TVS TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Dünkü yalovadan ...
http://imageshack.us/a/img15/1828/kyww.jpg
Lastikleri parlatmak için arap sabunu kullanıyordum yıkadıktan sonra farkettım lastiklerin yanakları bem beyaz oldular lastigin kimyasını bozuyor diye düşünerek artık sürmeyecegim ama beyaz lekeler kaldı lastikte sıcak suyla bile süngerin yeşil tarafıyla ovalayınca bile çıkmıyor :pr:

http://imageshack.us/a/img818/9189/dyug.jpg

Lastikleri parlatmak istiyorsan tavsiyem Kola sür. Süngerle. Şaşırtıcı gelebilir ama gerçekten uzun süre parlak kalmasını sağlıyor. Şişenin dibinde kalan kolayı kullanıyorum genelde çoğu zaman. :)

Arkadaşlar fikrinize ihtiyacım var aynaları söküp onların yerine gidonun yanında takılan şu ürüünü takmak istiyorum. fiyatıda 16 TL gibi birşey ama olurmu olmazmı onu bilmiyorum deneyen varmı hiç ?

6391_6248_l.jpg

Km arttıkça motorsikletin huyu suyu da değişmeye başladı...

Sabah işe gitmek için hazırlanıyorum, geliyorum motrun başına, motor soğukken marşa ilk bastığımda çalışıyor, rolantiye bıraktığımda ise sönüyor. Sonrasında marşa ne kadar bassam çalışmıyor. Bir süre kontağı kapatıp bekliyorum tekrar basıyorum çalışıyor :) hemen hareket ediyorum... ışıkta durdum diyelim tekrar sönüyor, tekrar kontak kapat aç ta ki motor ısınıncaya kadar. Havalar henüz aman aman da soğumuş değilken neden böyle olmaya başladı :( Artık jikle ile ısındırıyorum motoru, sabahın 7.30'unda büyük bi eziyet oluyor apartmandakilere gürültüden :(

Gelelim sadete. bu sorunla karşılaşan arkadaşlar varmı ?
Motosikletim 5.100km de şuanda.
Sorunun Karbüratör ayarıyla bir alakası olabilir mi ?

Sabah işe gitmek için hazırlanıyorum, geliyorum motrun başına, motor soğukken marşa ilk bastığımda çalışıyor, rolantiye bıraktığımda ise sönüyor. Sonrasında marşa ne kadar bassam çalışmıyor. Bir süre kontağı kapatıp bekliyorum tekrar basıyorum çalışıyor :) hemen hareket ediyorum... ışıkta durdum diyelim tekrar sönüyor, tekrar kontak kapat aç ta ki motor ısınıncaya kadar. Havalar henüz aman aman da soğumuş değilken neden böyle olmaya başladı :( Artık jikle ile ısındırıyorum motoru, sabahın 7.30'unda büyük bi eziyet oluyor apartmandakilere gürültüden :(

karbüratör ayarı şart daha doğrusu iğne ayarı bende iğne ayarı yapmak için ve karbüratörü temizlemek için söktüm şimdi 40 derece havada jikleli ısıtıyoruz:)

Pasa senin sorunun hava ayari yarim tur ac dene bak duzelicektir

Muhtemelen hava ayarı ile alakalı. Ama ince işçilik isteyen bir işe benziyor kurcalamak istemiyorum, yarım tur aç derken, hangi vidayı hangi tarafa açıcaz yarım tur ? Hazırkinden de olmayalım :)

Karburatorun en alt kisminda sari altin renginde duz tornavida agizli bir vida var onu yarim tur sola ön tekere dogru cevir
Ertesi gun sabah calistirirken bak yine stop ediyorsa ceyrek tur daha cevir
Ama ilk basta cevirmeden oncede kendine bir nisan koy olaki cok cevirdiginde eski ayara getirmek icin cok basittir aslinda

Sabah lari motor ilk calismada az hava az benzin yerine fazla hava az benzin ister ki rahat calismasi icin jikle de bu ise yarar
Kelebegi acar iceriye fazla hava gelmesini motorun daha rahat calismasini saglar

Tmm dostum kaptin sen onu :)

Bu sıralar benimde motorda rolantisi bozuk çalışmaya başladı.Altta ki vidayı çeviriyorum ya çok fazla rolanti de çalışıyor ya da çok az bence havalar hafiften serinledi onunla alakalı olabilir diye düşünüyorum.

Size tavsiyem, sanayi sitesinde benzinli araba tamircisine gidip hava emisyon ayarını bilgisayar ile yaptırmanız.

tornavidayla bu işler olmuyor. benimde başımdan bu sorun geçti vidayı sağa çevir sola çevir bir şey elde edemezsin

motosiklet tamircilerinde bahsettiğim cihaz yok boşa uğraşmayın.

Size tavsiyem, sanayi sitesinde benzinli araba tamircisine gidip hava emisyon ayarını bilgisayar ile yaptırmanız.

tornavidayla bu işler olmuyor. benimde başımdan bu sorun geçti vidayı sağa çevir sola çevir bir şey elde edemezsin

motosiklet tamircilerinde bahsettiğim cihaz yok boşa uğraşmayın.

sen yenisin galiba :silent:

Karburatorun en alt kisminda sari altin renginde duz tornavida agizli bir vida var onu yarim tur sola ön tekere dogru cevir
Ertesi gun sabah calistirirken bak yine stop ediyorsa ceyrek tur daha cevir
Ama ilk basta cevirmeden oncede kendine bir nisan koy olaki cok cevirdiginde eski ayara getirmek icin cok basittir aslinda

Sabah lari motor ilk calismada az hava az benzin yerine fazla hava az benzin ister ki rahat calismasi icin jikle de bu ise yarar
Kelebegi acar iceriye fazla hava gelmesini motorun daha rahat calismasini saglar

Tmm dostum kaptin sen onu :)

Tam tersi üstad,

havayı kısar. Zengin karışım hazırlar böylecene...

slm arkadaşlar bi sorum olacak sizlere motor eski sahibi 141 demisti ama ben 115 geçemedim ama rüzgara karsı o kadar ruzgar vardiki kask kavamdan uçaktı bu motor başka gidiyo ama hiç bogulmadan yokuş çıkıyo çok güzel makina ama daha 115 geçeemdim neden acaba

slm arkadaşlar bi sorum olacak sizlere motor eski sahibi 141 demisti ama ben 115 geçemedim ama rüzgara karsı o kadar ruzgar vardiki kask kavamdan uçaktı bu motor başka gidiyo ama hiç bogulmadan yokuş çıkıyo çok güzel makina ama daha 115 geçeemdim neden acaba

belki 115i geçmemeye programlıdır?

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:41 ----------

[/COLOR]

valla ben mlatyadayım sabah 6 da tek marsa alıto 3 dk ınıyo ve devam ediyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:43 ----------

çok komiksin :pr:

Son düzenleme:

sbr

bende bir denemek istiyorum bakalım benim gönlüme hitap edicekmi 14 dişli titreşim yağla alakalımıdır bilemicem sabri abi cevap versin tecrübeli olarak :)

yağ azda olsa titreşimi etkiler ama motordaki tüm titreşimi yağın üstüne atmak doğru olmaz..çok kötü yağ kullanırsan motorun bıraz daha fazla titrer ama kaliteli marka yağlar arasında çokta fark yoktur..ercan bari sen titreşimden bahsetme yau:cherry: benim görüşüm budur

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:08 ----------

slm arkadaşlar geçen kaza yapmıştım onun maliyeti 340 lira buldu yeni saat ve far hariç herşey degişti sbr ve selo abiye teşekür

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:01 ----------

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1236975_10201020196881054_1355345440_n.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:14 ----------

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1271084_10201020198081084_1328975011_o.jpg

geçmiş olsun fatih. son kazan olur inşallah.

Lastik hava basinclarini kontrol et

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar