TVS Raider'mı Drift L'mi?

reo

Arkadaşlar genel olarak sıfır km veya sıfıra yakın ikinci el alacaksanız öncelikle imkan varsa mutlaka Honda (veya Japon diyelim) tavsiye ederim. Aksi halde Raider her yönden Drift L den üstün bir motor.
2. El ve yüksek km motorlar için burdan hiçbir şey diyemeyiz; motoru görmek lazım.

Fakat çevremde görüyorum ki bıçkın sürücü gençlerimiz Drift L yi daha çok tercih ediyor. Zira görünüm ve tarz olarak daha sportif bir hava verilmiş.

Ben bu sınıftaki bir motoru asla 2. El almam, şimdiye kadar aldığım 2. El motorların hepsi 1000km nin altındaydı.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim hocam. Benim araç kullanım tarzım da sanırım japon ekolüne çok yakın. Araçlarımda da hep toyota-honda tercih eden bir insanım. Arızayla uğraşmak beni araçtan soğutuyor çünkü çok şükür şimdiye kadar hiçbir japon beni üzmedi bu da üzmez umarım. Tekrardan teşekkür ederim iyi forumlar.
Ben de bu kafayla sıfır çinli yerine 9 yaşında japon almıştım, 31bin kmdeydi, şimdi iki sezon, bir buçuk yıl sonra 39bin km oldu, niyetim en az 100bin km'ye kadar aynı motoru kullanmak, bir çift yeni lastik ve bakımlar (normal ve ağır bakımları) dışında tamirciyle işim olmadı. ikinci el almanın bir avantajı da çanta gibi aksesuarlar üzerinde hazır geliyor.

Ben de bu kafayla sıfır çinli yerine 9 yaşında japon almıştım, 31bin kmdeydi, şimdi iki sezon, bir buçuk yıl sonra 39bin km oldu, niyetim en az 100bin km'ye kadar aynı motoru kullanmak, bir çift yeni lastik ve bakımlar (normal ve ağır bakımları) dışında tamirciyle işim olmadı. ikinci el almanın bir avantajı da çanta gibi aksesuarlar üzerinde hazır geliyor.
Katkılarınız için teşekkür ederim. Kafamdan silindi artık mondial ya da tvs hiç bakmayacağım. Direkt 2. el japon alıp sürmek en mantıklısı gibi görünüyor. Anladığım kadarıyla japon motosikletleri 2.elde de daha az kayıpla daha hızlı satılıyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Katkılarınız için teşekkür ederim. Kafamdan silindi artık mondial ya da tvs hiç bakmayacağım. Direkt 2. el japon alıp sürmek en mantıklısı gibi görünüyor. Anladığım kadarıyla japon motosikletleri 2.elde de daha az kayıpla daha hızlı satılıyor.
bu devirde bütün motosikletler yavaş satılıyor, kimsede peşin para yok, kredi kartına taksitle sıfırlar satılıyor, ikinci eller ölü fiyatına gidiyor. sırf bu yüzden xmax'ımı ölü fiyatına satmaya razı olmadığım için satmadım duruyor öyle, son bir buçuk yılda 500km kadar bindim sadece.

Selamlar. En son bir konu açmıştım "Revolt RT3 alınır mı?" diye, sonralardan bir karar aldım ve araştırdım yakınlarımızdaki bir bayi hem Drift L hem de TVS Raider için 12 ay vade farksız taksit yapıyormuş o yüzden hedefimi biraz daha o yönlere yönlendirdim.
Peki şimdi geldik malum soruya, TVS Raider'mı Drift L'mi?.
Lütfen sadece TVS'nin kalitesi böyle iyi Driftin böyle kroniği var Raider böyle pahalı gibi demeyin hayatımdaki ilk motorum olacak daha önceden hiç motor kullanmadım sadece bisiklet kullandım.
Lütfen bütün bu şeyleri göz önünde bulundurarak öneride bulunun.
Mesela Drift L alırsan böyle yaparsan sıkıntı çıkmaz veya raider alırsan verdiğin paraya kesinlikle değer ilerisinde drift kadar sıkıntı yaşamazsın gibi...
En belirgin farkı TVS'nin daha dayanıklı olmasıdır bence.Ayıptır söylemesi eşşeğe biner gibi binen tanıdığım var onun dışında 2 kişi uzun yol yaptılar sanırım şu an motoru 15bin km ye yaklaşmıştır tık demedi.

