önden diş değişiminin arkadan diş değişimine oranı 2,5 (iki buçuk diş) e denk gelir. Bu nasıl olur demeyin hesaplamalarınızı buna göre yapın. Tamircilerin kimi iki diş kimi üç diş der, çünkü iki buçuk derlerse farklı anlaşılabilirler. Allah Allah iki buçuk diş nasıl oluyor diye. Biz değiştirmekten bahsetmiyoruz birbirlerine orantıdan bahsediyoruz. en iyisi ve en masrafsızı ön dişi bir büyütmek.
Tüm arkadaşlara selamlar,kardeşim başlangıç motoru olarak Tvs de karar kıldı,tek sormak istediğim klasiktir 0 motor aldıkmı lastikleri değişiriz Tvs nin orjinal lastikler nasıldır,0 yeni model alıcak ne dersiniz, cevaplar için şimdiden teşekkürler.
eski kasa apache mi sattığımda 30 bindeydi şuan yeni kasa var 20 binde. model ya da motordan değil sadece sürücü, hava-yol şartlarından kaynaklı fark olabilir. ölçmek çok basit . rodajı düzgün yapılmış bakımlı bi motorla 5. vitesde 3 bin - 4000 devirde giderken yakıtı en aza düşer. 5. viteste sürekli aynı devirde giderek tüm devir aralıklarında tek tek ölçüm yaptım. 3000 devir 4000 devir 5000 devir 6000 devir . hepsinde de yakıtı ölçtüm hata yok. 3000-6000 devir / 1,4-2,1 litre
orjinal lastikleri kötüdür elbette her mtoorun öyle fakat orjinal lastikler ile 20bin km kullanan insanlarda var yok değil. Kış geldi yerler genellikle ıslak olacak artık sabahları çiğ düşmesi flaan derken buz gibi olacak bu yüzden daha tırtıkları iri ve kaliteli bir lastik almanız en mantıklısı. yaz mevsiminde almış olsaydın gerek yok derdim o kadarda.
Cevaplar için teşekkürler.Kardeşim yeni başlıyor ilk motoru olacak,yani yeni lastik şart oldu.Tvs orjinal lastikler tubelesmiydi,şambrellimi?
Cevaplar için teşekkürler.Kardeşim yeni başlıyor ilk motoru olacak,yani yeni lastik şart oldu.Tvs orjinal lastikler tubelesmiydi,şambrellimi?( Netten baktım tubelesmiş...)
Yağmur olmadıkça orjnal lastikler sorun olmaz kardeşin için ...
Beyler bu arada iridyum buji bi ara tartışıldı ama ben net bi cevap alamdım okuduklarımdan bobinin iridyuma yetmedigi gibi bişeyler vardı gerek varmı iridyuma yoksa orjinal buji ile mi degişim yapıyım 4bin km ye geldim bu arada geçenlerde Kocaeli-Eskişehir git gel yaptım yolda 110 -115 stabil gittim .14 dişli olması çok işe yaradı.
İridyum buji takarsam son sürati arttırabilirmiyim ?
bu arada benim eleman 26000 km de
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:13 ----------
tvs 2011-2012 şamrelli lastik yeni kasa 2013 ler tubeless diye biliyorum benim motor 2011 model orjinal lastiklerle 23000 km yol yaptım arkayı değiştirdim birkaç ay önce ön hala orjinal ama onuda en kısa sürede değiştiricem benden bir tavsiye lastiği ne marka takarsa taksın yağmur ilk yağmaya başladığında yola çıkmasın kardeşin ilk yağışta yoldaki tozun çamura dönmesi ile en baba lastikte olsa yola tutunamıyor dolayısıyla en ufak hatada kayıyor bir yarım saat yağdıktan sonra yol temizleniyor çok ani hareketlere kalkışmadığın yani biraz dikkat ettiğin ve aşırı hız yapmadığın sürece bir problem yaşamıyorsun lastikler orjinalde olsa ama değiştirmesinde fayda var ben arkaya Michelin taktım gayet güzel oldu fakat bir tecrübemi daha söyliyim sizlere lastik değiştirecekseniz kesinlikle takım olarak değiştirin arkadaşlar ben sadece arkayı değiştirdim bildiğiniz gibi bizim motora lastik ebadı bulmak biras sıkıntı orjinalde 110-90-18 olan arka lastiğe 90-90-18 takıldı ön orjinal hala oda 90-90-17 taban ebatları aynı olmasına rağmen ön lastik yani orjinal olan yeni lastiğe oranla daha kalın dolgun duruyor bunun dez avantajı ne diyorsanız yokda seyir halindeyken direksiyonu bıraktığınızda gidon tokatlaması yapıyor yani direksiyon sabit durmuyor gidon sağa sola hızlı bir şekilde oynamaya başlıyor kısacası makinenin dengesi bozuluyor bu yüzden kesinlikle takım olarak lastik değiştirmenizi tavsiye ederim![]()
iridyuma gerek yok dostum ben ngk iridyum buji de kullandım bizim motorun elektirik tesisatı bobini v.s kaldırmıyor gerçekten şu an ngk çift tırnak normal buji var üstünde gayet iyi ve yeterli sürat artıramassın iridyumla denendi onaylandı boşa para verme![]()
Bu arada arkadaşlar İRİDYUM bujinin sürate pek bir etkisi yok fakat diğer bujiler gibi ateşlemede atlama yapmadığı için yakıtta etkisi var...
Teşekkürler arkadaşım.Kardeşim acemi ama ben 27 yıldır sürüyorum.Kardeşim şehir içi kullanıcak ve sürat kesinlikle yapmaz,yağmurda arabasıyla çıkar,lastik bulmak sıkıntı derken fiyat açısından söyledin herhalde çünki baktım gördüm fiyatları
https://www.lastikal.com.tr/arama_sonuclari.aspx?kid=1650&F=v
Saolasın Mesut abiorjinal buji bosch marka diye biliyorum ngk nın bi farkını gördün mü ?
Bu nasıl servistir yahu 1 aydır eksantrik gelicek bu hafta sonu gelir, yok hafta içi gelir artık aramaya gerek duymuyorum servisi gelmediğini biliyorum çünkü. Sıfır motor daha 3.500 de eksantrik mili arızalı kimse ilgilenmiyor serkan beye mail de attım ama ses yok bilmiyorum napcaz yaza doğru satıcam kurtulcam bundan bıktırdı vallahi