Stop etme sorunu...
Öncelikle herkeze selamlar.
Motosikletim yeni kasa, 16.07.2013 trafiğe çıkışlı. Hali hazırda bir sorun yokken bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine farklı bir ustaya motoru emanet ettik,
Bakımını yaptı, yağ değişimi, buji değişimi, sibop ayarı, karbüratör ayarı vs derken ustaya parasını da ödeyerek emaneti aldık,
Sonuç...
Motor 1-2-3. viteslerde ilk devirlerde gaz yemiyor gibi oluyor, sanki seni birşey arkadan çekiyor ve bırakıyor gibi (Motor soğukken yapıyor)
İlk çalıştırmada tek marşta çalışıyor, rolantideyken stop ediyor. tekrar marşa basıyorum 1 - 2 - 3 -4. ııh çalışmıyor

kontağı kapatıyorum biraz bekleyip açıyorum çalışıyor. Jikleyi açıp motoru ısıtıp (25-30 derece sıcaklıkta) hareket ediyorum...
1 aydır bu sorunla cebelleşiyorum artık gına geldi. Hatay'daki bütün Apache servislerine götürdüm motoru,
Sorun siboplarda dediler, ayarladılar olmadı...
Karbüratör hava ayarından dediler ayarladılar olmadı...
Bujiyi değiştirdiler (İridyup buji taktılar 40tl ye) stop etme sorununa hiç bir faydası olmadı ama, motorun gidişi, ivmelenmesi arttı.
yağ filtresi değişti, hava filtresi değişti olmadı...
henüz 2 aylık motor, adama diyorum usta değilmisin düzelt sorunu parası neyse verelim. tamam diyor yeni sibop takayım, karbüratörü değiştireyim düzelir. gelde küfretme...
anlıyacağınız çaresizim, forumdan sbr ile konuştum sağolsun ilgilendi, keşke istanbul da olsaydım, burada bu motordan anlıyan adam akıllı biri yok gibi.

(
Umarım sizler böyle bir sorun ile karşılaşmazsınız. kazasız belasız sürüşler.