Ucuz atlattık..

Dün atlattığım kaza ile ilgili hem başıma gelenleri anlatıcam hemde oluşan sorunlar hakkında bilgisi olan varsa fikirlerini alabilirim
dün motosikletimle seyir halinde iken 3 vitesten 4 e geçiş yaptığımda tak diye bir ses geldi ve 2-3 saniye sonra arka teker kitlendi ortalama hızım 65 km civarındaydı arka teker bağımsızlığını ilen etti ne olup bittiğini anlamaya fırsat bile kalmadan motorun arkası sağa,sola yalpalamaya başladı bu esnada ben motoru yatırmamak için çabalarkan arkadan gelen arabanın acı acı lastik sesini duydum düşmemek için çabalarken bu seferde arkadaki arabanın altında kalma riskim de ortaya çıktı çok şükür düşmeden ve arkadaki arabanın altında kalmadan durabildim en ilk sanzumanın dağıldığını sandım motordan inince arkaya baktığımda falanşörün 4 civara bağlantısı olan yerlerden 3 tanesinin koptuğunu,zincirin attığını,arka dişliye sıkışıp koptuğunu gördüm yoldan geçen bi motorcu arkadaşın yardımıyla motoru yolun kenarına aldık ustamı aradım durumu anlattım konum attım sağolsun geldi elinde olan çıkma parçalarla motoru yürür hale getirdik ve dükkanına gittik motor yolda giderken sürekli belirli oranda lastik turu ile alakalı tak tak zincirde anlık vuruntular oldu hoş giderken 20 km üstüne çıkmadım ustada yavaş yavaş getir dükkana dedi 20 km kadar o şekilde gittim ustaya anlattım oda bir motora baktı parçaları aldım
1 flanşör
2 ön arka dişli
3 zincir
4 kaplin lastiği
şu anlık değişmesi gereken bunlar dedi fakat motorun o olaydan sonra çekişi düştü ön dişlidendir desede usta o zincirin sıkışmasıyla anlık gerilmeden motora her hangi bir zarar gelmişmidir bugün saat 13:00 de motoru götürüp aldığımız parçaları değişecek
zincir ayarım falan normaldi bol falan değildi ustanın dediğine göre flansör kırılmış kırılca zincir atmış sıkışıncada arkayı dağıtmıştır dedi ucuz atlattık valla

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun Allahtan size zarar gelmemiş :salut: umarım bir sıkıntı kalmaz parçalar takıldıktan sonra.

Büyük ön dişli taktıysa sana çekiş düşmüş gibi gelebilir. Allah korumuş hocam. Verilmiş sadakan varmış. Sende bişey olmaması sevindirici

Geçmiş olsun tekrardan. Bu Bacac senin canını alacak.

Ara ara bu tip hayatı elemanların vidalarini kontrol etmeliyiz.

Arka tekerin aniden kilitlenmesi baskı balata veya Krank a zarar vermiş olabilir ancak çok düşük bir ihtimal.

Dişlileri orjinalleri ilemi değiştirdin peki?

usta yanında getirdiği parçalardan taktı orjinal parçalarını dün aldım bugun yanına gidince takılacak taktığı parçaların orjinal olmama ihtimali çok yüksek

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:03 ----------

Geçmiş olsun tekrardan. Bu Bacac senin canını alacak.

Ara ara bu tip hayatı elemanların vidalarini kontrol etmeliyiz.

Arka tekerin aniden kilitlenmesi baskı balata veya Krank a zarar vermiş olabilir ancak çok düşük bir ihtimal.

Dostum çok sağol motosikletimle yazdığım için bajaj sandın neyseki onunla yapmadım mondial ile yaşadım bu durumu benimde aklıma piston,krank gibi parçalar geliyor parçalar değişince inşallah düzelir

Gemiş olsun soğuk kanlılık yerinde haraket ederek kazayı önlemişsin panik yapıp sa sola atsan kendini daha kötü olurdu heralde bende olsam gitiğim düzrgahta durur arkadakide dokunur dokun sa sola atmak tan iyi olucağını düşünürdüm bende hangi motor diye yazıcaktım yazmışsın mondialmış bajaj olaydı şaşırcaktım ondan sonra vur parçala harakatına geçişte zirve eylerdim :)

Son düzenleme:
Gemiş olsun soğuk kanlılık yerinde haraket ederek kazayı önlemişsin panik yapıp sa sola atsan kendini daha kötü olurdu heralde bende olsam gitiğim düzrgahta durur arkadakide dokunur dokun sa sola atmak tan iyi olucağını düşünürdüm bu riski kulandığın hangi motorda oldu malum 4 evlat var sende

sağolasın mondialle başıma geldi ama bu diğer 3 motordada olabilirdi hiç hafife alınacak bir durumda değil ciddi ciddi ecel terleri döktüm 5-10 saniyede :salut:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
65 km hızda motoru yatırmadan durmuşşun :D

Motosikleti
Dominar 250
Ayzek 2. pulsar faciası geliyorum demiş geçmiş olsun.

motorun onarımını hallettik ustayla beraber bende el attım ne kapsak kardır hesabı yürüründe şuan için herhangi bir sıkıntı yok eskisi gibi gidiyor :)

Geçmiş olsun hocam. Yarın öbür gün bizim de başımıza gelmemesi için ne yapmalıyız? Zincir gerginliğiyle mi alakalıymış?

Geçmiş olsun hocam. Yarın öbür gün bizim de başımıza gelmemesi için ne yapmalıyız? Zincir gerginliğiyle mi alakalıymış?

Sağolasın dostum ustanın dediğine göre flanşörün vida bağlantı yerlerinden 1 yada 2 sinin o esnada kırıldığını haliyle arka dişli düz dönemeyeceğinden peşinden zincirin atıp dişli arasına sıkışınca bu durumun gerçekleştiğini söyledi allahtan yatıkken denk gelmedi daha 3 gün önce zincir temizliği yaptım motoru yıkadım herşey normaldı sanırım bu duruma yapacak pek birşey yok motor 3 senedir aktif kullanılıyor haliylede parçalar ömürlü miyadı doldu demekki bu süre zarfında 2 kere zincir değiştirdik

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar