Tvs Vego 2016 mi ? Honda Spacy Alpha mi ?

Scooter almaya karar verdim arkadaşlar bu iki model arasında kararsız kaldım. hafta sonları uzun yol yapa bileceğim. en az 200-400 km yol yapa bileceğim beni yollar'da bırakmayacak üzmeyecek bir makine. Bu arada ( Başlangıç olarak kullanacağım ) 15.000-20.000 km yakın tecrübe edineceğim. Ondan sonra vitesli motora geçmek istiyorum.

Motorsikleti neden istiyorum.? sorusuna gelince.

Yola çıkma isteğim çevrem deki her şeyin kokusunun üzerime gelmesi,rüzgarin sesini kulaklarım da histetmek istiyorum dağlara cıkmak bol bol resim cekmek istiyorum. gezmeyi seyahat etmesini çok seviyorum.

Motosikleti
22" Bajaj NS 200 - 25" Pcx DLX
Bu ikisi arasında kesinlikle Spacy Alpha,

İkiside paketçi motoru ben olsam hero dash lx, suzuki adress, sym fiddle 2 yi de değerlendiririm

125-150 cc lik hondanın modellerine baktım çok palı olduğun dan fikrimi değiştirdim. Spacy Alpha'da istediğim zaman elden cıkara bilirmiyim ikinci el piyasası varmıdır acaba ?

İkiside paketçi motoru ben olsam hero dash lx, suzuki adress, sym fiddle 2 yi de değerlendiririm
Yılların motoru Honda dururken sym kim hero kim kafadan sallıyon kullandınmı hepsini açıklama yapta bilelim niye sym yada hero bilinçsizce yazıp insanları yönlendiriyonuz diyelim hero aldı 2 sene sonra satacak Adam bunu Honda kadar piyasası varmı

2014 model spacy 110 aktif olarak kullanıyorum:) hero dash vx test etme şansım oldu honda kadar güzel motor diyebilirim:cat: Suzuki hakkında kullanmadığım için yorum yapamıcam.Cbr 250r kullanan bi abim satıp sym mio 100 aldı 2. el sorun yaşamadı. artı olarak sym konularında genelde olumlu yorumlar yapıyorlar.

hocam ben hyosung gt250r'den bu motora geçtim. artılarından bahsedersek inanılmaz rahat, çok az yakıyor. enjeksiyon harika çalışıyor. motor start düğmesine bastığınız gibi çalışıyor. yaz kış fark etmez. bir de marş motoru sesi bile yok salisesine çalışıyor.

Uzun yol sayılmaz ama 90 km yaptım. motorun son hızı 100 km. uzun yola bence uygun değil. bir süre sonra çok sıkılıyorsunuz. kamyonları bile sollayamıyorsunuz. sonuçta 108 cc makine. bence şehiriçi kullanacaksanız alın ama skuter olarak bu fiyat aralığında 100 km üstü sabit gidecek çok fazla model yok. olanlar da eski model her an sorun çıkarabilir.

bu arada 100 KM'de şehiriçi 1.8 lt yakıyordu. detaylı bilgi alpha forumunda da var.

Arada 1300 TL fark var. Ben de Spacy ve Alpha modellerinin çok pahalı olduklarını ve bu paraları etmeyeceklerini düşünüyordum ancak bir kaç modeli deneyince öyle olmadıklarına ikna oldum. Geçen hafta sürdüğüm Dash çok güzel olmasına rağmen tabandan verdiği inceden titreşim beni vazgeçirmeye yetti. O yüzden, bu sınıfta motor alacaksan ya paraya kıyıp bunlardan al, ya da 3500 TL'ye Mondial Turkuaz ile Lifan Eagle modellerinden birini al. Turkuaz da çok güzel bir motor ama dayanıklılığı şüpheli tabi...

Bu gün akşam yemeği söylemiştim ofiste otururken elamanın biri benim motorlara baktığımı görünce. Abi benim abim aldu honda pcx marka 125 cc dedi. al abi tavsiye ederim dedi bende çok palı dedim biz 3 tane daha aldık lokantaya dedi tanesini 7000 Bin Tl dedi inanamadım.

Spacy alpha gibi tipsizlerdense hero dash bakin oda saglam hic degilse parcasida daha hesapli

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar