evet fiat servisleri kullanır italyan yağıdır. bizim komşu fiat servisi çok över o yağı bal gibidir der.genelde fiat marka araçlar için önerilir.
[url]http://b1206.hizliresim.com/y/r/8k4c0.jpg[/url]
evet fiat servisleri kullanır italyan yağıdır. bizim komşu fiat servisi çok över o yağı bal gibidir der.
biz kullandık pek bi fark yok
motoruna otomobil yağı koydun yani
yarı sentetik yağ olsun gerisi fasa fiso..fasa fiso olan otomobil ve motor yağı kısmı...hepsi aynı rafineriden çıkıyor...
bencede motorun ve otomobilin devirleri farklı, yüksek devirde yağlama iyi yapmayabilir, sen 50000 de yersin ben 150 binde misal olarak.yarı sentetik yağ olsun gerisi fasa fiso..fasa fiso olan otomobil ve motor yağı kısmı...hepsi aynı rafineriden çıkıyor...
hepsi aynı rafineriden çıkıyror olabilir. ama şimdi benim aklıma şöyle bir soru takıldı. motosikletler otomobillere göre çok daha yüksek devir çevirebilen makinelerdir. bir motosikletle 7000 devirde 10dk boyunca rahatça gidebilirsiniz.. ama sıradan bir otomobille bunu yapmaya çalışsanız pek hoş şeyler olmaz.. şimdi bana şunu diyebilirsiniz: o zaman otomobillere motosiklet yağı koyalım, çok yüksek devirlerde rahatça gidelim.. benim anlatmak istediğim şu: otomobil yağları çok yüksek devirlerde gerekli yağlamayı yapamayacakmış gibi geliyor. yanlışmı düşünüyorum?
bencede motorun ve otomobilin devirleri farklı, yüksek devirde yağlama iyi yapmayabilir, sen 50000 de yersin ben 150 binde misal olarak.
mühendisler boşuna yapmamışlar. ozaman dizel motor yağıda koyabiliriz :wiinkk:
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:14 ----------
ve motosiklet yağları otomobil yağlarına göre pahalı olur benim bildiğim
bizimkisi deneme uygulama bilgisi değil o sende mevcut. ben ve benim gibiler kuralına göre oynarlar ya zararı olursa diye
mühendisten kastım yağ labaratuvarlarında çalışan mühendisler.
sende bilirsin tam senteik yağlar labaratuvarlarda geliştirilir yapılır yani, yarı sentetikte olabilir tam bilmiyorum.
herkes kafasına yatanı kullansın ozaman![]()
zat 150nin allah bin belasını versinmesela zat 150 gibi scooterlerde tam sentetik yağ kullanılmalı.. ama bizim motorlarımızda yarı sentetik daha güzel bence...
zat 150nin allah bin belasını versin![]()