Ucuz Kendi Motor garajını yap.

merhaba arkadaşlar. Evin arkasına motoru koyuyorum ve gezinirken kendi garajını yapmayı buldum. ve aşırı ucuz bi maaliyet ile.sadece pvc boru gerek bunun için.Biliyorsunuz çok pahalı normalde satın alındığında. Bende Mühendis olduğum ve projeler çizdiğim için bunun ayrıntılı resmini çizip pdf olarak buraya yükleyeceğim.Boyunu benim Rs e göre alacağım. Kendim yaptığım zaman da net ölçülerle buraya yükleyeceğim.

LQLk5b.jpg

nEBz0R.jpg

1NX1OG.jpg

vZqkWp.jpg

Çalınmalarda, güneşei yağmura karşı filan bayağı önleyici olur diye düşünoyrum

Abi eline emeğine sağlıkta, normal brandadan ne farkı var bunun. çalınmaya karşı nasıl koruyacak. yere çakacağın bir kazık bir asma kilitle mi? daha çok meraklı toplar başına. niyeti olmayanı da niyetlendirir ben söyleyeyim. hatta pprc borularda cazip gelebilir hani.

Abi eline emeğine sağlıkta, normal brandadan ne farkı var bunun. çalınmaya karşı nasıl koruyacak. yere çakacağın bir kazık bir asma kilitle mi? daha çok meraklı toplar başına. niyeti olmayanı da niyetlendirir ben söyleyeyim. hatta pprc borularda cazip gelebilir hani.

şimdi sokağın ortasına koyarsan tabi ilgi çeker de benim bu ucuz yollusu. İsteyen vereceğim ölçülerle metalini yapsın geliştirsin yere sabitlesin :)Ben apartman da oturduğum için bunu yapacağım birde alarmlı disk klidi oldu bitti

evet bu şekilde hiç dikkat çekmez heleki o brandayı yırtıp asla çalamazlar

hemen tedarik edelim

ellerine kollarına emeğine sağlık.

Yorum yapacak arkadaşlar internetteki fiyatlara bakmadan klavyeye dokunmasınlar :)

Bu basit ve faideli çalışma motoru sudan, yağmurdan, güneşten, rüzgardan güzelce korur. Kamuflaj sağladığı için motoru biraz olsun gözlerden ırak tutar.

Elinize saglik.
Aynı sistemi metal boru ile de kurabiliriz sanirim.
Datalari sabırsızlıkla bekliyorum...

Emeğine sağlık ben beğendim. En azından yağmurda çamurda uçan kaçan branda derdini ortadan kaldırmışsın.

Bence güzel düşünülmüş.Çünkü aynısı internette 1700 küsür liralara satılıyor,şaka gibi.

aw5l46.jpg

Zamanında aldığım garajım,yere sabitleniyor kilitli.2000 Tl di o zaman.Şimdi 1700 gibi rakamlara saçma sapan şeyler satıyorlar.

Bence bahsettiğiniz uygulamayı yapın.Hırsıza engel olmaz belki ama en azından yağmur çamur üstüne çoluk çocuk atlaması vesaire daha içiniz rahat olur.

Boru ölçülerini araştırıyorum da internetten t boru ölçüsünü bulamadım.Vereceğim ölçülerle ufak farklar olabilir

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:24 ----------

QQ9kZv.png

Xd5nL0.png

ilk çizimleri yavaş yavaş yapıyorum

hırsıza kolaylık olur bence,nedenmi

hırsız brandanın içine girerek,gözlerden ırak bir şekilde disk kilidi olsun zincir olsun kesmek ve açmak için saatlerce uğraşabilir,bence çalınma açısından açıkta bırakmaktan çok daha riskli

hırsıza kolaylık olur bence,nedenmi

hırsız brandanın içine girerek,gözlerden ırak bir şekilde disk kilidi olsun zincir olsun kesmek ve açmak için saatlerce uğraşabilir,bence çalınma açısından açıkta bırakmaktan çok daha riskli

geliştirip metalini yapabilrisiniz :)Plakalar ve çelikle

tebrik ederim bu fikri bende uzun zamandır düşünüyorum kalın telle olur mu diye ama plastik boru fikri kafama yattı o t lerin arasına nasıl bir demir takmayı düşünüyorsunuz

tebrik ederim bu fikri bende uzun zamandır düşünüyorum kalın telle olur mu diye ama plastik boru fikri kafama yattı o t lerin arasına nasıl bir demir takmayı düşünüyorsunuz

henüz orasını düşünmedim fakat uzun beton vidası büüyk metrikli bi civata ve geniş çaplı bir somun kullanabilirim sanırım

127

Hırsız dan çok çevre etkenlerinden korumak için işe yarar. Kış mevsimi önümüzde. Karın altında motor bırakmak pek akıl karı değil. Branda sağlam olursa çok rahat bir şekilde kışın koruyabilirsin motoru.

geliştirip metalini yapabilrisiniz :)Plakalar ve çelikle

tabi o şekilde olur ,çelik iskelet ve 1,5 mm sac kullanarak yapılan kutuyu, yere beton atıp bunuda betona içten cıvata ile sabitleyip kapısınada çok sağlam 2 kilit takarsan mükemmel olur,,ama izin verirlermi o başka

Takipteyüm bende
Basit bi yöntem olursa denerim bende :)
Ama benim pvc bağlantıları için ısıtıcım yok :(
Alternatiflere açığım

tabi o şekilde olur ,çelik iskelet ve 1,5 mm sac kullanarak yapılan kutuyu, yere beton atıp bunuda betona içten cıvata ile sabitleyip kapısınada çok sağlam 2 kilit takarsan mükemmel olur,,ama izin verirlermi o başka

çok zor birşey değil ama benim bahçem var alarmlı disk kilidi işimi görecek bununla birlikte.Rüzgar almayan biyer

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:58 ----------

Takipteyüm bende
Basit bi yöntem olursa denerim bende :)
Ama benim pvc bağlantıları için ısıtıcım yok :(
Alternatiflere açığım

o boruyu oraya takmak için kaynak makinesi mi gerekiyor? bilmiyordum vallahi :) nasl bir makine bu? altarnatife ben de açığım

çok rüzgar tutar bence.
koyacağın yere bağlı ben zemin kat bahçede pencere altına koymayı düşünüyorum mesela bir koyduğun yerde esen rüzgara dik olursa o sorun kalkacağını düşünüyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:01 ----------

o boruyu oraya takmak için kaynak makinesi mi gerekiyor? bilmiyordum vallahi :) nasl bir makine bu? altarnatife ben de açığım
ısıtan bir cihaz var
http://urun.gittigidiyor.com/yapi-m...1=PaidSearch*******&scxid=14489-145818-2357-0

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar