3000 bakımına kaç km'de gittin hocam? Yağ filtresi değişti mi 3000 bakımda? Castrol magnatec 10w/40 mı koydular? Sanırım yazın tam sentetik 15w/50 koyuluyormuş.
2850 de bakıma gittim. İlk bakımı Samsun da yaptırmıştım. Samsun da ipone kullanıyorlar. Ancak ikinci bakımı İstanbul Sürat motorda yaptırdım. Castrol ile özellikle vites geçişlerinde sorun yaşayacağımı zannediyordum ancak bir problem yaşamadım.
Castrol koyduklarını biliyorum ama derecesine dikkat etmedim.
Yağ seçimi hakkından fikir vermesi açısından Kuralkan Pazarlama Müdürünün açıklaması aşağıda;
"Yağ konusunda bazı tereddütler var. Kullanma klavuzunda viscozite cetveli üzerinde gösterilmiştir. Genel kullanım olarak 15-50 uygundur. Sıcak bölgelerde ya da mevsimde 20-50, soğuk bölge ya da mevsimlerde 10-40 kullanımı uygundur. Servislerimiz bu şekilde uygulama yapıyorlar. 15-40 ya da 15-50 -15 dereceden -40 dereceye kadar kullanılabilir. Rahat olunuz...Yüksek kaliteli 4 zamanlı yağ kullanınız, motorun ömrünü uazatacaktır. Ama şuna emin olun bütün yağların limitleri belirli emniyet içindedir. Türkiye iklim olarak da şanslıdır. Sadece güney bölgelerinde biraz daha dikkat gerekir. 20-50 sıcak bölge yada mevsim için uygundur.
Yağlar soğuk havada kalınlaşıp akıcılığı azalıyor. Yağ ısınınca inceliyor( hipoid katıklı ısınınca kalınlaşan transmisyon yağları hariç). 20w-50 yağ -10 ile artı bölgede yüksek sıcaklıklarda akıcılığı yeterli seviyede oluyor. 10w-40 ise -20 dereceye kadar düşebiliyor. Çok soğuk havada 20w-50 kullanılırsa sabah ilk çalıştırmada yağ ısınıp ta ince yağlama noktalarına gelene kadar kuru çalışıyor ve zarar görüyor. Çok sıcak havada 10w-40 kullanılırsa yağ aşırı inceliyor ve yağlama yetersiz kalıyor.
Sonuç olarak Türkiye şartları için 15-50 tam sentetik ya da yarı sentetik yağ kullanımı en uygunudur."