TVS TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

arkadaşlar merhaba
sabah ve akşam farketmeksizin motoru soğuk iken çalıştırdığım zaman motor ısınsın diye biraz bekliyorum daha sonra debriyaja basıp 1. vitese atmadan debriyaja basar basmaz motorum stop ediyor daha önce böyle bir sorunum yoktu bende motoru 1. viteste çalıştırıp ısındıktan sonra hareket ediyorum bunu neden yapar acaba
ikinci bir sorum ise yolda giderken debriyajı sıktığım zaman elektirik kesilmiş gibi farlarım sönüyor gösterge paneki dahil ışık sönüyor debriyajı bıraktığımda farlar tekrar yanıyor nedenini bilen varmı acaba

Hoşgeldin dostum, bende nerede bu adam görünmüyor diyordum :thumleft: Uzun yolda ayrı bi tat veriyo hakkaten..
hoşbuldum dostum
özlendiğimin ve arandığımın farkındaydım zaten :p kısa kesip geldim :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:23 ----------

20+50 benzinle toplam 70tl 635km yol yaptım
200km si 2 kişi uzun yol 90-100km hız, 225km ortalama 70 hız uzun yol
110km si şehir içi kullanıldı
yani 11 krş yakmış oldu

bu arada sibop sesi geliyo sanki, servis 5000km de ayarlarız demişti vakti gelmiş demekki

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar şu ön dişliyi büyütenler genel anlamda bi izlenimlerini paylaşabilirlermi. misal azda olsa bi hız artışı mevcutmu ve uzun yolda 5. viteste giderken 7-8 bin devir arasında motorun durumu nedir bağırma seviyesi ne düzeyde bi rahatlama mevcutmu yani

öncelikle debriyajın çok aşağıda olsa gerek çunku debriyajın ayırmıyor gıbı gelıyor bıraz ayarını yükselt 1 de kaç numara yağ kullandın veya var

---------- Post added at 17:11 ---------- Previous post was at 17:08 ----------

14 dişli vites aralıklarını uzatıyor 5000 devirde 65 yaparken şimdi 73 yapıyor ama rüzgar doğru ve iki kiş gidersen biraz devirli kullanman gerekebilir devirini aldımıda birdaha da düşmüyor

arkadaşlar merhaba
sabah ve akşam farketmeksizin motoru soğuk iken çalıştırdığım zaman motor ısınsın diye biraz bekliyorum daha sonra debriyaja basıp 1. vitese atmadan debriyaja basar basmaz motorum stop ediyor daha önce böyle bir sorunum yoktu bende motoru 1. viteste çalıştırıp ısındıktan sonra hareket ediyorum bunu neden yapar acaba
ikinci bir sorum ise yolda giderken debriyajı sıktığım zaman elektirik kesilmiş gibi farlarım sönüyor gösterge paneki dahil ışık sönüyor debriyajı bıraktığımda farlar tekrar yanıyor nedenini bilen varmı acaba

Motor soğukken rölantiyi otomatik olarak biraz yüksek tutuyor ve ısındıktan sonra düşüyor. Senin rölantin çok düşük olabilir mi, ısındıktan sonra normale dönüyor ve haliyle stop ediyordur? Motorun yeniyse ve rodaj dönemindeyse rölantide bazı iniş çıkışlar oluyor.Bir de rölantide çalışırken far ve sinyaller, km ışığı enerjisini alternatörden aldığından motor hareketsizken zayıf gelen enerji yetmiyor olabilir. Akünün voltaj kontrolünü yaptır bi suyuna bak. Bunlar ilk aklıma gelenler, detayı için yakından bakmak gerek.. :bestmt:

arkadaşlar merhaba
dostum depriyaj kolunda, motor vitesteyken marş basmasın diye bir elektronik sviç var. anlattıklarından anladığım kadarıyla o siviç te bir sorun var bana kalırsa hemen oraya baktır çünkü bu şekilde elektirik tesisatına zarar verebilirsin.gerçi elektirik tesisatının sigortası var ama yinede göster bence ciddi bişey olduğunu sanmıyorum.

hayır ben yalan mı söylüyorum veya sen denedın mı ben kendım tamırcıyım denedıkkı arkadaşlara yardımcı oluyorum sen bılıyorsan sen bıze yardımcı ol:wiinkk:

arkadaşlar motorlarınız hayırlı olsun
ama aldıgınız motosiklet hakkında bilgi sahibi,+ ve - lerini ögrenmek için sayfalara geriye dogru bir göz atmanızı tavsiye ederim.Usta veya binici olmanız birşey fark etmez biz O kadar ugraştık titreşim olayını azaltmak için ama sonuç negatif malesef,balansör olmadıgı sürece bu motoru bu şekilde kullanacaksınız anlamına geliyor.
ben sadece 36.000 km yaptım tvs ile bol titreşimli ve titreşim olayını kesemedigimiz için sonunda satmak zorunda kaldım,titreşim olmasa 10 numara motor.

3 ay önce arkadaşıma aldırdım kaliteli ve titreşimi azalmıştır diye,ama arkadaşım şikayetçiydi,dedim bi rodaj bitsin bakalım bu gün tekrar alıp kullandım 5.000 devirden sonra titreşim abes şekilde kendisini belli ediyor malesef eski kasalardan hiçbir farkı yok titreşim aynen devam sadece katalizör iptalinden egzoz titremesi biraz azalmış,ama peglerdeki ve gidondaki titremeden eksilme yok malesef ,bu gün servis bakımını yaptırdık ve motoru satıyoruz ( füme rengi ) almak isteyen olursa iletişime geçebilir.
sizlere titreşimli kullanımlar,titreşimi çözerseniz haber verin ama birbirinizi kandırmayın titreşim yok diye.
çinli motosikletlerin titreşimi ile kıyaslamayın tvs yi.

kazasız belasız kullanımlar

Eşşek diye tabir edilen çinli motosikletlerdeki kadar titreşim yok, tabiki ybrdeki konforda yok.Şimdiye kadar sürerken hiç titriyor diye rahatsızlık yaşamadım ama artçı açısından çok rahatsızlık verici bir durum.Özellikle artçı peglerinde çok titreşim oluyor.

Onun dışında çok sorulmuş biliyorum ama net bir cevap alamadım herkes farklı bir şeyler söylüyor.Kışında dayanıcak ıslak zeminde yol tutuşu iyi olan bizim apache lere uygun en iyi lastik öneriniz hangisidir fiyatı nedir?

F54

Eşşek diye tabir edilen çinli motosikletlerdeki kadar titreşim yok, tabiki ybrdeki konforda yok.Şimdiye kadar sürerken hiç titriyor diye rahatsızlık yaşamadım ama artçı açısından çok rahatsızlık verici bir durum.Özellikle artçı peglerinde çok titreşim oluyor.

Onun dışında çok sorulmuş biliyorum ama net bir cevap alamadım herkes farklı bir şeyler söylüyor.Kışında dayanıcak ıslak zeminde yol tutuşu iyi olan bizim apache lere uygun en iyi lastik öneriniz hangisidir fiyatı nedir?
bende tvs alacaktım bi arkadaş almış 2012 al bi tur at dedi almadım ısrar etsede almadım muhabbete geçtik bende motor aroyırum ee nasıl falan filan derken artçı ile kullanımda artçıya titreşim hissettiriyor dedi bende ok dedim ybr aldım aslında kaliteli yakışıklı bi motor bekar erkek'lere gider yani:cat:

Arjantinli69
250cc ve üzeri bir Kawasaki ya da Suzuki den inip Apache ye bindiğinde titreşimi fazla bulabilirsin. Fakat çin malı motordan binip buna binenler çok mutlu görünüyor. :bounce: Titreşim yok deyip kimseyi buna inandırmaya çalışmam. İlk motorsikletim ve şuana kadar 3000 km yaptım titreşim benim için sorun teşkil etmiyor. Motorun çalışması, performansı, şekli, atikliği gayet yerinde.

bugün 320 km yol yaptım bittim arkadaşlar bide yollar rampa ve viraj hep muğla denizli arası denizliye gidip geldim. çift kişi. giderken sıkıştırdım hep 120 130 lara çıktığım oldu bazı yollarda dönüşte yawaş geldim ama yoruldum yahu =)

bugün 320 km yol yaptım bittim arkadaşlar bide yollar rampa ve viraj hep muğla denizli arası denizliye gidip geldim. çift kişi. giderken sıkıştırdım hep 120 130 lara çıktığım oldu bazı yollarda dönüşte yawaş geldim ama yoruldum yahu =)
bende çarşamba günü ıspartadan gezerek geldim 225km yaptım yoruluyo insan, 2 kişi 2 motor cbf150 var arkadaşta o bile kıçım ağrıdı dedi, 5 saatte gelince yavaş yavaş hepsi yoruyo

Bayramda 3 gün içerisinde 650 km yol yaptım 2 kişi hiçbir sorun yaşamadım. Özellikle titreşim hiç rahatsız etmedi . Ben hızı sevmem en fazla 95 nadiren 100 km hız yaparım ve bu hzılarda titreşim hissedilmiyor Ama 100 km geçer geçmez fazlasıyla titreşim hissediliyor.

Elcikleri değiştirdim geçenlerde sünger tipi birşey taktırdım el vuran titreşimi %90 kesti ve elime daha rahat oturdu ötekiler elime küçük geliyordu.

Benim motordan tek derdim benzin. Herkes 10 ile 12 kuruş yaktığını söylüyor 13 kuruş civarı yakıyor benim motor. Adam akıllı bir ustaya ayar yaptırmam lazım.

Titreşimi abartmaya hiç gerek yok tekrar söylüyorm.

"QuerysmaS " şuan için bu motorlara göre sadece irc ve unilli marka lastikler var. Orta düzeyde lastik bunlar. Michelin veya metzeller şuanda yok bu ebatlarda malesef. Hiç yoktan irc ile değiştir derim 120 tl ön arka. Orjinal lastikler berbat. Bugün bir bayiye sordum pirelli mt-65 yada 75 hatırlamıyorum uyar dedi sadece biraz daha eni küçük sıkıntı olmaz dedi. Ama fiyatı 200 liraya yakın sadece arka . Euro baya bir uçuşa geçince böyle olmuş

İki de resim atayım ortalık şenlensin :D

16279.jpg

16459.jpg

16363.jpg

Son düzenleme:
arkadaslar ii aksamlar. ben arka frene bastıgımda kampanadn tık tık dye ses geliyor.tutmama sorunu yok ama bastıgımda baslıyor tık tık diye nedenini bilen basına böyle bisey gelen varmı?

arkadaslar bizim makınalar göre lastık buldum arka mırchlen onde metzeler ikisinin fiyatı 200 tl sizce fiyat nasıl bıraz ıyı gıbı geldı ama bırde tarhı ne olursa almalıyım unuttum yaa

o zaman buda benden :p

Uploaded with ImageShack.us

Dostum senin motor kaç km'de ?

arkadaslar ii aksamlar. ben arka frene bastıgımda kampanadn tık tık dye ses geliyor.tutmama sorunu yok ama bastıgımda baslıyor tık tık diye nedenini bilen basına böyle bisey gelen varmı?

Yeni motor yapmaması lazım servise göstermen daha iyi.

arkadaslar bizim makınalar göre lastık buldum arka mırchlen onde metzeler ikisinin fiyatı 200 tl sizce fiyat nasıl bıraz ıyı gıbı geldı ama bırde tarhı ne olursa almalıyım unuttum yaa

Dediğin gibiyse 200 lira bedava . Ama orjinal boyutlarda değildir o bulduğun lastikler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar