nasılsınız arkadaşlar ne var ne yok hayat nasıl beya..
İyi bayramlar arkadaşlar.
Salı günkü yağmurda, motosikletin bulunduğu evin kapalı garajını su bastı. Motor seleye kadar su içindeydi. Öyle ki egzos falan görünmüyordu. Aha dedim gitti motor. Kurtarma şansım olmadı bulunduğu yerden. Saatlerce gulu gulu yüzdü motor.
Ertesi gün sular çekildi. Hemen düz bir yere, güneşin altına aldım. Boşaltabildiğim kadar su boşalttım egzostan. 1 gün falan kurutmakla uğraştım.
Perşembe günü de nolacaksa olsun dedim, marşa bastım ve ilk seferde çalıştı namussuz
Egzostan attığı suyu anlatamam size. En az 2 litre su boşalttı egzostan. Tam egzosun ucundan değil de, ortalarından bi yerden tahliye etti. Sonrasında da motor ısındıkça sanki su soğutmalı motorda conta yakmışız gibi bol bol su buharı, beyaz duman...
Yarım saate yakın durduğu yerde çalıştırdım taa ki buharı kesinceye kadar. Neyse ki birşeyi yok şuan.
Acaba dişlileri, zinciri tekrar yağlamam gerekir mi? Gerekiyorsa nasıl yapıyoruz bu yağlama işini?
Teşekkürler.
700km olduk bu arada![]()
hava filtre kutusunu çıkarıp iyice temizleyip hatta filtreyi değiştirip çalıştırsaydın keşke.. motor su çekmemiş olurdu ve o beyaz dumanı atmazdı.. bence şimdi hemen hava filtreni değiştir. özelliğini kaybetmiştir okadar suyu çekince:cat:
birde motorun bir çok yerine wd40 sık. pis su altında kaldığı için kurumlanıp paslanma yapabilir.Doğru dediniz, aklıma gelmemişti benim. Ne durumda olduğuna bir gözatayim. Bayramdan sonra da yenisi ile değiştiririm.
Sonunda tvs far yapmışBence olmuş
http://g1210.hizliresim.com/12/u/f9w3y.jpg
http://g1210.hizliresim.com/12/u/f9w4t.jpg
http://g1210.hizliresim.com/12/u/f9w59.jpg
abi yanlışın var benim ki 8 binde 110la gidiyor orjinal dişliylearkadaşlar herkese iyi bayramlar.
Sarı kızımızla 500 km yol yaptık bu son 2 günde 1500 km ye geldi motorumuz memnunuz rtr dan.
50 tl ye 400 km yaptık petrol ofisinden aldık yakıtı 12 kr yapar hız 90 100 civarı 95 oktan benzinle.
100 km yi rüzgarsız havada zor geçiyor max hız motor gücüyle 110 115 bayır aşağı 130
110 da devir redline dayanıyor cruse hızı max 90
Sanırım arka dişliyi 1 diş ufaltıcam . Ozaman cruse hızı 95 100 km olacak motorun açılmasına göre bakıcam baklım .
kaç kilosunuz sizler yav bende 9 bini geçiyor çok rahat 50 kgyim:queen:hızlı gitmek istiyorsanız arka dişliyi iki diş büyütün. tork yeterli olmadığından beşinci viteste devir dokuzbini zor geçiyor. arkayı iki diş büyüttünmü tork artar rüzgardan da az etkilenirsiniz. daha seri kalkarsınız. motor rahatlayacağı için yakıtta artmaz merak etmeyin. öyle değilmi ramço. gençler seni dinler.
ramço sen gelemiyosan biz sana gelelim. hem bayram ziyareti olur. adres ver toplanalım apachiciler gelelim.
kaç kilosunuz sizler yav bende 9 bini geçiyor çok rahat 50 kgyim:queen:
ön dişli konusunda kararsız kaldım yokuşta falan zorlanır diye inazuma geldi mi ben mal atmıştım suzuki türkiye genel müdürü cevaplamıştı kasım ortası kesin gelir diyesenin bişey yapmana gerek yok gözüm. ben 90 kilo üzeri için yazdım. mesela ben 105 km olduğum için motor beşte 9000 deviri geçemiyor. sen ön dişliyi değiştirsen 15 yapsanda olur. bu sebepten motoru değiştireceğim. 250 cc alıcam. inazumayla takas ederim. isteyen olursa...
GUNAYDIN gelınde pasta ısmarlayım sıze ollum dogum gunum bugun