burak egzos işini resimli anlatabilirsen iyi olur sana zahmet. dişli olayını çok düşündüm ben ama rüzgarda yada rampada keşke değiştirmeseydim dersem diye kararsız kaldım
geçen gün kemere doğru yol aldım tek başıma, hava rüzgarsız ve düz yol 115 ten aşağı düşmedi 115-125 arası gittim. 80kilo ben çantada 15 e yakın
14 dişli olsa nasıl olurdu bilemem
s.a bu dişli olayı benimde kafamı kurcalası ama rtr için o kadar sıkıntı olacagını sanmıyorum sonucta vitesler 150 cc ye az geliyor bence bende değiştirmeyi düşünüyorum bi arkadaş önü 1 numara büyütüp arkayı 1 numara küçültünce vibrasyonda azalır demiş
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:22 ----------
BU GÜN FARA MODİFYE YAPTIM YORUMLARINIZI BEKLİYORUM RASMİ EKLEYEMEDİM LİNK VERİYORUM SİZCE NASIL OLMUŞ BEN MOTORU TRANSFORMERS A BENZETİYORUM
http://www.facebook.com/media/set/?...1006048034771.442231.518464770&type=1&theater
hoşbuldum kardeşim, ben dişli hakkında baya bilgiliyim desem yeridirhoşgeldin sefa..tüm işlemleri resimli detaylandırırım yaparkenrampada en kötü ihtimal 1 küçük vitese düşersin,çok ta sorun değil..ama düzde +10 km kadar koy hızın üzerine 14 dişli ile..hem vites araları da uzayacak..14 en ideal dişli bizim motorlara..
şu şekilde rüzgar hızı bence düşürür daha önceki motorumda çok yaşadım 90 a düşerdi. egzos işinden sonra 14 dişli gayet başarılı olur bencede yap bakalımevet 14 dişliyi denemek şart..rüzgar çıktığında bile 13,5 hp tolere eder gibi sanki..birde katalizör iptali ile denemek lazım..:wiinkk: 15 hp güç ve 14 ön dişli..
evt en mantıklısı o gibihttp://www.sprocketcalculator.com/ söylediğin hesaplama yapan tablo bu :cat:
evet ön diş 14 yerine arkayı 2 diş küçültmek daha mantıklı..dur bakalım şu katalizör işini bi halledeyim bakalım sonuçlara göre ön yada arka değişimi yaparız..
Arkadaşlar motosikletle geçirdiğim iki günde çevremdeki insanları motosiklete bakışı.
-------------------------------
A: Abi bu motosiklet ne kadar ?
BEN: Ne kadarlık gibi görünüyor ?
A: 6.000 veya 8.000 tl
------------------------------
------------------------------------------------
B: OOO bu 250cc'lik dimi. İbreyi dayarsın 160-180
BEN: Yok bu 150cc lik motosiklet.
B: (SYSTEM ERROR!!!)
-------------------------------------------------
-------------------------------------------------
C: Çok yakar bu be...
BEN: km'de 0.07 krş yakıyo.
C: Ya yeme beni olum...
--------------------------------------------------
Evet arkadaşlar yoldan geçerken birçok insanın motosiklete dikkatlice baktığını fark ediyorum 2 gündür.
Tabi yukarıdaki bu diyalogların ve bu bakışların sebebi, Motosikletteki ağır görüntüsü ve rengidir. Motor sesini hiç saymıyorum zaten...