Tvs Apache Gidon sorunu acil yardım

Sa abilerim sıfır aldığım Apache 150 lik motosikletimin gidonu ellerimi bırakınca sağa doğru çekme yapıyor servise gittim motobest bayrampasaya usta sorun olmadığını söyledi ısrar edince salma yapıyo o kadar olur dedi her motor yapar dedi, ben sıfır ürün aldım böyle bişe hiçbir motorda olamaz dedim yapacak bişey yok dedi çıktım diğer servise gittim sürat motor Kağıthane'ye oradaki usta bindi evet biraz var dedi lastikten yapabilir dedi, tvs isotlar grubu aradım durumu anlattım lastik garantiye girmiyo dedi, peki dedim lastiği değişirsem yine yaparsa NE olacak dedim yine ustaya gösterirsiniz diyo lastiğin çifti en uygunu 300 tl masraf edecem sonra düzelmezse uğraş dur, kusura bakmayın uzattım arkadaslar ama gerçekten lastikmidir sebebi değişirsem düzelirmi motorda kazayı bırakın en ufak çukura girme vs hiçbişey yok lütfen yardım edin

Belki lastik bile değildir. Sadece lastiğin havasıdır. Belki de sen istemsiz sağa daha fazla ağırlık veriyorsundur. Belki de egzoz sağ kısımda bulunduğu için çok ufak sağa sapma vardır.

Kısacası her şey olabilir.50 km - 60 km ile giderken ellerini bırakınca motosikletin düz gidebiliyor olması gerekir ancak illa ok gibi gitmesi gerekir mi ? bunu bilen işin uzmanı birileri daha iyi cevaplar.

Bence büyütülecek bir şey yok. Sonuçta motorun teknolojisi, kapasitesi v.s belli. Mükemmellik beklememek de lazım yarın zincirden neden ses geliyor ? Freni sıkınca neden ötüyor ? Soğukta neden düzgün çalışmıyor ? Bu daha sıfır motor değil mi ? gibi gibi kendini üzecek çok sebep bulursun.

aynı motoru kullanıyoruz ve aynı sıkıntı bendede mevcut
ön amortisör dediler değiştirdim borular dediler değiştirdim
sonuç olarak sebebi lastik ve egzoz sağ taraf biraz daha ağır kalıyor

Merhaba, bende aynı motosikleti kullanıyorum aynı sorun vardı hatta tek elle tuttuğumda çok az sallıyordu gidonu lastiği değiştirdim şuan herhangi bir sallama ya da elleri bırakınca çekme yapmıyor. Tabi seninkinde farklı bir sorun varsa bişey diyemem..

Acil olan şu servis bana 45-50 km uzaklıkta çalışıyorum ve zamanım yok çözümü varsa önerileri alim deniyim şu sorundan kurtulan istedim

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:09 ----------

Lastik havasına baktırdım olmadı, lastiği değişim o Zaman İnş düzelir ama Onuda değişecek durumum müsait değil şu anda irc felan almak istemiyorum cup motorda kullanmıştım hoşuma gitmedi

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:11 ----------

Abi adamlar motorda ayağa kalkarak şow yapıyo biz daha sıfır aldığımız motorda el bırakamıyoruz ve servis bizi sucluyo bide

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aynı sorun arkadaşımın motorunda da var. (tvs apache) Ön takımda her yeri ölçüp kontrol ettik fakat bir anormallik göremedik. Umarım lastik değiştirince sorun çözülür.

Bende 2013 model 16.700'de Apache var.. Lastikleri hala orjinal ve yıpranmış durumda..
Gidondan ellerimi bıraktığım da motosiklet ok gibi dümdüz gidiyor..
Bence lastikten değil..
Bildiğim kadarıyla motosikletin kazalı olup olmadığı da bu şekilde anlaşılıyor..
Elleri bırakınca düz gidemezse kazalı oluyor..

Abi bu servisler yüzünden motordan soğuyorum satana kadar Can Canan iş bittimi kimse seni tanımıyo tek çare lastik görünüyor baska sebebi yoktur umarım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:23 ----------

Abilerim konu dısı olacak ama motul 7100 10x40 yağ aldım netten bakım için bu yağı kullanacam nasıldır ? Servis dandik yağ koyuyo ve 35-50 arası fiyat istiyo, servisin biri filtre her bakımda değişir diyo 10 tl diğeri iki bakımda bi değişir diyo bilmediğimiz için hep düdükleniyoz

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:26 ----------

Olabilir abi mantıklı ama diğer sattığım motorumda öyle bişe yoktu oda Apache

Tek çare servise götürmek çözemezlerse tüketici hakları çözer sanırım

Gidondaki RTR 150 yazan kapağı sökün alyan anahtarla
altında 32 olması lazım sanırım büyük bi somun var 2-3 tur gevşetin
Şasi ile ön düzenin birleştiği yerde arka amartsörün ordaki gibi bi vida var düz tornavida ve çekiç ile sıkın
üstteki somunuda sıkın bir tur atın bu gidonu sertleştirir sallamayı azaltır bende yapmıştım aynısını düzelmişti bide ön kavalları 2 parmak yukarıya almıştım
bide motorda topcase varmı eğer varsa kesinlikle kavalları yukarı alın topcase takınca motorun ağırlık dengesi bozuluyor önü indirince geri düzeliyor

Gidondaki RTR 150 yazan kapağı sökün alyan anahtarla
altında 32 olması lazım sanırım büyük bi somun var 2-3 tur gevşetin
Şasi ile ön düzenin birleştiği yerde arka amartsörün ordaki gibi bi vida var düz tornavida ve çekiç ile sıkın
üstteki somunuda sıkın bir tur atın bu gidonu sertleştirir sallamayı azaltır bende yapmıştım aynısını düzelmişti bide ön kavalları 2 parmak yukarıya almıştım
bide motorda topcase varmı eğer varsa kesinlikle kavalları yukarı alın topcase takınca motorun ağırlık dengesi bozuluyor önü indirince geri düzeliyor

Deniyecem abi dediklerini topcase yeni takıldı yani takmadan önce vardı bu sorun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar