Uçurumdan yola motosiklet düştü (video)

Tehlikeli bir dağ yolunda motosiklet süren motorcunun önüne aniden uçurumdan başka bir motosikletli düştü. Geçtiğimiz hafta Amerika'da gerçekleştirilen meşhur zorlu tırmanma yarışı Pikes Peak 2014 öncesi dağ yolunda antreman yapan motorcunun başına inanılmaz bir olay geldi. 156 virajlı tamamı dik uçurumlardan oluşan dağ yolundan antreman dönüşü Honda CRF450 motorunu kullanan Tom Specht motosikletinin kontrolünü kaybetti ve motoru yol dışına çıktı, kat kat virajlardan oluşlan dik tepeden düşen motor alt yoldan geçen başka bir motorcunu önüne düştü. Ucuz atlatılan inanılmaz kazayı Jeff Grace'in kaskındaki kamera anbean kaydetti.

İşte Pikes Peak Uluslararası Yokuş Tırmanma yarış parkuru

8tlpy.jpg

yvtxs.jpg

t94ri.jpg

İşte Pikes Peak Uluslararası Yokuş Tırmanma yarışının tamamı

Ekli dosyalar

• ucurumdanmotordustu.jpg
    ucurumdanmotordustu.jpg
    54.6 KB · Görüntüleme: 22,797
Dingil iyiki uçurumdan yuvarlanmamış birde elini aşağı sallıyo gerçi o psikolojiyle normaldirde bu yönünüde düşünmek gerek :)

çok garip bir durum başıma gelse ben bunu evrenin bana verdiği mesaj olarak algılayıpSeçilmiş insan olduğumu düşünürdüm.
Cennetten motor düştü demekki racingi bırakıp krosa başlamak gerek
Krosçular ne mübarek adamlar,kros yapmak sevaptır :rendeer:

Hayırlı Ramazanlar

Baktığı yere gitti çarptı. Eğer böyle bir durumda kafayı kaçış yönüne çevirip kurtulabiliyorsa olay bitmiştir. Bu adam olmamış :p Can kaybı yok çok şükür..

Valla o sinirle önüne düşen motoru tekrardan uçurumun devamına itebilirdi :queen::pl:

Baktığı yere gitti çarptı. Eğer böyle bir durumda kafayı kaçış yönüne çevirip kurtulabiliyorsa olay bitmiştir. Bu adam olmamış :p Can kaybı yok çok şükür..

Dağdan aşağı motor düşüyor sen viraj dönüyorsun gözün viraj çıkısındayken 20-30 metre ötede daha durmamıs sürüklenen bir motor görüyorsun simdi kaçış yeri neresi peki bana bunu açıklar mısın rica etsem? Adam nerden bilsin o düşen motorun nerede durucağını motoru gördü fren yaptı direk motorun nerde durucağı sans değil mi?

Kask kemarası kaydediyo deniliyoda ,adam motordan düştü kamera başka açıdan hala kayıtta :p

Dağdan aşağı motor düşüyor sen viraj dönüyorsun gözün viraj çıkısındayken 20-30 metre ötede daha durmamıs sürüklenen bir motor görüyorsun simdi kaçış yeri neresi peki bana bunu açıklar mısın rica etsem? Adam nerden bilsin o düşen motorun nerede durucağını motoru gördü fren yaptı direk motorun nerde durucağı sans değil mi?

Sürüklendiği yönün tersine yani sola odaklanman lazım. Nerede duracağını bilemez tabii de, motorun aşağı giderken yön değiştirip terse gidecek hali yok. Neden atarlanıyorsun reis :)

Sürüklendiği yönün tersine yani sola odaklanman lazım. Nerede duracağını bilemez tabii de, motorun aşağı giderken yön değiştirip terse gidecek hali yok. Neden atarlanıyorsun reis :)

Ne atarı estağfirullah aslında cahilliğimden ötürü sordum ama biraz daha nazik yazabilirdim kusura bakma :rendeer:

Görüntüler montajdan ibaret, 9. saniyede havaya fırlayan taşlar vs. birden yok oluyor, asfaltta bölgesel kumlar var, iki görüntü üst üste bindirilince ortaya çıkmış, gerçekte mümkün değil olması, ayrıca ileri saniyelerde onlarda yok oluyor, izlenme ve reklamlara tıklanmasından para kazanmak için yapılmış bir video, ama bana göre alçakça bir video

dağdan taş yuvarlandı başıma düştü deyimi aklıma geldi

Adamın suçu yok sadece tavrına sinirlendim daha kötüsüde olabilirdi ama o kaza anında bunu düşünmek mümkün değil ne yazık ki.

Bakıslar gercekten önemli asagıya dogru dusen nesneye odaklandıgı icin tam önunde durmaya çalıştı o durumda burda şöyle yapsa kurtarırdı böyle yapsa kurtarırdı diyener o adamamın yerinde olsa ne yapacaktı acaba burdan konusması kolay yapması zor ,

elemanda da hata var yalnız resmen düşen motora bakıp üstüne sürmüş halbuki sol tarafta bariz bir şekilde kaçış noktası varmış yolda müsait oraya baksa sıkıntı kalmayacakmış. Daha pişmemiş bu arkadaş :)

Adamın suçu yok sadece tavrına sinirlendim daha kötüsüde olabilirdi ama o kaza anında bunu düşünmek mümkün değil ne yazık ki.

öyle demeyin geçen hafta bizde arkadaşlarla köy yolunda gidiyorduk yolu bilmiyordum viraja süratli girdim biraz bakışlarımı mümkün olduğunca iç noktaya odaklanmaya çalıştım ve şükür bir sıkıntı yaşamadan kazasız belasız kurtuldum. Motor kullanmak biraz da soğukkanlılık gerektirir diye düşünüyorum :cat:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar