Tvs Apache ön dişli değişimi hakkında;
Motor fabrika çıkışlı üzerinde orjinal 13 ön dişli 44 arka dişli var.
Öncelikle Servisine sordum dişli değişiminde garantiden düşme olayı olurmu diye "hayır" dediler.
http://www.sprocketcalculator.com/ sitesinden dişli değişimi sonrası motorun gücünde ve hızında ne oranda değişiklik olabileceğine baktım
13/44 ---> 14/44 yapınca motorun gücünde %7.7 düşüş yani 13.5 hp den 12.47 hp ye düşüyor. Motorun hızında da %7.7 artış olacağı söyleniyor. Yani (max120 diyelim) 120km max hızdan 129.4km max hıza çıkacak
3.000 km bakımında sibop ayarı da yapılmıştı motorun sesi, titreşimi, ivmelenmesi gerçekten oturmuştu, bakımdan önce yokuş aşağı 9.000 - 10.000 deviri geçmezken
bakım sonrası 10.000-11.000 arasında 135km sürati görmüştüm. Kendimce dedim motor açıldı birde dişliyi değişirsem daha iyi olabilir diye düşündüm
Velhasıl dişli değişimini yaptık ilk izlenimler...
1- Vites pedalı 1cm kadar yukarı kalktı ve bu durum hiç hoşuma gitmedi >.<, bu durum değiştirilebilirmi bilmiyorum,
2- Motorun ivmelenmesinde ve seriliğinde öyle aman aman bi fark göremedim vites geçiş mesafeleri biraz uzadı, motor tamamiyle hantallaşmadı,
3- Vites geçişlerinde orjinal dişliye nazaran zorlanma var bazısını rahatsız etmez belki ama beni rahatsız etti

4- Motorun gücünde bariz bir düşüş var diyemem
5- Motorun hızı tüm viteslerde 8-10km kadar arttı. 5. viteste 9.000 devirde 130-135km gibi bir sürate çıkıyor 4 ten sonra 5. viteste motor kendini bırakmıyor yine ivmelenmeye devam ediyor
Motorun sesi, vites geçişleri beni aşırı derecede rahatsız etti ve tekrar orjinal dişliyi taktırdım,
Şuanda motora her ne olduysa 120-122 yi geçmez oldu

yokuş aşşağı dahi 9.500 deviri geçmiyor.
Motoru bu derece etkileyeceğini bilseydim kesinlikle böyle birşeye kalkışmazdım, haftasonu bayiye götürecem durumu anlatacam,
umarım düzeltirler