13 model gelsin fiyatı görelim aynı fiyatta devam ederlerse,
ben bu arada peşin para da indirim yapan bayiden alıcam. herkes değişik şeyler diyor peşin fiyatta. 13 model için 4800 lira peşin para da vermem o bile fazla
arkadaşlarda yazmışlar 4600 4700 civarında veren bayiler varmış bende görüşmüştüm 12 model için
13 model de aynı fiyat indirimleri olursa peşin alabilirim
ama isotlar fiyata 10 lira zam yapsın, gider başka motor alırım.
yarın bunu satmak var arkadaşlar, 5 bin buna verip alırız 1 ay sonra 4 e satamayız, tvs ye güven tam olarak oluşmadı piyasada. bir honda kadar servisi yok.
bir yamaha kadar saglam değil.
avantajı hızı fiyatı görünüşü idi. şuan fiyat avantajı gitti. hızı ve görünüşü var sadece.
geri kalan herşey aynı.
güle güle kullan sabri abiyle konuştuk biz senin motoru da.
ama sen sevdalanarak almışsın. ben mantık olarak alıcıyım. mantıgıma yatmıyor şuan için söylenenlere göre.
bekleyip görecegiz =)
umarım bunları birileri okuyordur. serkanapache haricinde =)
Arkadaşlar,
Herkes dilediğini yazmakta, dilediği düşünceyi paylaşmakta özgürdür. Yeter ki; olaylar hakaret boyutuna varmadan ve aslı olan konularda yazalım. Bilmeden, bilgimiz olmadan, emin olmadan ve kulaktan dolma bilgiler ile yazarsak, bu hep yeni kullanıcıları etkiler, hem de TVS markasına zarar verir.
Dediğim gibi. Bilelim, öğrenelim öyle yazalım. Sorununuz varsa yardımcı olalım elimizden geldiği kadar.
Saygılarımla,
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:11 ----------
ben bunu zaten fazlasıyla biliyorum.. herkesde biliyor o yüzden ısrar ediyorum söylediğim şeyde.
şunu da gayri resmi kendi araştırmam olarak buldum.
hintistan para birimine göre 70,250, yani tüm vergiler ve plaka dahil 2750 lira mal oluyormuş.
tabi bu oranın para birimine ve vergilendirmesine göre.
az bucuk motorun maliyeti içinde 1000 - 1500 lira gibi bir tutardır hindistan parasına göre tekrar yazayım bunu da yanlış anlaşılmasın.
hondaya laf söylüyorduk 627 dolara nijeryada motosiklet satıp aynı motoru türkiyeye getirip 4 bin liraya satıyor diye
sanırım isotlar honda kadar olmasa da aynı şeyi yapıyorlar =)
yukarıda verdiğim fiyatlar tam netdeğil sadece, hindistan tvs nin satıldıgı sıfır satış fiyatı.
google translate den anladıgım kadarıyla vergiler ve plaka dahil fiyattır.
TC Maliye bakanlığının gümrük ve vergi oranlarını inceleyin. Sadece internet üzerinden alınan bilgilerle olmuyor bu işler...
bilginiz olmadığını gördüğümden açıklayayım..
-- Türkiye'de üretilmeyen her motor için 250$ vergi alınır. (Kur oranlarını biliyorsanız çarpar toplarsınız http://www.doviz.com/ )
-- Araçların nakliyesinde ücretinin %40 oranına kadar bir nakliye ödeniyor.
-- Navlun ücreti ödeniyor
-- Araçların nakliye sigortası ödeniyor
-- Gümrük çekim vergileri ödeniyor.
-- Araçların gümrük ve ambar arası nakliye ücretleri ödeniyor
-- Depolama ücretleri ödeniyor
-- %18 KDV ödeniyor
-- %8 ÖTV ödeniyor
-- EKP (Eğitime katkı payı ödeniyor)
Muhtemelen atladığım bir kaç kalem daha vardır. En az ilkokul mezunu iseniz, toplamayı, çarpmayı, bölmeyi, kısacası dört işlemi biliyorsanız hesaplayabilirsiniz.
Daha fazla detay almak isterseniz; http://www.ekonomi.gov.tr adresine de bakabilirsiniz. Hee buda yetmedi derseniz beni arayın.
Saygılar