selamun aleykum arkadaşlar zincir ve dişli değişim zamanı geldi
set şeklinde 120 tl fiyatı var (o ringsiz zincir)
nasıl zincir almak gerekir on dişliyi 14-15 yapanlar var.
son zamanlarda motorum hafif ziplatiyor sağa sola kafa atıyor piskopat

tamirciye gösterdim ön lastik darbe aldığı için içerden hasar görmüş değişmesi gerekiyor. sadece on lastiği değiştirirsem sıkıntı olurmu.tavsiyelerinizi alabilirmiyim.
tekeriniz taş değmesin inşallah
dişli konusuna yanıt vereyim sadece; bende 15 dişli vardı ve bir kere kullandım fakat motorun gücünü aşırı azaltıyordu yani düz yolda 9 bin deviri görmüyordu motor ve yokuşlarda kimi zaman vites düşmeme rağmen motor bayılıyordu. yani beylikdüzü yokuşunu 85 km hızlara kadar düşüyordu 4. viteste motorum.
13 dişli taktım ve şimdi o yokuşu 5. vites 8 bin devire yakın 103 km hızla tırmanıyorum hemde yokuşa yavaş girip yokuşta hızlanmak suretiyle. yokuşa hızlı girdiğimde yokuşu 110 km hızla bitirdiğim oluyor.
15 ile 13 dişli arasındaki fark böyle işte.
13 dişli ile;
1. vites 9 bin devir 38 km hız
2. vites 9 bin devir 59 km hız
5. vites 6 bin devir 79 km hız
5. vites 8 bin devir 106 km hız
5. vites 9 bin devir 119 km hız
15 dişli ile;
5. vites 6 bin devir 92 km civarı
5. vites 9 bin devir 132 km civarı
14 dişli takabilirsiniz, vites araları uzar ve titreşimi biraz daha kalınlaştırıp daha az rahatsız etmesini sağlar fakat 15 dişli hiç takmayın derim.
orjinal dişliler ile son hız sanırım 115 bu motorda. ben bir aralar ön dişliyi 12 yapmak istedim fakat en ufağı 13 imiş ve arka dişliyi büyüteyim bari dedim performans için ama oda biraz tuzlu geldi.
son hızım 119 km şu an ve isterse o 105 km falan olsun ama güç olsun motorda. son hız yada titreşim benim için sorun değil bana lazım olan şey tork bu yüzden ben sizin yapacağınız dişli modifiyesinin tam tersini istedim ama apache arka dişlisinin 44 numaradan büyüğü yok, özel yaptırıyorsunuz.