Laptopu sattık motor a benzin aldık parasızlık. Toplasıp. Bı ımac. Gonderın bakem. Yahuu arkadsın pcden atıyoz resimleri napalım
ramço sıkıntı yok.paylaş tabi.ben tel.den girdiğim için atamadım.birkaç güne sürat motoru arayacam parça için.ama inş. Fazla zorlamaz beni maddi olarak.
Tel.den girdiğim için teker teker yazamıyorum.herkese teşekkür ediyorum düşünceleri için...
Kardeşim büyük geçmiş olsun. Allah korumuş hakikaten. Yazıyı okumaya başlayınca daha büyüğünü aklından geçiriyor insan, sende birşey olmaması en mükemmel olanı. Bu kazalar tecrübesizlikten kaynaklanıyor malesef. Altındaki motor o dediğin süratlerde daha da gitmek istiyor, bir şekilde ona bu imkanı heryerde vermemek gerekiyor. Allah tekrarını yaşatmasın.(Amin) Motoru bırakmayı düşünmüyosun anlaşılan, bana sorarsan Trabzon gibi biryerde daha ufak cc motorlar tercih edilebilir. Kaza yaptıktan sonra insan biraz sersemliyor, "ben bu hatayı nasıl yaparım" diyor ve hayıflanıyor. Apache'ni satma fikri de buradan doğuyor olabilir. Aradan biraz zaman geçsin, toparlanırsın. Allah'a emanet ol. Kendine dikkat et.merhaba dostlar. size böyle acı bi haber vermek istemezdim ama tutamadım içimde.söylüyorum.dün 7 motor 2otobüs birlikte rafting yapmak için rizenin meşhur fırtına vadisine gittik.bizim grup rafting yaptık.sonra 2.grup yapmaya gitti.yaklaşık 1-1buçuk saat sürüyordu.boş durmayalım diye motorlarla aydere doğru çıkalım dedik.neyse fazla uzatmadan, hızım yaklaşık 70civarı idi.biraz daha hızlanıp 5e attım.önümde bizden ybr vardı.sollayacaktım ki karşıdan araba geldi.sağı boştu sağından geçeyim dedim.ayrıntıyı unutmayalım.ayderin yolu çok güzel ama yolun sağındaki beyaz kenar çizgisinden 1karış sonrası toprak...sağdan geçerken tatlı bir viraja girdiğimi hissetmeye kalmadımki çizginin dışına çıktığımı farkettim ve olan oldu. yol kalın asfalt olduğu için yolun bitimi 10cm yüksekliğe sahip ve benim ön teker stabilizeye düştü.5-6mt sonra tatlı viraj bittiği için fizik kuralları gereği tekrar yola motor tekrar asfalta doğru yol alıyorduki tekrar asfalta çıkamadan o yüksekliğe takıldım ve 80civarı hızla yere çakıldım.o an beni Allah korumuş karşıdan gelen araba bizi henüz geçmişti ve geçtiğim ybr acemi olduğundan üzerimden geçebilirdi.sola kaçıp kurtardık.beni soracak olursanız korumalarım tamdı sadece montta ve pantolonda yırtıkla kurtardım ve bacağımdaki birkaç ezik harici birşeyim yok.gerçi şu an ağrım var ve psikolojim pek iyi değil gibi (bugün rüyada gibiydim) motoru sorarsanız kuyruğu ve sağ ayna kırıldı.nasıl oldu bilmiyorum ama galiba asfalta düşme anında şahlandı heralde.yürüyeninde bir sıkıntı yok.gezide motor ustası vardı.kırık parçaları söküp o şekilde devam ettik.kendisi yapabileceğini söyledi sağolsun.sizlerle paylaşayım bi içimi dökeyim dedim.ne yapsam diye düşündüm bugün.şimdilik yaptırıp satmayı, durumu düzeltincede bi en duro almayı planlıyorum. Nedense kaza yaptığım motoru artık sürmek içimden gelmiyor.
Ailem gördüğüm burada sizlere acımı paylaştım.üzdüysem daralttıysam affola.düşe kalka öğreneceğiz bu işi.motoru bırakmaya hiç niyetim yok.4teker bana göre değilhepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor ve yarın görüşmek üzere uykuya geçiyorum... Hoşçakalın...
merhaba dostlar. size böyle acı bi haber vermek istemezdim ama tutamadım içimde.söylüyorum.dün 7 motor 2otobüs birlikte rafting yapmak için rizenin meşhur fırtına vadisine gittik.bizim grup rafting yaptık.sonra 2.grup yapmaya gitti.yaklaşık 1-1buçuk saat sürüyordu.boş durmayalım diye motorlarla aydere doğru çıkalım dedik.neyse fazla uzatmadan, hızım yaklaşık 70civarı idi.biraz daha hızlanıp 5e attım.önümde bizden ybr vardı.sollayacaktım ki karşıdan araba geldi.sağı boştu sağından geçeyim dedim.ayrıntıyı unutmayalım.ayderin yolu çok güzel ama yolun sağındaki beyaz kenar çizgisinden 1karış sonrası toprak...sağdan geçerken tatlı bir viraja girdiğimi hissetmeye kalmadımki çizginin dışına çıktığımı farkettim ve olan oldu. yol kalın asfalt olduğu için yolun bitimi 10cm yüksekliğe sahip ve benim ön teker stabilizeye düştü.5-6mt sonra tatlı viraj bittiği için fizik kuralları gereği tekrar yola motor tekrar asfalta doğru yol alıyorduki tekrar asfalta çıkamadan o yüksekliğe takıldım ve 80civarı hızla yere çakıldım.o an beni Allah korumuş karşıdan gelen araba bizi henüz geçmişti ve geçtiğim ybr acemi olduğundan üzerimden geçebilirdi.sola kaçıp kurtardık.beni soracak olursanız korumalarım tamdı sadece montta ve pantolonda yırtıkla kurtardım ve bacağımdaki birkaç ezik harici birşeyim yok.gerçi şu an ağrım var ve psikolojim pek iyi değil gibi (bugün rüyada gibiydim) motoru sorarsanız kuyruğu ve sağ ayna kırıldı.nasıl oldu bilmiyorum ama galiba asfalta düşme anında şahlandı heralde.yürüyeninde bir sıkıntı yok.gezide motor ustası vardı.kırık parçaları söküp o şekilde devam ettik.kendisi yapabileceğini söyledi sağolsun.sizlerle paylaşayım bi içimi dökeyim dedim.ne yapsam diye düşündüm bugün.şimdilik yaptırıp satmayı, durumu düzeltincede bi en duro almayı planlıyorum. Nedense kaza yaptığım motoru artık sürmek içimden gelmiyor.
Ailem gördüğüm burada sizlere acımı paylaştım.üzdüysem daralttıysam affola.düşe kalka öğreneceğiz bu işi.motoru bırakmaya hiç niyetim yok.4teker bana göre değilhepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor ve yarın görüşmek üzere uykuya geçiyorum... Hoşçakalın...
Bende aranıza katılmak üzereyimbüyük cc enduro motorum vardı ve uzun yol yapardım. Artık işler ve imkanlar sebebi ile fazla uzun yola çıkamayacağım. Bu sebepten daha küçük cc almayakarar verdim. Apache yi biliyorum ve çok beğeniyorum. Fakat birkaç kere kullandım bana çok dar geldi. 2 yıl önce cbf im vardı uzun yolda rahattı ondan önce de ybr vardı o da gitmiyordu
![]()
Kafama takılan en önemli konu uzun yolda oturma pozisyonunu ve bahsedilen titreşimden dolayı çok yorar mı? Kimi rahat diyor kimi değil diyor. Evet bu rahatlık kişisel bir durum ama yinede tavsiyelerinizi almak isterim. Bu arada boyun 1.75 kilom 85
Teşekkürler...
ne adamsın ErolLaptopu sattık motor a benzin aldık parasızlık. Toplasıp. Bı ımac. Gonderın bakem. Yahuu arkadsın pcden atıyoz resimleri napalım
dönüşüm muhteşem olacak diyosunadamım sıkintı yok. Bi ayaklanayim o zaman dertlerinize derman olacağım.
a.s hoşgeldin aramıza, hayırlı uğurlu olsun motosikletinselamun aleyküm arkadaşlar. ben alanyadan yunus. 6 gün önce aldım motoru, söylememe gerek yok heralde apache olduğunu anlamışsınızdırşimdi size sormak istediğim bikaç konu var. motoru ses yaptırmadan en iyi şekilde en az yakacak ama en hızlı ve uzun ömürlü olacak şekilde nasıl açarız? ben şuan 130 km deyim. devir 6000 i hiç geçirmedim. düz yolda birkaç saniyelik 70e çıktım ve hızımı geri düşürdüm. bide daha motoru yıkamadım dijital göstergeye falan su kaçmaz deyilmi yada başka yere? ben daha önce ybr kullandım 4 sene. tabi bu farklı daha teknolojik bu yüzden zarar vermek istemiyorum. şimdiden teşekkür ederim cevaplarınızı bekliyorum. HERKEZE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER..
benim ustamda 80 90 git bişey olmaz demişti ama ben kaiyapçığa uydum, mühendisler boşuna yazmamışlarhoşbulduk kardeşim sağolasın. ya ben kendime engel olamadım geçtim 50 yi. serviste usta birşey olmaz arada çık 70e 80 e dedi motoru hantal alıştırma dedi. bende isoto grup satış temsilcisi ile görüştüm. oda aynı şekilde basmamı söyledi. yanlış bilinen şeyler var bu motorun torku yüksek deviri yüksek tutmazsan tam yanma olmaz ve kurum yapar dedi. motorda bi teknolajiden bahsetti ama unuttum onu. şu teknolojiye göre yapıldu bu motor bas 70 e 80 e filan çık devir i yüksek tut biraz dedi. ne yapacağımı şaşırdım ya. motordan memnunum ama ses yaptırmaktan korkuyorum. senin motor şuan kaç km de? nasıl memnunmusun motordan yada grenajdan ses geliyormu
basarakmı son hızı artrdın Erol1500 km kadar 5000 devirleri geçme. Sonrası bas yoksa bidaha zor olur benimki 2500 km de aldım acana kadar baya uğraştım 110 u geçmiyordu 135 şuanda ilk yağ 500 km ikinci. 1500 sonra devam