bu durumda ışıktan hızlı zaten hareket etmeye gerek yoktur. Çünkü ışığın sabit bir hızı yoktur.

Işığın kırılabildiği bir ortamda zaman kavramı mümkün değildir.

Soruya gelince; bir filmde güzel bir söz duymuştum. Şöyle bir söz duymuştum o film de ve gerçekten etkileyiciydi.

Uzaydaki yıldızların, sadece sayabildiğimiz kadarının milyonda birinde, güneş sistemi gibi yaşama elverişli sıcaklık olsa, bunların milyonda birinde atmosfer, bunların milyonda birinde su olsa milyonlarca yaşama elverişli gezegen olurdu.

Kaldıki bu ucu bucağı belli bile olmayan boşlukta ve de Allah bize israfı yasaklamışken, sadece ve sadece insanoğlunun yaşaması sizcede çok büyük bir yer israfı olmazmıydı?

Bu cümle gerçekten beni inandırmayı başarmıştı yıllar önce, bence UFO diye bir şey var. insana benzer yada benzemez bilemem ama bizden başka canlılar var bu evrende.

Birde insanlık tarihinin geçmişine baktığımızda (bu yontma taş devrinden bile milyonlarca yıl öncesine ait) bu gün bile sahip olamadığımız modern cihazlar bulunmuştur yeryüzünde. İzi olan ama ortalarda olmayan kabileler söz konusudur.

Hala insan yapımı olduğunu bildiğimiz, düşündüğümüz yapıtların, bu gün bile yapabilecek durumda olmadıklarımız varken, inanmamak gözlerini kapamak olurdu bence :queen:

Dostum seninde bildiğin gibi, uzay boşluğu dünya ortamından farklıdır.
Uzayda zaman ve ışık kırılabilir bu kırılmaların sonuçlarını bilemiyoruz henüz.

Ainstein in teorilerine daynarak hareket edemeyiz evet, ancak doğru olma ihtimalleri yüksek ve bu durumda ışıktan hızlı zaten hareket etmeye gerek yoktur. Çünkü ışığın sabit bir hızı yoktur.

Işığın kırılabildiği bir ortamda zaman kavramı mümkün değildir.

Soruya gelince; bir filmde güzel bir söz duymuştum. Şöyle bir söz duymuştum o film de ve gerçekten etkileyiciydi.

Uzaydaki yıldızların, sadece sayabildiğimiz kadarının milyonda birinde, güneş sistemi gibi yaşama elverişli sıcaklık olsa, bunların milyonda birinde atmosfer, bunların milyonda birinde su olsa milyonlarca yaşama elverişli gezegen olurdu.

Kaldıki bu ucu bucağı belli bile olmayan boşlukta ve de Allah bize israfı yasaklamışken, sadece ve sadece insanoğlunun yaşaması sizcede çok büyük bir yer israfı olmazmıydı?

Bu cümle gerçekten beni inandırmayı başarmıştı yıllar önce, bence UFO diye bir şey var. insana benzer yada benzemez bilemem ama bizden başka canlılar var bu evrende.

Birde insanlık tarihinin geçmişine baktığımızda (bu yontma taş devrinden bile milyonlarca yıl öncesine ait) bu gün bile sahip olamadığımız modern cihazlar bulunmuştur yeryüzünde. İzi olan ama ortalarda olmayan kabileler söz konusudur.

Hala insan yapımı olduğunu bildiğimiz, düşündüğümüz yapıtların, bu gün bile yapabilecek durumda olmadıklarımız varken, inanmamak gözlerini kapamak olurdu bence :queen:

Yazılarımı dikkatlice okursanız,uzayda hayat yoktur gibi bir iddiam olmadığı görülür.UFO denilen "açıklanamayan uçan cisimler" in uzay kökenli akıllı canlılar olmadığı yönündedir düşüncemiz.

Zaman izafi bir kavramdır. Hız arttıkça zaman yavaşlar, bu teorik ve gözlemsel olarak ıspatlanmıştır.Kütle çekimide ışığı her zaman az yada çok kırar, buda ıspatlanmıştır.Ayrıca ışıgın hızı ortama göre değişir.Saniyede 300.000km olarak verilen değer boşluktaki ışık hızıdır.Su veya cam veya gaz dolu ortamlarda ışığın hızı azalır. Zaman kırılması diye birşey duymadım.Açıklarsan sevinirim.

Yok uzaylılar ,yok eskiden yaşamış gelişmiş medeniyetler,yok bilmem ne, kanıt kanıt kanıt.Bilim demek kanıt demektir.Gerisi boş laf.

Yazılarımı dikkatlice okursanız,uzayda hayat yoktur gibi bir iddiam olmadığı görülür.UFO denilen "açıklanamayan uçan cisimler" in uzay kökenli akıllı canlılar olmadığı yönündedir düşüncemiz.

Zaman izafi bir kavramdır. Hız arttıkça zaman yavaşlar, bu teorik ve gözlemsel olarak ıspatlanmıştır.Kütle çekimide ışığı her zaman az yada çok kırar, buda ıspatlanmıştır.Ayrıca ışıgın hızı ortama göre değişir.Saniyede 300.000km olarak verilen değer boşluktaki ışık hızıdır.Su veya cam veya gaz dolu ortamlarda ışığın hızı azalır. Zaman kırılması diye birşey duymadım.Açıklarsan sevinirim.

Yok uzaylılar ,yok eskiden yaşamış gelişmiş medeniyetler,yok bilmem ne, kanıt kanıt kanıt.Bilim demek kanıt demektir.Gerisi boş laf.

Şöyleki zaman kırılması kavramı da tıpkı ışık kavramı gibidir ancak ispatlananmamıştır. Zaten bunu ispatlamayı deneyecek teknolojiye sahip değiliz henüz.
Ancak sadece bilme inanarak yaşayamayız. Çünkü bilimsel olmayan binlerce şeye inanıyoruz zaten.

Kaldıki bilim henüz ispatlayamadığı yada açıklayamadığı konuları yok saymak mıdır?

Sizinde dediğiniz gibi "açıklanamayan uçan cisimler" buda bilimin sınırlarını (şuanda bildiğimiz) aşar.
Çünkü bilim açıklayamadığı bir şeyi yok saymak değildir.
Bu yüzden bilim demek kanıt demektir fakat yaşam demek değildir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ufo olmadığını düşünüyorum o görüyorum diyenlerin de çoğu sahtekar, azı gök cismi görmüştür. Dini duyguları körelten bir imgedir. Aslı astarı kesinlikle yoktur.
Bilimden anlamayan kör cahillerin inancıdır. İspatlanırsa inanırım yani yok şimdilik. Olması da pek hayra alem değildir. Olsa Kuran yazar gelecek bunlar diye?

Arkadaşlar unutmayınız ki Allah bizi bu teknolojide yaratmadı.. Biz yaratıldığımızda dünyada hiç bir teknolojik aleti bırak ; bir bıcak bile söz konusu değildi !
Eeee Şimdi ; Teknolojiyi geliştiren insanoğlu ; veya Uzaydaki diğer varlıklar ; Ufo yapamaz mı :p

Yapabilir ama Allah zamansızdır bunu unutma. Ben bizzat gördüm Didimde cisim aynı tv de gördüklerinizden gece ama delil yok parlıyo sağa sola kırmızımsı bir cisim ve en az 60 derece yön deiştirdi sağa doğru? Meteoroloji balonuydu.

Son düzenleme:

izafiyet teorisi gerçekten çok ilgimi çeken bit konu ama şunuda belirtmek isterim izafiyet teoremie göre cisimler ışık hızına ulaşamaz diye birşey yok bunu hatırlatsam iyi olur bence fizik kurallarına göre şu an hıza çıkabilecek birşey yok kabul ediyorum ama yapılamaz diye birşeyde yok ses hızından sonra nasıl ortam değişiyorda ışık hızındada aynı şekilde değişiyor ve buna göre dediğiniz gibi hızlandıkça zaman yavaşlıyor ve ışık hızında zaman duruyor aynı zamanda ışık hızına ulaştığımızda artık cisimlere çarpmak gibi bir durmda olmuyor bunun yerine çarpıcağımız cisimlerin içinden yada onlar bizim içimizden geçmekte bulunuyor einstain bunu ışığın camdan geçebilmesi gibi basit bir örneklede göstermiştir zaten

esas konuya dönünde bir arkadaşında dediği gibi Rabbin israfı yasakladığı bir durumda aynı şeyi kendisinin yapması saçma olurdu çelişkiye düşerdi ozaman hadi bunu geçtik biz dünyada nasıl olduk sence?
maymundan geldiğimiz söyleniyor darwin'in teorisine göre peki sence ne kadar gerçek üstelik hint okyanusu üzerinde buzul çağı sonrasında tüyleri dökülerek bize benzeyen bir insansı toplumu arıyorlar mamutların uzun dişleri zamanla kısalmış olup tükenen nesilleriyle geriye ortam şartlarıyla değişerek şimdiki filler olmul olabilirler ama baktığınızda istekelet ve görünüş yapı olarak aynı hayvanlar sadece küçültülmüş bir ebattadırlar bu doğal bir değişim normal birşey adaptasyon sonucu bu olanlar ama maymundan insana geçiş sence ne kadar gerçektir?o zaman şu an olan maymunlar halen neden bizim gibi gelişebilenleri yok bilim bunun üzerinde onca çalışma yapıyorken

hadi bunlarıda geçtim dünya big-bang denen büyük bir gaz bulutunun sıkışıp patlamasından meydana gelmiş etrafa yayılan gazlar zamanla yoğunlaşıp sıvı hale gelmişer ve katılaşarak şimdiki dünya oluşmuş zamanla

bu zamanlarda yaşam varmıydı yada olabilirmiydi?bi şekilde geldiler ve yaşamaya başladılar dinazorlarda ve düşen bir gök cismi (meteor) yaşamın %99'unu dünya üzerinden sildi diyorlar halbuki daha bu oranın kaç olduğunu bile kendileri bilmiyorlar

deist diye birşey duydunuzmu bilmiyorum ama kısaca açıklıyım deist ateist gibi birşey ama farkı var.ateist hiç bir şeye inanmaz dinde hiç bir şeyin varlığını kabul etmez deist bir varlığın olduğunu kabul eder ama gerçekliğini sorgular kabul eder ama inanmaz somut birşey olmadığı için ve bu kişiler (biri bir arkadaşım) bazen çok güzel noktalara parmak basıyolar mesela çoğu fizik matematik vs kurallarını bulan insanlarında kendileri gibi deist olduklarını fark ediyorlar (araştırın bakalım kimi hangi dine bağlı bulabileceksiniz bunun hakkında hiç bir yazı yok düzgün) evren üzerindeki enerji etkileşimi ile ilgilenir bazılarıda (kimilerimiz çakra enerjileri olarakta bilir insanlarda) ve bu dünya üzerideki enerji ile dünya enerjisi hep birbirine eş gider bir taraftan diğer tarafa fazla bir yüklenme olursa o zaman bi sorun olur hep örnek vermek gerekirse depremler gibi.en yakın zamanda olan deprem ay tutulmasından hemen önce olmuştu ve bununla ilgili açıklamalarıda şu yönde olmakta ; "dünya enerjisini nerden alıyor?güneş.bu enerji ve bizdeki enerji hep başa baş gider ay tutulmasında ne oldu peki?dünya güneşten mahrum kaldı güneşin enerjisinden
bu durumda ne oldu insanların enerjisi ile çok oldu ve bu fazla enerjiyi sallanarak attı üzerinden..." mantıksız bir açıklama değil eğer dünya üzerinde birden oluşabiliyorsak canlı olarak o zaman dünyada bir canlıdır :cat:
ve bir tartışmada gzel bir noktaya daha değindi bi arkdaşım ufoyla ilgili;
biliyorsunuzki 2012de güneş sistemimizde yeni keşfedilmiş rotası yuvarlak değilde elips şeklinde olan bir gezegen daha var marduk ismi konulan.ve biliyoruzki bu gezegen bizim için şu an çok tehlikeli nedenleri ise çok açık ilki kütlece bizim dünyamızdan büyük ve bize çarparsa %100 yok olma tehlikesindeyiz hadi çarpmadı teğet geçti yada yakın geçti bu durumda da bizi kendi yer çekimi ivmesi ile güneş sistemimizden çıkartabilir buda yaşamın sonu olur güneş yok ısı yok sadece soğuk ve karanlık demek..bunuda geçtim gelirken gezegende o kadar dolaşırken meteor yağmuruna maruz kalmıştır ve şu an yörüngesinde meteor tozu vs varmı bilinmiyor bunlar bizim dünyamızada düşebilirler...
geçtiğimiz senelerde basit pervaneli bir uçakla uçuş yapan bir pilot mexico'da havada asılı durmakta olarak gördüğü metal bir şeyi kuleye bildirir kendisinden başka o civarda başka bir uçuş yapan herhangi bir şeyin teyidini almak için ama olumsuz bir cevap geri döner bu durumda daha yakından bakmak için yukarı yönelir ve kuleye bunun koca bir metal yığını olduğunu söyler karşısında gördüğü şeyin ve aşırı yükselmenin sonucunda basınç değişiminden bilincini kaybediyor ve çakılıyor bunun üzerine mexica hükümeti evet ufo vardır diye bir açıklama yapıyor ve şansa bakınki nasa'dan ok ilginç bir açıklama geliyor hemen arkasından
ufo gerçeğiyle ilgili bilgiler bizde ama bunun gerçeğini 2012'den sonra kamuya duyurucaz dendi ne tesadüf ama dimi marduk'un bizi ziyarete geldiği sene hemde...

