TVS APACHE HAVA FİLTRESİ DEĞİŞTİRECEM

TVS Apache motorum 4. viteste 9 bin devire gelmiyor. 102-103 km'den sonra devir artmıyor, 5'e alınca da aynı. Hava filtresi eski baya, sanayide usta temizledi bakım felan yaptı. Sübap ayarını da yaptı. Ama bir vızıldama var yine. TVS apache için hava filtresi sipariş verdim sarı tırtıklı birşey :bounce: Bir tane motor kullanan arkadaşım var, hava filtresini değiştirme diyo, asla değişmez diyo hava filtresi ben farklı düşünüyorum. Hava filtresi temizlense de bir zaman sonra eskiyor ve tıkanıyor. Sizce değiştirmenin faydası da olur mu?:silent:

1- Hava filtresi asla değişmez diyen arkadaşınla bir daha konuşma bence. Bilmiyor, ve buna rağmen biliyor ayağı yapıyor.
2- Honda hava filtresinin 8 bin km'de bir değişimini öneriyor CBR250 için. TVS'de kaç km'de bir değişmesi gerekir bilmiyorum.
3- Sanayide hava filtresine basınçlı hava tutmak, hava filtresinin gözeneklerini tıkamak ve toz çıkarmak dışında çok işlevsel değil kağıt filtrelerde. Bazı modellerin filtresi sünger, onlar yıkanabiliyor. Sarı ve tırtıklı ise kağıttır.
4- Hava filtresi dolan motor hava alamaz yeterince, bu durumda çok yakar az kaçar, özellikle yüksek devir çevirmeye istekli olmaz.

1- Hava filtresi asla değişmez diyen arkadaşınla bir daha konuşma bence. Bilmiyor, ve buna rağmen biliyor ayağı yapıyor.
2- Honda hava filtresinin 8 bin km'de bir değişimini öneriyor CBR250 için. TVS'de kaç km'de bir değişmesi gerekir bilmiyorum.
3- Sanayide hava filtresine basınçlı hava tutmak, hava filtresinin gözeneklerini tıkamak ve toz çıkarmak dışında çok işlevsel değil kağıt filtrelerde. Bazı modellerin filtresi sünger, onlar yıkanabiliyor. Sarı ve tırtıklı ise kağıttır.
4- Hava filtresi dolan motor hava alamaz yeterince, bu durumda çok yakar az kaçar, özellikle yüksek devir çevirmeye istekli olmaz.

Çok sağolasın, hep değiştirmek istiyordum hava filtresini, tanıdıklar arkadaşlar usta bile değiştirtmedi çıldırttılar beni, içim çok rahatladı allah razı olsun :))) Siparişi 2 gün önce verdim yarın postahaneye gelcek alıp değiştircem hemen :)
Bir de lastik olarak IRC lastik taktırmam lazım eski lastikler can kurtaran simidi gibi dümdüz resmen.

Çok sağolasın, hep değiştirmek istiyordum hava filtresini, tanıdıklar arkadaşlar usta bile değiştirtmedi çıldırttılar beni, içim çok rahatladı allah razı olsun :))) Siparişi 2 gün önce verdim yarın postahaneye gelcek alıp değiştircem hemen :)
Bir de lastik olarak IRC lastik taktırmam lazım eski lastikler can kurtaran simidi gibi dümdüz resmen.

Hazır lastik değiştireceksin madem, sava falan bak. IRC nedir :silent:

Abi nerede yaşıyorsun nasıl ustalara düştün hava filtresi degismemek nedir. Canım tozlu ülkemde en çok değişmesi gereken parçadır.

Hava filtresi 2 bakimda 1 degisir tvsde. Ayrica irc lastik kabak lastikle aynidir. Metzeler me22 tvs icin en uygun lastiktir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar