Ufak bir çakallık

Eğer istersen ispatı için makbuzu mail ile gönderebilirim.

Yalova yolunda traktörü sollamak için 80 km. hıza çıktığım için 300 küsur tl.lik ceza yedim.
Ama bu kural ihlal etmemi gerektirmez. Hatamı? Hata o zaman cezasına katlanacağız.

Gelelim motosikletlerin hız sınırlarına. Kabul etmeliyim ki hem hız sınırları hem de ücretlendirmeler konusunda adaletsiz bir durum olduğu ortada. Ancak bunu onların yaptığı gibi adaletsizce yapmak yerine hakkımız olması gereken platformlarda arayacağız.

Ama devletin koyduğu kurallara halk olarak uymakla yükümlüyüz uymadıklarımızın da cezasını çekmekle yükümlüyüz. Bazı kuralla bize hatalı yada adil gelmeyebilir, ama bu o kural değişene yada ortadan kalkana kadar bize göre bu yanlış diye kafamıza göre hareket edemeyiz.

Bu durumda bizimle aynı şeyi düşünmeyen hırsızlar, arsızlar da bu ülke beni fakir bıraktı diyip zenginlerden yada zengin olmayan mal sahiplerinde çalıp kendi kafasında haklı sebepler oluşturabilir. Yada sapığın biri tahrik ooldum suçlu kısacık giyinen kadınlar mantığı ile hareket edebilir.

Dolayısı ile devlet tarafından konulan koruyucu kuralla bir gece de oluşmadığından değişimleri de bir gecede olmayacaktır.

Olmalı mıdır? evet kesinlikle kamu yararına olan her şey en hızlı kararla hayata geçmelidir. Vekil maaşları ile ilgili alınan pozitif kararlar gibi yani ;)

Biz vatandaş olarak üzerimize düşeni yapalım. Adam gibi örnek insanlar olalım yeter. Gerisi bir şekilde er yada geç gelir. Sana bana gelmez çocuklarımıza gelir. Ama bunu hak edebilmek için kuralları delmek için bahaneler bulup kanun dışı çözümler üretmeyeceğiz.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Çok isabetli ve sağduyulu bir yorum tebrikler.

Ancak sivil itaatsizlik diye bir kavram var, tarihte en meşhur örneği Muhammed Ali'nin Vietnam savaşına katılmayı reddetmesi.Amerikan vatandaşı ve haksız bulduğu bu savaşa katılmayı reddetti. Tabi Türkiyedeki trafik işleyişindeki adaletsizliklerin bu boyutta karşılaştırılabilir olduğunu söyleyemeyiz ancak memlekette her boyutta trafik,eğitim,sağlık,adalet ..vs uygulamalarında yavaş yavaş sivil itaatsizliğin hak haline dönüşeceği duruma yaklaşıyoruz gibi geliyor bana.

Son düzenleme:
yapacaksanız böyle yapın enazından plakanız kendi plakanız olur yediğiniz naneler bir başkasına gitmez dışarıdan bakıldığındada belli olmaz

bu olay resmi evrakta sahtecilik orası kesin o yüzden başka bişeyler yap... üzerine kilit falan denk getir bari da istemeden oldu dersin...

ayrıca eminim hepiniz harfi harfine mükemmel bir şekilde kurallarına uyduğunuz için bu arkadaşa böyle yükleniyorsunuz... yoksa hiçbir motorcu emniyet şeridine girmiyor... kimse sürat yapmıyor... hiç kimse makas atmıyor... süpersiniz yani...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar