okadar titreşimsiz motormu yapamaz? duyanda tvs nin bütün motorlarına bindin sanacak.. benim arkadaşımda şu var da şunda şu varda bi geçin ya şu ayakları artık. sana hayrı varmı onun sözde yağ yakmayan cbf sinin? yada sana zararı varmı apachenin titreşiminin. sen kendi lifanına bak. kimse benim yoğurdum ekşi demez zaten
Sen kimsin ki bu şekilde terbiyesizce yorum yapma hakkını kendinde görüyorsun ? Benim yaşım 41, karşında apaçi arkadaşlarından birisi yok cevap vereceksen adam gibi ver.
Tsubasa,
İşin teorik yönünü mesleğim gereği çok iyi bilirim. Motor neden titrer, nasıl dengelenir vs. Evet, balancer güçten kaybettirir. TVS sınıfındaki en performanslı motoru yapmak adına böyle bir tercih yapmış. Şunu unutmamak lazım ki CBF 150'nin titreşimsizliğini herkes referans gösteriyor, keza YBR 125'in de öyle. Yani binlerce model arasında sadece bu ikisi ön plana çıkmışsa bu iş öyle ha deyince olacak kadar kolay değil demektir. Elbette TVS de balancer barındıran motor yapabilir ama bu öyle ilk seferde CBF gibi olmaz. O arkadaşıma ben yağ yakma konusunu motorunu aldığından bir süre sonra söylemiştim. Tabi huylandığı için çubuktan takip etmeye başladı (paranoyak bir şekilde ml hesabı yapmadan, kabaca...). Sonuçta yağ değişim periyodu içinde bir sorunla karşılaşmadı ve hiçbir zaman da tamamlama yapmadı. Tabi bu hep böyle gidecek diye birşey yok. Belki zamanla artacak ama CBF150 başlığında yağ yakmadığını söyleyen kullanıcılar da var. Bana biraz şans işi gibi geliyor ama tabi ki Honda büyüklüğündeki bir firma için bunu telaffuz etmek bile utanılacak birşeydir.