daha önceden ufoların varlığı hakkında çelişkideydim ama NASA gibi bir kurum bile böyle çelişkili bir açıklama yapıyorsa inanılmayacak birşey değil demektir hemde böyle çelişki içeren bir senede...

ekleme: o kadar hızlı yazdımki aradaki harf sürçmelerinden dolayı affola...

Son düzenleme:
Yahu daha önce verildi bu :)

İnsan buna benzer baska ufo lar verir :mrgreen:

Sayın arkadaşlarım tekrarlıyorum,bilimsel olan bir konuda tartışırken dini referas kullanmayalım.Herkesin inancı kendine kim neye inanıyorsa inansın kimseyi ilgilendirmez.Herkesin doğrusu kendi eğitim,bilgi ve tecrücesiyle ölçülür.Benim mesleğim havacılık ve amatör astronomi de benim önemlice zamanımı alan bir hobimdir.Buna dayanarak diyorum ki UFO olaylarının uzaydaki diğer zeki canlılar ile ilgili olduğu hakkında hiçbir ama hiçbir bilimsel kanıt ve dayanak YOK.Okumak ve İlim Çin'de bile olsa alıp gelmek benim karakterimdir.Bana bir harf ögretenede 40 yıl köle olurum. Tekrar yazıyorum İzafiyat teorisine görede hız arttıkça zaman yavaşlar kütle artar. Işık hızında kütle sonsuz olur.Yani ışık hızını geçmek imkansız.En yakın yıldız 4.3 ışık yılı mesafede ki orada hayat bulunamadı ,git gel 8.6 ışık yılı eder.Niye gelsinler ki??

Eğitim ,bilgi tecrübe edilecek bir durum yok burda inançlarla savunma yapar gbi konuşmayın. Göreceksin ve tespit edip spatlayacaksın bilimi fazla gözünde büyütme bilim daha bilinmiyor.

Sayın arkadaşlarım tekrarlıyorum,bilimsel olan bir konuda tartışırken dini referas kullanmayalım.Herkesin inancı kendine kim neye inanıyorsa inansın kimseyi ilgilendirmez.Herkesin doğrusu kendi eğitim,bilgi ve tecrücesiyle ölçülür.Benim mesleğim havacılık ve amatör astronomi de benim önemlice zamanımı alan bir hobimdir.Buna dayanarak diyorum ki UFO olaylarının uzaydaki diğer zeki canlılar ile ilgili olduğu hakkında hiçbir ama hiçbir bilimsel kanıt ve dayanak YOK.Okumak ve İlim Çin'de bile olsa alıp gelmek benim karakterimdir.Bana bir harf ögretenede 40 yıl köle olurum. Tekrar yazıyorum İzafiyat teorisine görede hız arttıkça zaman yavaşlar kütle artar. Işık hızında kütle sonsuz olur.Yani ışık hızını geçmek imkansız.En yakın yıldız 4.3 ışık yılı mesafede ki orada hayat bulunamadı ,git gel 8.6 ışık yılı eder.Niye gelsinler ki??

Işınlanma içi su dolu bir bardak la dünyadaki zayıf teknolojiyle mümkün.

Kaldıki bilim dediğimiz şey aslında bilmediğimizdir. (bir arkadaşında dediği gibi)
Bilim insanlarının en iyi bildiği şey ise, aslında şu anda kainattaki tüm bilgiyle şu anda bildiğimiz (tüm insanlığın) okyanusta zerre değil....

Kaldıki ışık ile zaman duruyorsa, ışık yılı da aslında var olmayan bir kavramdır.

yani o yıldıza gidip gelme süresi, 8.6 ışık yılı eder fakat fakat biz bu 8.6 yılı nasıl hissederiz? 1 dk yada 1 sn yada 1 yıl?(dünyada)

birde ışık hızında kütle sonsuzdur demişsin dostum, bunu nasıl test etmişler, nasıl ispatlamışlar?

Aslında bilim dediğimizin temeline bakarsak, insanların inanmak istedikleri şeye inanmalarıdır, bu böyledir dediğimiz sözde ispatların hiç birini test etme imkanımız yoktur.
Ör: ışık hızı 300.000km/sn ? Nasıl ölçüldü?
ölçebilmek için ışığı ışıktan hızlı bir şeyin karanlşıkta görebilmesi gerekir doğrumu?
Dolayısıyla bu şey ışıktan hızlıdır?:)

Kısacası bilimle ufo ispatlanamaz. Aslına bakarsanız ispatlaya bilse adını tanımlanamayan uçan cisim koymaz. :rendeer::rendeer::rendeer:

Bilimden önce akla inanmak gerekir diye düşünüyorum.

Gördüğüm tekerlekli demirdir, ancak düşündüğümde içindeki pistonu görebiliyorum. :rendeer::rendeer::rendeer:

Bir cisim ışınlanmak yerine frekansı arttırabilir ve görünmez olması sağlanabilir. Bunun için muazzam büyüklükte enerji gerekir. Einsteinin görev aldığı ve sonradan ayrıldığı bir projeyi görmenizi isterim. Buradan merak ettiğiniz her türlü bilgiyi öğrenebilirisniz http://www.zamandayolculuk.com/cetinbal/timetravelvill.htm

Buradanda Einsteinin o deneyini okuyabilirsiniz. Bu dneye National geographic te de yayınlandı.
http://www.zamandayolculuk.com/cetinbal/PROJECTRAINBOW.HTM

http://www.zamandayolculuk.com/cetinbal/MONTAUKPROJECT.HTM

http://www.zamandayolculuk.com/cetinbal/philadelpdeneyi.htm

Son düzenleme:
Peki arkadaşlar bu konuda son yazımdır.Tıp'ta bir bilimdir ,madem bilime kuşku ile bakıyorsunuz,hastalandığınız zaman doktora gitmeyin,bir hoca bulup muska yazdırın ve gece gündüz dua edin.Selametle kalın

Peki arkadaşlar bu konuda son yazımdır.Tıp'ta bir bilimdir ,madem bilime kuşku ile bakıyorsunuz,hastalandığınız zaman doktora gitmeyin,bir hoca bulup muska yazdırın ve gece gündüz dua edin.Selametle kalın

Darılma arkadaşım ben bilimsiz olmaz diye bişey mi dedim selametçi mi yaklaştım Konuya reel bakman lazım demek istedim aman kaçma senin bilgilerin de çok faydalı.:cat:

Ufo diye bisey yok arkadaslar simtel var :p

Bu ana gemi karıştırma Cadenece Kapasitör alacaktım aklıma soktun yine:pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar