Msiz bi depoya 800 km mi gidiyosunuz o zaman puhaaa .d
Ben 4 lt aliyorum 180km civarinda geldiginde tekrar 4lt aliyorum
Msiz bi depoya 800 km mi gidiyosunuz o zaman puhaaa .d
Arkadaşlar merhaba.
Hafta sonu alarmlı disk kilidi ve 150-200 cm. uzunluğunda çelik halka veya zincir kilit almayı düşünüyorum.
Bizim motorlara tüm disk kilitleri uyuyor mu? Yoksa belli bir ölçüsü, özelliği var mı?
Birde çelik halka ve zincir kilitten hangisini tavsiye edersiniz?
slm arkadaşlar
bende iki ay önce disk kilidi falan almaya karar verdim ama sonra gittim araştırdım alarm almaya karar verdim (alarm + montal 50 tl) ve 1 metre bildiğimiz zincir aldım ve asma kilit aldım (zincir + asma kilit 15 tl) zincirin etrafını bez türü bir kauçuk ile sardım motoru çizmesin diye ama herşeyden önce alarm çok hoşuma gitti farın içine yerleştirdi alarmı ve anahtarı kumandaya taktı arabalarınki gibi düğmeye basınca anahtar sustalı:mrgreen: gibi açılıyor ama en çok hoşuma giden anahtarsız çalışıyor olması düğmeye iki defa üst üste basıca anahtarı takmadan çalışıyor malum yağmurda falan çok biniyorum anahtar ıslanmasın bu arada zinciri yanımda taşımayı hiç sevmiyorum ama bir yere sabitlemek için şart
Motor henüz yeni olduğundan elektrik tesisatına dokundurmak istemiyorum şimdilik.
Bu sebeple diğer kilitlem yöntemlerini araştırıyorum. Sizin alarm ve asma kilit olayı da çok iyi olmuş.![]()
benim 2lt 100km gitme teori şöyle (kesin yanlıştır herkes depoyu fulleyip yapıyordur ) neyse benzin göstergesi tek çizgiye geldimi benzin aldım. 10 tl 2 lite toplam 3 çizgi oldu. trip sıfırladım 100km gittim tek çizgi kaldı.
bunu bi kez daha yaptım aynısı çıktı. ama devrinde kullanıyorum tapa gaz gitmiyorum malum rodajda
sert kullanımda 3ltye 100km gider heralde.
500 bakımı yaptırıyorum ilerisi açısından tavsiyeleriniz nedir acaba ?
Yağ filtresini mutlaka değiştir.
bakımda onu değiştirmezler mi ?
değiştirmeleri gerekir ama bazı bilmiş ustalar değiştirmiyorlar.
Alarmı ben taktim herhangi bir kabloyu falan kesme işi yok. Sadece + - leri çekilecek yere baglaniyor o kadar ama ben otomatik calistirmayi baglamadim gereğinden fazla marşa basıp marş motorunu yemesin diye!valla kardeş ben alarmı taktırırken adamın başında bekledim hiç bir teli koparmadı en azından ben görmedim hatta sordum elektrik tesisatı çok zarar görürümü orjinali bozulurmu dedim yok dedi sadece takılıp çıkarılabilen fişlrin yerlerini değiştiricem dedi istdiğin zaman gel eski haline çeviririm dedi ama!!!
şuda var alarm gerçekten çok farklı güvenlık açısından, evin onünde çocuklar bile dokunamıyor motora hemen ağlıyor motor,