cem yılmazın gora filmindeki kütahya porselenden yapılma fotosu geldi aklıma:mrgreen:
ama ben ciddi cevap vereyim. uzaylı derken evrene bizim gibi 3 boyutta dahil olan varlıklar bence yok. bu arada benim yorumum inanç yönüyle olacak. polemik amaçlı hariç her türlü fikir alışverişli seviyeli münazarada bulunabilirim.
şimdi benim düşüncem: uzaylı yoktur hele hele UFO teknolojisine sahip olan uzaylı kesinlikle yoktur. sebebi şu; kainat Peygamber Efendimizin hürmetine yaratılmış. O ise alemlere rahmet olarak gönderilmiş. o noktada düşünürsek uzaylı olduğu takdirde Peygamber Efendimizin onların arasında da bulunması gerekirdi. bu değişik bir durum olurdu. düşünün yani burada herkes insan ama bizden farklı bi varlık geliyor ve "ben Peygamber'im" diyor. anca çizgi filmlerde olur böyle birşey. ikincisi Allah kainatı bizim hizmetimize sunmuş yeter ki bize verdiği değeri bilelim tefekkür edelim diye. ve de en üstün varlık olarak bizi yarattığını Kuran'da belirtiyor. (Tin Suresinde geçer). buna göre benim çıkarsamam şudur, hadi diyelim ki uzayda canlı olsun, yine de bizden daha üstün daha zeki daha teknoloji sahibi olamaz.
ama inancımıza göre 18000 alem yaratıldığı söyleniyor. bunların hepsi bu dünyaya sığmayacağına göre büyük kısmı 3. boyutta değil de cinler melekler gibi başka boyutlarda yaratılmış olabilir diye düşünüyorum.