valla haklısın da ben fotolu yapacaktım ama o delikli boruyu denemek amaçlı içeriye çaktıktan sonra çıkaramadım ve elyaf battaniyeyi ilçemdeki sanayi olsun ayrı egzozcular olsun bulamadım ben de eski bir fırın bulup içindeki elyafı (oda çok eskiydi dökülüyordu) soktum ve kapağı kapattım kaynattım. elyafı bulabileceğim ümidiyle egzozun susturucularını çıkardıktan sonra motoru kullanamadım tam 3 hafta. artık motorumu kullanmak istiyordum nasıl olacaksa olsun artık diyordum. Elyaf için şehir dışına çıkacaktım nerdeyse ya.... neyse bulamadım ve öylece taktım ama bir problem çıkmadı...
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:27 ----------
açık egzoz ucunu ne kadar küçültürseniz o kadar sesi düşüyor ybr nin cbf nin sesini tanıyorsunuzdur aynı onun gibi oluyor. küçültmek istiyorsanız da istersniz uca kat kat boru iç içe geçirerek çıkışı küçültebilirsiniz veya performans egzozlarda olduğu gibi ufak deliğe dönüştüren koca bir vida yaptırırsınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:30 ----------
ya zaten sesten sıkılacaksanız hiç bulaşmazsınız olur biter ama yukarıda yazdım nasıl eski sesi getirebileceğinizi. sesinden sıkılması belki de yalıtımı yapamamış ve kötü ses çıkmıştır. beni görenler defalarca egzoz uygulamammı benden dinlemek istiyorlar ama ben de sıkılyorum ya

:cherry:
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:33 ----------
onu da düşündüm içeride oluşan basınçlı havayı içerde kırmak için boruyu içerden çeşitli şekillere sokacaktım ama boruyu çıkaramadım alimiyum olduğundan pek de zorlayamadım. ayrıca bir zahmet polisi gördüğünüzde bir vites büyütün. "bir de sen bak egzozuma " havası atarsanız olmaz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:35 ----------
el emeği olunca bambaşka oluyor ya ...............
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:38 ----------
haklısın orijinal egzozu bozmak olmaz. ama yaptığım bütün açıklamalara şunu ekleyeyim benim motorum cg 100 modifiyeli. yani parçaları ucuz egzoz desen en fazla 70-80 lira...
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:40 ----------
modifiyeli 200 cclik cg de vardı yanımızda tadından geçilmiyordu ya... 180 lik apache bambaşka olur şindi.....
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:43 ----------
şunu da ekleyeyim benim apachem olsa egzozuyla oynamam yanımda apache de vardı dostumun dediklerine göre 300-400 tl lik egzoz takılmış ama iki kişi o egzozla 300km lik yolculuğa çıktık beni öyle bir baydı ki anlatamam. Benim egzoz serüvenim egzoz tarafına düştükten ve egzozun ağız kısmı ezildikten sonra başladı egzoz gözümden düşmüştü ne yapayım derken (egzozla oynama niyetim o zamana kadar yüzde 35 gibi bir şeydi.) dur bi içini açalım açtıktan sonra dur bi içini dolduralım derken performans egzoz çıktı ortaya memnunum ama yokuş çıkarken devri yüksekse ses de yüksek oluyor ve insan sıkılabiliyor. Ha ne yararını gördüm bu işin motorun tenekeliğinin (mecaz) sesini duymamış oluyorum. çin malı ama götürüyor da getiriyor da.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:52 ----------
ne çok konuştum bugün ya.... ha bir de arkadaşlar eğer bulunduğunuz civar sürekli egzoz tacizlerine uğruyorsa ve polisin egzozlara dikkat ettiğini biliyorsanız ve parama da yazık diyorsanız hiç uğraşmayın derim. Ben öyle anlatım benim için bir anıydı ve anımı sizlerle paylaştım. Okuyanlara sabırlarından ötürü, canı gönülden teşekkürlerimi sunarım okumayanlara da.... egzozla oynamamın bir sebebi daha aklıma geldi de onu söyleyeyim tam olsun. Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar kontak açma kapamayla (aralarda en fazla yarım saatlik molalarla, o da motor şişiyodu diye,) gelen bir deliyim, acemilik işte ne yapalım.

çin motorunun yaz sıcaklarında nasıl bayıldıklarını çok iyi bildiğimden dolayı da böyle bir uygulamaya giriştim. ohh beee benden bu kadar.....