- Konu Yazar
Arkadaşlar teker patladı tvs apache m var iç teker sibop tarafından koptu resmen dubleks olsa iyi olur mu kullanan var mı ?
Selam,
Dubleks yanlış bir tabir. Demek istediğiniz şeyin doğrusu "Tubless" dir. Tam Türkçesi "iç lastiksiz" olabilir.
Ben Apache'de IRC tubeless lastikler kullanıyorum. Şu ana kadar gözlemlediğim tek sorun günde yaklaşık 1 PSI'a yaklaşan değerlerde hava kaçırması. Artçılı kullanımda bu daha da hızlanıyor.
Malum, jant yanakları orjinalinde tubeless lastiğe tam uygun değil ve bu da hava kaçımına sebep oluyor.
İhmal edilecek durum değil. Lastik atıverir janttan.
Tubless yapılacaksa sık sık hava basıncının gözlemlenmesi gerekir.
peki genel olarak irc lastikten memnunmusunuz yol tutuşu ıslak zeminde kuru zeminde filan ?
Hazır patlamışken tripleks yaptır daha sağlam olur
Anladınız ışte beni tubeles mi ne ala ala yardım edeceğinize eleştiri yapiyorsunuz arkadaşım teşekkür ederim
jantların uyumsuz olmasından dolayı bir arkadaşımız seyir halinde iken lastiğin top atması sonucu kaza yapmıştır forumda da konusu var.
biraz daha detay alabilir miyim? benim haberim yok. öğrenmek isterim nasıl olduğunu. link falan atabilirsen sevinirim.
konu buydu
http://www.motosiklet.net/forum/kaza-raporu/109815-tubeless-dublex-lastiklere-dikkat-kaza-raporu.html