Benim bir arkadaşımda CBF var ve hiç yağ yakmıyor. Böylesine denk gelirseniz CBF çok iyi bir motor. Aynısını TVS satamaz çünkü o kadar titreşimsiz motor yapamaz. Zaten titreşim olmasa en başta ben alırım. En ufak bir titreşim bile beni huzursuz ediyor. Yeni kasada hissedilmemesi birşeyi değiştirmez, zamanla mutlaka artacaktır. Aslında özellikle eski model TVS'lerin, titreşime rağmen dağılmamaları ne kadar dayanıklı olduklarının bir göstergesidir. Umarım ilerde motorunda balancer kullanılmış modellerini de görürüz.
cbf kendim 15 bin km kullandım. 1 yıl kurye olarak calıştım. cbfin üstünde 1 yılım geçti. zamanı geldi sıfır aldı patron cbfi yeri geldi 2. el aldı
sıfır aldıgı bin de bir yag değiştirmemize ragmen yag eksiltti rodajda başladı.
o şehir efsanesi cbfim var yag yakmıyor olayı.
ben kendi cbfim de en kalın yagı koydugum halde yine de yakıyordu namussuz.
cbfin yag yaktıgını kendi mühendisleri bile kabul ediyor. zaten bu yüzden avrupaya göndermiyorlar
maliyet yüzünden türkiyeye gönderiyorlar. daha fazla kar marjı için değiştirmiyor aynı devam ediyor
özellikle 11 hp civarında olan motorunu zorladıkca yag daha fazla yakıyor.
cbf güzel konforlu motor ama 1000 kmde bir yag eklemezsen yag değiştrimezsen geçmiş olsun.
bunu düşünmek bile sıkıntı veriyordu bana. aklım kalıyordu sürekli.
mühendislik hatası oldugu için bazı alternatifler mevcut zaten.
bu ustanın sorunu kısmen giderdiğini duydum.
http://savasbariskorucan.blogspot.com/2013/03/honda-cbf-150-de-15-binde-yag-yakma.html
gelelim tvs ye titreme olayının çözümü basit. balansör olayı. üretecegi güce karşılık verecek bir itegec lazım.
ama bunu yapamazlar demişsin.
adamların youtube de öyle fabrika vidyolar var ki aklın durur.
adamların balansöru koyma sebebleri belli sürat, hızlanma.
balansörü koydugun an ivmelenmesi hızlanması süratini en az yüzde 25 kaybeder.
13.5 hp olan motor gücü düşer 11 hp yi.
bunu bilinçli olarak yapmıyolar.
yapamazlar demiyorum bak.
yapamıcakları olsa bmw bu adamlara güvenip gelin siz bize motosiklet üretin demezdi.
bmw den bahsediyorum. bmw bu adamlarda ne ışıgı gördü de bize motosiklet üret dedi sence?
3 motoru da kullanan biri olarak sana şöyle söyliyim
bu motor kadar iyi kacan güzel görünen daha saglam az yakan bi motosiklet cıkana kadar bunu kullanırım commuter sınıfında.
250 cc den tek farkı son hızı
cbf 250 155 filan yapıyorsa bu da 135 civarı filan yapabilir.
ama geri kalan tüm özellikler hızlanması gidişatı 250 cc edası güçü mevcut.