2 Motorun ilanlarına baktım da hiç yüksek km'ye ulaşabilmiş ilan yok gibi. Sıfırı 100.000 TL olan Raider'ı bugün 10.000 km altında 60-65.000 TL'ye alabiliyorsunuz. Drift L daha da ucuz. Bir de 60-65.000 TL bandında 2018 ve sonrası Honda Cb 125 F'lere baktım da ilanlar içinde daha düşük km.liler olsa bile 100.000 km'yi geçmiş motorlar var, muazzam bir değer. Takdir sizin, sıfır alacaksanız elbet kredi kartına taksitle Raider daha iyi bir seçim ama 2. el alacaksanız kesinlikle Honda sorunsuzluğu derim.
Hocam sıkıntıda zaten o bende şuan peşin para yok. Yani neredeyse yok, şuan sıfır veya 2.el raider almayı düşünüyorum ehliyet alma aşamasındayım. Eğer alırsamda ilk olarak 2.el Raiderlara bakıcağım taksit yaparlarsa ve sağlamsa ona göre karar vericeğim ama bu kritlerlere uygun 2. el raider bulamaz isem 25-30 bin peşin olmak suretiyle 12 taksitle 110 bandında sıfır raider almayı düşünüyorum. Drift desek zaten 2. el hayatta almam o işe bulaşmak istemiyorum ama drifti sıfır bile alsak yine sıkıntılı oluyor o yüzden driftten de çok soğudum. Tek çare olarak Raider (veya bilmediğim birkaç marka) kalıyor. CB 125 F'de gayet güzel bir motor ama bu ikisine göre yine de çok pahalı kalıyor. Tekrardan söyleyeyim öğrenciyim ve staj paramla almak istiyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hocam sıkıntıda zaten o bende şuan peşin para yok. Yani neredeyse yok, şuan sıfır veya 2.el raider almayı düşünüyorum ehliyet alma aşamasındayım. Eğer alırsamda ilk olarak 2.el Raiderlara bakıcağım taksit yaparlarsa ve sağlamsa ona göre karar vericeğim ama bu kritlerlere uygun 2. el raider bulamaz isem 25-30 bin peşin olmak suretiyle 12 taksitle 110 bandında sıfır raider almayı düşünüyorum. Drift desek zaten 2. el hayatta almam o işe bulaşmak istemiyorum ama drifti sıfır bile alsak yine sıkıntılı oluyor o yüzden driftten de çok soğudum. Tek çare olarak Raider (veya bilmediğim birkaç marka) kalıyor. CB 125 F'de gayet güzel bir motor ama bu ikisine göre yine de çok pahalı kalıyor. Tekrardan söyleyeyim öğrenciyim ve staj paramla almak istiyorum.
Kardeşim en iyi motor, sahip olduğun, imkan bulup alabildiğin motordur.

Sen Raider'i taksitle al, tepe tepe kullan. Raider kötü motor değil ve bu fiyata bedava.

Motosikleti
tvs raider 125
Selamlar. En son bir konu açmıştım "Revolt RT3 alınır mı?" diye, sonralardan bir karar aldım ve araştırdım yakınlarımızdaki bir bayi hem Drift L hem de TVS Raider için 12 ay vade farksız taksit yapıyormuş o yüzden hedefimi biraz daha o yönlere yönlendirdim.
Peki şimdi geldik malum soruya, TVS Raider'mı Drift L'mi?.
Lütfen sadece TVS'nin kalitesi böyle iyi Driftin böyle kroniği var Raider böyle pahalı gibi demeyin hayatımdaki ilk motorum olacak daha önceden hiç motor kullanmadım sadece bisiklet kullandım.
Lütfen bütün bu şeyleri göz önünde bulundurarak öneride bulunun.
Mesela Drift L alırsan böyle yaparsan sıkıntı çıkmaz veya raider alırsan verdiğin paraya kesinlikle değer ilerisinde drift kadar sıkıntı yaşamazsın gibi...
drift l nin tek bir avantajı başlangıç motoru olarak çok iyi vur kır parçala trendyolda bile parçası bulunuyor duruşu güzel
bende senin gibi kararsız kalıp tvs raider çıkınca tüm kötü yorumları kenara alıp direkt satın aldım 2.el az km lerde freninin kampana olup olmaması hakkında hiçbir bilgim yoktu frenlerini sıktırdım gayet durmak için yeterliydi raider derim yine gidişi torku sesi bile dikkat çeken bir motor sele rahatlığı bakımsız bırakmazsan uzun kmler götürür kronikleri (vites göstergesi sapıtıyor ama drifte de aynı sorun var,debriyaj müşürün bozulabiliyor parçasıda car onun bulamazsanda teli azıcık kesip çakmakla tekrar birleştir yeni gibi oluyor) ben 3 ayda 15k km yaptım artçı ile dip gaz gebze-tekirdağ yaptım çok rahat gidip geldik. Sonra sattım ekspere soktuğumda sadece fren balataları yenilenecekti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar