Ucuzundan bir Chopper alacağım önerilenizi bekliyorum!

Tekrardan merhabalar, daha önceki konumda yazmıştım talihsiz bir kaza ile bacağımı kırıp 9 aylık motor maceram son bulmuştu ve motorum perte çıkmıştı. 6 aydır evde yatıyorum kırık sebebiyle şimdi okul başladı tabii motorları gördükçe motorsuzluk beni çıldırtmaya başladı. :)
İlk motorum Truva TR-250 idi. Çok talihsizlik yaşadım, yolda kaldım, servisle içli dışlı oldum bi güzel ama iyi tecrübeler edindim. Ne olursa olsun ilk motorumdu ve ne zorluk çıkarsa çıkarsın en güzel motor benim motorumdu. :)
Şimdi tekrardan başlayacağım bu serüvene.. Zorluk çıkarması falan sorun değil anlayacağınız benim için. Ancak motorun abuk subuk sorunlar çıkarması, sürekli yolda bırakması, gereksiz sigorta atmaları gibi gibi problemler olmasını tabiki istemem. O yüzden yeni motor alırken biraz daha dikkatli ve acele etmemeye çalışmak istiyorum.
Şimdi benim bütçem en fazla 2500 TL maalesef.. Bu parada 6 aydır evde yatıp para harcamadığım için birikti yani. KYK sağolsun.:)
Daha önceki motorumu da 2000 TL'ye almıştım. Çok şey istemiyorum sadece altımda Chopper'ın hissini almak ve keyifli bir şekilde motorumu bangır bangır sürmek istiyorum.
Sizden tavsiyeler bekliyorum. Sizce Ramzey QM 250, Keeway Superlight 150, Kanuni'nin bir kaç motorundan biri veya Mondial 250 MCT markalarından birini alsam istediğime kavuşur muyum? Bu modellerin neredeyse hepsi 2006 yılı ve Km'leri 20 bine yakın genelde. 1 tane Ramzey'in 3700 Km olanını buldum temiz ama km'si ile oynanıp oynanmadığına güvenemiyorum tabiiki.
Yani biraz yardımınıza ihtiyacım var. Sezon bittiği için ve fiyatlarında düşüşe geçmesiyle alıp kapının önüne koymak istiyorum. Bacağım biraz daha iyişene kadar sadece keyif amaçlı kısa mesafe kullanıp, arada da yıkayıp cilalamak için alacağım. Motor benim için bir aşk gerçekten, iyileştiğimde de uzun mesafe yolculuklara başlamak istiyorum. Cevaplarınız benim için önemli şimdiden herkese teşekkürler. :)

bi kaç ay daha yatıp kafana yatacak sorunsuz bineceğin güzel bir şeyler alsana, hem bu sırada bi iş falan bulursun belki daha fazla para kazanırsın?

Son düzenleme:
Butcen cok az olduhu icin sahininddnde gez istedigini al yavas yavas toparlarsin costum yaparsin

hocam bütçen baya düşük ama bir keeway super shadow bak istersen o fiyatlara bulabilirsin. üstelik V motor da cabası :)

Çalışabilecek durumda olsa bacağım beklemeden giricem işe zatende halen daha Penguen gibi yürümeye devam ediyorum. :)

Keeway Super Shadow'a baktımda en ucuzu 4 bin TL be usta. :D Birde şey sıkıntısı var tüm parayı motora verirsek zorunlu sigortayı nasıl yapıcaz hehe :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:19 ----------

hocam bütçen baya düşük ama bir keeway super shadow bak istersen o fiyatlara bulabilirsin. üstelik V motor da cabası :)

Yalnız bu motor çok tatlıymış be.. Sahibindende ki tüm ilanlar neredeyse Custom hali ile.. Çok başarılı gözüküyor hepsi. :)

ben Çanakkalede oturuyorum, ev arkadaşımda var bu motordan ama biraz hor kullanmış arada bir internete koyuyor fiyat almak için cazip bi teklif gelse satacak. yani biraz masrafı var aslında bi sorayım istersen kaça satar diye

Keeway ya da Kuba Superlight tercih edecek olursan 150 değil 200 CC olanını tercih etmen daha doğru olur. 2013 üzeri modellerde balansör var ve titreşimi daha makul seviyede. SL200 için ekteki belgeyi indirip okuyabilirsin ;

https://www.dropbox.com/s/l4bd4r6ys...lı Bilgiler Kılavuzu_by shadowmaster.pdf?dl=0

"Uzun yola gider mi ?" en fazla sorulan sorudur. Bayramda 2014 model SL200 ile 3.880 km yaptım, gezi başlıklarında detayları var. Yalnızca marka ve modeli ne olursa olsun, cruser/chopper motor sahibi birinin, mekaniğe meraklı ve kendi bakımlarını yapabiliyor olması gerekliliğini de unutmamak lazım.

Son düzenleme:
ben Çanakkalede oturuyorum, ev arkadaşımda var bu motordan ama biraz hor kullanmış arada bir internete koyuyor fiyat almak için cazip bi teklif gelse satacak. yani biraz masrafı var aslında bi sorayım istersen kaça satar diye

Şu an benden o kadar miktar bi para çıkmaz usta zaten sanırım biraz daha biriktirip öyle alacağım bi motor. :)

Keeway ya da Kuba Superlight tercih edecek olursan 150 değil 200 CC olanını tercih etmen daha doğru olur. 2013 üzeri modellerde balansör var ve titreşimi daha makul seviyede. SL200 için ekteki belgeyi indirip okuyabilirsin ;

https://www.dropbox.com/s/l4bd4r6ys...lı Bilgiler Kılavuzu_by shadowmaster.pdf?dl=0

"Uzun yola gider mi ?" en fazla sorulan sorudur. Bayramda 2014 model SL200 ile 3.880 km yaptım, gezi başlıklarında detayları var. Yalnızca marka ve modeli ne olursa olsun, cruser/chopper motor sahibi birinin, mekaniğe meraklı ve kendi bakımlarını yapabiliyor olması gerekliliğini de unutmamak lazım.

Okudum, gerçekten güzel bilgiler vermiş. Çoğunu ilk motorumda tecrübe ettiğimden biliyorum fakat bilmediğim şeylerde var tabiiki. Çok yararlı olucak alınca teşekkürler.
Ancak en düşük 2. eli 4400 TL.. Küba 200' ünde ve yılı 2013 üzeri olması nedeniyle biraz daha para biriktirip bu 2 markadan birine yoğunlaşıcam.
Keeway Supershadow 250'nin de V motor olması 2'si arasında büyük kararsızlığa neden oldu. Bilemedim şimdi :)

V-Twin elbette performans için çok daha doğru olur. Yine de yakıt vs konusunda tek silindirle en azından başlangıçta çok zorlanmazsın. Zaman içinde bütçene göre de büyütürsün motoru. Bir de şu var. Aldığın motorun yedek parça ve servis durumu da önemli. 1.000 TL fazla vermeyip düşük model alan bir arkadaşım geçen yıl bir o kadar daha para harcamak zorunda kaldı. Önemli olan bilinçli kullanılmış bir motor bulmak.

Son düzenleme:
Seninki yer çekimsiz ortamda muz yiyeyim ama çilek tadı versin gibi olmuş.

V-Twin elbette performans için çok daha doğru olur. Yine de yakıt vs konusunda tek silindirle en azından başlangıçta çok zorlanmazsın. Zaman içinde bütçene göre de büyütürsün motoru. Bir de şu var. Aldığın motorun yedek parça ve servis durumu da önemli. 1.000 TL fazla vermeyip düşük model alan bir arkadaşım geçen yıl bir o kadar daha para harcamak zorunda kaldı. Önemli olan bilinçli kullanılmış bir motor bulmak.
2. motorum olacak bu aldığım fakat dediğim gibi ilk kez başlıyormuşcasına başlamak istiyorum. O yüzden dediğin gibi bilinçli kullanılmış bir motor olması gerçekten çok önemli, tabii onu anlayabilecek bilgi bende yok.. Az çok bişeyler biliyorum ama tam olarak anlayamam tabii motoru görmeye gittiğimde. İlk motorumu 2000 TL'ye alıp bi o kadarda masraf yaptığım için yeni motorumun daha özenli kullanılmış olması en büyük önceliğim olucak :)

bir de mondial Macit var işte o da bir opsiyon olabilir sana
MCT 250'lere de baya bir baktım fakat görünüşü beni çok tatmin etmiyor nedense ya.

Seninki yer çekimsiz ortamda muz yiyeyim ama çilek tadı versin gibi olmuş.
Cem Yılmaz diyorsun :) Yok be usta çilek tadı vermesinde muzun tadını alabileyim yeter bana. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar