stop etmesının sebebinin depoya su kacması oldugunu nerden anladın cagatay?
başta hiç sorun yok 3 4 km sonra başlıyor stop etmeye en sonunda çalışmıyor tahliye vidasını açınca benzin yerine su çıkıyor
stop etmesının sebebinin depoya su kacması oldugunu nerden anladın cagatay?
sabri abi ben arka balatayı 7000de değişirmiştim bitmemişti ama sertleşmişti usta değiştirmek istemesede ben değiştirmiştim kafam rahat olsun diye, senin motorunda değişmesi gerek kilometrende gelmiş zaten
o zaman bende balatayı değiştirsem iyi olacak benim kmde çoktan geçmişşu depo olayını yaşayan olmadı mı hiç vay arkadaş nerde acayip işler var beni bulur
![]()
benzin aldığın yeri değiştir belki de benzinde problem vardır. depoya su girebilecek tek yer kapağı. oradan da çok zor. ya da başka bir ihtimal elektrik aksamı ıslanıyordur. ancak sen su geliyor diyorsun o halde bana kalırsa benzincinde problem. gerçekten de çok enteresan bir olay bu :silent:
beyler arka fren balatasını kaç km de değiştirdiniz? ömrü nedir ortalama??
kanka arka balata kampana olduğu için kolay kolay bitmez en az bi 25 000 gider
boşuna değiştirmeyin iyice otme sesi gelmeden değiştirmeyin
sonradan iyi ayar yapamıyorlar
sabri senin ön fren gibi
benim apache nin ön balataları orjinaldi nasıl tutuyordu
ya beyler benim motosiklet yağmurda ve yıkayınca stop ediyor depoya su kaçıyor ne yapabilirim acaba başınıza gelen oldu mu
kanka arka balata kampana olduğu için kolay kolay bitmez en az bi 25 000 gider
boşuna değiştirmeyin iyice otme sesi gelmeden değiştirmeyin
sonradan iyi ayar yapamıyorlar
sabri senin ön fren gibi
benim apache nin ön balataları orjinaldi nasıl tutuyordu
benimde geçen ötmeye başladı baya baya ötüyordu belli bir süre fren yaptıktan sonra kesiliyor ısınınca stop et 1 saat sonra çalıştır aynı en ufak şeyde kitliyodu ıslak olduğu zaman yeni yıkattığımda internetten buldum arka fren balatasını değiştirdim süper şimdi ama gelen balatalar orjinal çıkmadı o da şansbitene kadar gider bu arada motorda 21 000 km oldu ve aynı anda zincir dişli komple değiştirdim onlarda iç açıcı değildi.
zincir bakımını yapıyormuydun? benim motor14000i geçti zincirin durumu fena değil sanki![]()
valla düzenli değilde arada bir gaz yağıyla temizleyip biraz kullanıp zincir yağıyla yağlıyordum ama dişliler bitmişti iyice uçları jilet gibi olmuş birazda sert kullanmaktan arada tekernormal yani
bence
![]()
arkadaşlar benim motorun kullanma kitapçığında zinciri benzin,tiner,mazot,gazyağı gibi aşındırıcı çözücüler ile temizlemeyin yazıyor
tel fırça kullanmayınız yumuşak fırça ile yağlayıcı yani (wd40) ile veya ona benzer bişey ile temizleyin yazıyor
arkadaşlar benim motorun kullanma kitapçığında zinciri benzin,tiner,mazot,gazyağı gibi aşındırıcı çözücüler ile temizlemeyin yazıyor
tel fırça kullanmayınız yumuşak fırça ile yağlayıcı yani (wd40) ile veya ona benzer bişey ile temizleyin yazıyor
Abi balata sprey'i al yağ, kir alayını çözüyor
Resimlerde görülen pastane'ye aç kalsanız bile gitmeyin. Büyük bir tavsiye size :mrgreen: