En son 2006da yazmıştım buraya
Bilader sen cinlerden üstünmüsün ?
Kuranda sözü geçmiyor diyen arkadaşlar acaba kuranı tamamıyla okumuşlar mı merak ettim ?
Ben okumadım.. Ama okuyanlardan dinlediklerime göre Allah için "Dünyaların yaratıcısı" diye tabirler geçiyor.. Ufo uçan daire uzaylı tarzı kelimeler geçmiyor evet-Ama bunlar insanoğlunun bulduğu kelimeler.. Dış dünyadaki yaşam için farklı kelimelerle bahsediyor.Çoğunu unuttum.Hatırlayabilirsem yada araştırıp bulabilirsem yazarım buraya:cat:
Uzayda hayatı da aklımda tutarak Diyanet Meali'ni okudum, bahsedilenler nasıl yorumlandığına göre "uzayda mutlaka hayat var" ile "kesinlikle hayat yok" arasında değişir. Ancak Kuran bir bilim kitabı değil, dolayısıyla uzayda hayat konusunda danışılacak yer de değil.
Uzayda (daha doğrusu diğer gezegenlerde) yaşam olasılığıyla ilgili en ünlü denklemlerden
biri Drake denklemi.
Denkleme göre:
N=R*.fp.ne.fl.fi.fc.L
N iletişim kurmayı umabileceğimiz uygarlıkların sayısı
ve
R* Samanyolu Galaksisi'ndeki yıldız oluşma sıklığı
fp bu yıldızlardan kaç tanesinin gezegene sahip olduğu
ne bu gezegenlerden kaç tanesinin yaşama elverişli olduğu
fl yaşama elverişli gezegenlerin kaçında yaşamın oluştuğu
fi bu gezegenlerin kaçında akıllı yaşamın oluştuğu
fc bu gezegenlerin kaçında iletişim kurma yetisine yahut isteğine sahip ırkların varlığı
L bu tür bir uygarlığın umulan yaşam süresidir.
Kimilerine göre N=0, yani evrende yalnızız; ben de dahil olmak üzere kimilerine göreyse N>0, yani gelecekte bir uzaylıyla iletişim kurma şansımız var.