yok kalmaz az gec cevap verdım ıdare et artıkpeki o alttaki civatayı sökünce bişeyler elimde kalmaz dimi![]()
yok kalmaz az gec cevap verdım ıdare et artıkpeki o alttaki civatayı sökünce bişeyler elimde kalmaz dimi![]()
adam 150 basmışzaten en son 139 diyor sonrası kesici 13 dişli ile 14 atarsan 7 km daha artar ve 146 ya çıkar ama ne kadar sağlıklı. hiç değil![]()
yok önemli değil hallettim zaten eve çıkardım bütün vidaları ve demiriyok kalmaz az gec cevap verdım ıdare et artık![]()
o motorun hızlanması ne öyle ybr resmen dalga geçer onunla dişli oralarıyla fazla oynamışlar galiba
benim tanıdığım ne kadar bmw f 1200 gs adv kullanan varsa yağ olarak lukoil yada po kullanıyor adamların türkiye doğu avp ve ortadoğuda gezmedikleri yer yok motorlarındada tık yok bugüne kadararkadaşlar bu akşam evimize gelen misafir 16 senedir yağcıda çalışmış ve emekli olmuş bir akraba ve kısaca lafladık motosiklete ne marka ve kaç numara yağ koyalım dedim.Markalara aldanma hangisi cebine uygunsa onu al dedi çünkü bütün yağlar aynı sadece ambalajı değişik işlevi aynı sakın aldanma ama muhakkat 10/40 tam sentetik al en kaliteli yağ 10/40 dır (15/50 20/50) v.s bundan sonrasının kalitesi düşer bir yağcı ustasnın söyledikleri bunlar yorumlar sizin arkadaşlar.
Çok ilginç birşey oldu bugün. Sadece haftasonlar biniyorum motora alalı 2 ay oldu ve ancak 870 km yapabildim, neyse bu haftasonu iki gün uzun yol yaparım dedim. Motor 870 km de, cumartesi günü benzinciye iyice doldur dedim alabilidiği kadar. Depoyu fulledi iyice cumartesi tekirdağ saray yapı geldim D20 den gidiş dönüş 260 km birde pazar günü rota çok keyfiliydi bir arkadaşıda çağırdım o da motoru ile geldi. Yine aynı rotayı yaptım toplam iki günde 520 km yaptım. Şuan 1389 Km de. Tık demedi gayet güzel gittim geldim.
Ve işin ilginç yanı depo yarıda !, stop ettim motoru, salladım bir sağa sola motorun üstündeyken tekrar kontak açtım yine yarıda, depo kapağını açtım ve hakikatten benzin yarı seviyede. Cumartesi yine saray yaparım galiba bir 250-300 km rahat çıkarır gibi. Devir aralığ olarak 5000-6000 de gittim arada 7000 ve kısa süreli 8000 binlere çıktım.
Haftaya yine benzin hakkında yine bir mesaj atacağım aynı rotayı yapıp.
ama bunda motorunda büyük bir rolü var bmv den bahsediyorsun diyer motorlarla kıyaslamayok önemli değil hallettim zaten eve çıkardım bütün vidaları ve demiri
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:41 ----------
o motorun hızlanması ne öyle ybr resmen dalga geçer onunla dişli oralarıyla fazla oynamışlar galiba
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:43 ----------
benim tanıdığım ne kadar bmw f 1200 gs adv kullanan varsa yağ olarak lukoil yada po kullanıyor adamların türkiye doğu avp ve ortadoğuda gezmedikleri yer yok motorlarındada tık yok bugüne kadar
bende aynı fikirdeyim ama yinede yerli malı yurdun malı diyip petrol ofisi almak lazım en azından Türk malı
arkadaşlar bu akşam evimize gelen misafir 16 senedir yağcıda çalışmış ve emekli olmuş bir akraba ve kısaca lafladık motosiklete ne marka ve kaç numara yağ koyalım dedim.Markalara aldanma hangisi cebine uygunsa onu al dedi çünkü bütün yağlar aynı sadece ambalajı değişik işlevi aynı sakın aldanma ama muhakkat 10/40 tam sentetik al en kaliteli yağ 10/40 dır (15/50 20/50) v.s bundan sonrasının kalitesi düşer bir yağcı ustasnın söyledikleri bunlar yorumlar sizin arkadaşlar.
4 zamanlı da selülozik tiner kullanan duyduydumda yolda kalınca 2 zamanlı ya da balık yagı da iyiymişyağ denildimi en ucuzu en kısa sürede değişimi yapan kişiyim.... çevremide alıştırıyorum... birinde mz e balık yağı koymuştum.. yolda yakıt yağı bitmiştide...
4 zamanlı da selülozik tiner kullanan duyduydumda yolda kalınca 2 zamanlı ya da balık yagı da iyiymiş
ön dişli 14 yap.....Ya arkadaşlar benim motor oturarak 117 civarı yatarak 125 iniş olursa çok zor 130 yapıyor ne yapmak lazım daha hızlı gitsin diye akıl verin biraz servise soruyorum ancak bu hızı yapar diyor 4200 km de motor hala açılacak diyorlar
Ya arkadaşlar benim motor oturarak 117 civarı yatarak 125 iniş olursa çok zor 130 yapıyor ne yapmak lazım daha hızlı gitsin diye akıl verin biraz servise soruyorum ancak bu hızı yapar diyor 4200 km de motor hala açılacak diyorlar
dandik yağ değil yani onu söylüyorum adamlar bmwye koyuyorlar eğer kötü olsaydı çoktan kucaklarına alırlardı yani o kadar kasmaya gerek yok bence yağ konusundaama bunda motorunda büyük bir rolü var bmv den bahsediyorsun diyer motorlarla kıyaslama
dandik yağ değil yani onu söylüyorum adamlar bmwye koyuyorlar eğer kötü olsaydı çoktan kucaklarına alırlardı yani o kadar kasmaya gerek yok bence yağ konusunda![]()