TVS TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Hayırlı bayramlar arkadaşlar işten güçten giremedim forma bayramlarda yoğunuz tatilimiz yok kendi işimizi yapıyoruz bayramlarda çalışmakta ayrı zevkli:p ben motoru alalı 25 gün oldu ben aldıktan sonra 12 bin nüfuslu ilçede 11 tane oldu gören beğenen alıyor ne motormuş yav:cherry: şuan için herkez memnun allah kazasız belasız binmek nasip etsin herkeze haa bu arada motorumu alınca kendi çapımda hayrını yapmıştım ama kan akıtmamıştım dün 20 km hızla giderken mahalle arasında birden evin birinin kapısından kedi fırladı firenlere asıldım ama kurtaramadım az daha düşüyordum o an motor hiç aklıma gelmedi kediyi kurtarmaya çalıştım ama nafile arka teker üzerinden geçti ve öldü çok üzüldüm ama yapacak bişi yok olacakla öleceğin önüne geçilmez kedi öldü gittim gömdüm allah günahını affetsin istemeyerek insanlar ölüyor yapacak bişi yok moralim bozuk bayram zehir oldu

gösterge, gaz teli. noluyor yahu..! yeni bir motorda bu kadar basit arızaların olması normal mi? motoru almadan korkmaya başladım..

sıralayalım, "asa11" gaz teli "İ2MİRLİ" gösterge bunlar sadece bu sayfadakiler. gaz teli ve gösterge ile ilgili arka sayfalarda da bir çok yazılara rastladım. bunlar benim motoru almamı engellemiyecek ama eksiklerin üzerinde durmak lazım ki yeni modellerinde bunlarda düzeltilsin.

http://img268.imageshack.us/img268/9320/fotoraf0285.jpg
http://img856.imageshack.us/img856/8343/fotoraf0286l.jpg
http://img718.imageshack.us/img718/8769/fotoraf0287o.jpg
http://img189.imageshack.us/img189/2251/fotoraf0288z.jpg
http://img707.imageshack.us/img707/9387/fotoraf0290.jpg
http://img703.imageshack.us/img703/305/fotoraf0291.jpg

ARKADAŞLAR BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN MOTORUM 680 KM DE VE GÖSTERGE ARIZA YAPTI 2 VİTESTE GİDERKEN 3 CE ATACAGIM SIRADA GÖZÜM GÖSTERGEYE KAYIVERDİ Bİ BAKTIM 160 KM Yİ GOSTERİYOR NOLUYO DERKEN GÖSTERGE HIZLA VE SÜREKLİ DEGİŞMEYE BAŞLADI KACI GÖSTERDİĞİ BİLE BELLİ DEGİLDİ STOP ETTİM MOTORU KONTAGI KAPATIP AÇTIM GİTMEYE BASLADIGIM ANDA AYNISI OLDU BAYRAM OLDUGU ICIN SERVIS KAPALI EVE GELIP KAPADIM MOTORU BUGUN SABAH BINDIM ONCE DÜZELMİŞ GİBİ CALISTI SONRA SIFIRA DÜŞTÜ VE ARTIK HIÇ KIMILDAMIYOR DEVIR SAATI CALISIYOR SADECE HIZI GOSTERMIYOR MAX HIZ 160 OLMUS GOSTERGEDE :D OLE KALMIS BAKALIM BAYRAM SONU GIDICEM SERVISE ÖZGÜL MOTORDAN ALDIM MOTORU İZMİRDE ORAYA GOTURUCEM BAKALIM SERVIS KALITESINI GORUCEZ BAYRAM SONU TVS NIN VE OZGUL MOTORUN ......
Selam arkadaşım o sorun benimde başıma gelmişti saat birden bire 160 km gösterdi sonrasında hiç durmadan değişti 50 km hızla giderken 10 km hız gösterdi 30 km hızla giderken 150 km hız gösterdi sürekli karıştırıyordu aynı gün hemen eve döndüm ön tekeri söktüm okuyucuyu çıkardım okuyucunun içindeki yağ epey kalındı ve çamur gibi olmuş iyice temizledim kuru bezle sonra 1 tl ye dikiş makinesi yağı aldım 2 damla damlattım okuyucunun içine taktım olay bitti allah nazardan saklasın sorunsuz çalışıyor okuyuculara su yada toz kaçarsa yapabiliyor gerçi su demeyelim yıkadıktan sonra hiç sorun yaşamadım ama toz yağla birleşince çamurlaşıyor ve okuyucuda sorun olabiliyor sende dene okuyucuyu temizle ince makine yağı damlat düzelmezse ön kafayı sök dijital saati tutan metrik 6 2 tane somun var altta saatin hemen altında onları kontrol et eğer çok sıkıysa bu somunları biraz gevşet birde okuyucudan gelen kablo saatin hemen altında jak var o jakla olan bağlantı yerini kontrol et fişi gerekirse bantla kablo bantıyla hemen hemen hepsinde o fiş gevşek okuyucuyla saat arasındaki fişten bahsediyorum bu kontrolleri yap o saat çalışacak servisler pek ilgilenmiyorlar hemen yenisi takıyorlar halbuki saatlerde sorun yok küçük detayları atlıyorlar toplarlarken ondan dolayı bu tür sorunlar çıkıyor

Selam arkadaşım o sorun benimde başıma gelmişti saat birden bire 160 km gösterdi sonrasında hiç durmadan değişti 50 km hızla giderken 10 km hız gösterdi 30 km hızla giderken 150 km hız gösterdi sürekli karıştırıyordu aynı gün hemen eve döndüm ön tekeri söktüm okuyucuyu çıkardım okuyucunun içindeki yağ epey kalındı ve çamur gibi olmuş iyice temizledim kuru bezle sonra 1 tl ye dikiş makinesi yağı aldım 2 damla damlattım okuyucunun içine taktım olay bitti allah nazardan saklasın sorunsuz çalışıyor okuyuculara su yada toz kaçarsa yapabiliyor gerçi su demeyelim yıkadıktan sonra hiç sorun yaşamadım ama toz yağla birleşince çamurlaşıyor ve okuyucuda sorun olabiliyor sende dene okuyucuyu temizle ince makine yağı damlat düzelmezse ön kafayı sök dijital saati tutan metrik 6 2 tane somun var altta saatin hemen altında onları kontrol et eğer çok sıkıysa bu somunları biraz gevşet birde okuyucudan gelen kablo saatin hemen altında jak var o jakla olan bağlantı yerini kontrol et fişi gerekirse bantla kablo bantıyla hemen hemen hepsinde o fiş gevşek okuyucuyla saat arasındaki fişten bahsediyorum bu kontrolleri yap o saat çalışacak servisler pek ilgilenmiyorlar hemen yenisi takıyorlar halbuki saatlerde sorun yok küçük detayları atlıyorlar toplarlarken ondan dolayı bu tür sorunlar çıkıyor

bakalım bi deniyeyim dediklerini digital km saati su an calısmıyor sıfır halınde duruyor dun otobana cıkıp 5 vites 9500 devir gördüm hıza baktım sıfır :D tuaf oldum. dun 4. vıteste motoru ılk defa kesiciye soktum motorları sıfır olan arkadaşlara tavsiyem siz sakın kesiciye girmeyin çünkü o hazzı alınca ınsan kendını tutamayıp tekrar yapmak ıstıyor gösterge bozuk ama su an 750 km falan olması lazım yanı daha rodaj bitmedi bu yuzden pek saglıklı degıl ama ben genelde 6000 7000 devir üstü vites degişimi yapıyorum 6000 devirden sonra motor resmen şahlanıyor. tutamıyorum kendımı ust devırlerde kullanmak ınanılmaz zevklı benım ıcın bıde benım ılk vıteslı motorum o yuzden su an asık olmus durumdayım motora :D gösterge falan ufak arızalar benı cok rahatsız etmıyor bı sekılde halledılır benım ıcın onemlı olan makınası oda saat gıbı massallah 6000 devırı gecınce asfaltı sokercesıne sahlanıyo cihaz nazar değmesin :D otherworld arkadasım dedıgınde haklılık payyın var uzerınde durmak lazım yenı serıde bu arızaları ortadan kaldırsınlar dıye ama bu sorunların cogu motorları toplayan yetkili servislerin hatası once onları motor hakkında adam gıbı egıtmelerı lazım cıvataları gevsek bırakıyolar kabloları adam gıbı takmıyolar zaten motoru tanımıyolar daha. hemen hemen hepsı yetkılı servıslıgı yenı almıs bakım ısıgını kapatmayı bılmeyen yetkılı servısler var ya ne kadar acı ve bız kullanıcılar ıcın kotu bır durum. motorla ızmır aydın arasıda gıttım yanı azbı uzun yolda yaptım motor gercekten guzel ve zevklı vıbrasyon 7000 ıla 8000 devir arası var motor 9000 devıre dayanınca benım motor kesıyor vıbrasyonu zaten devır saatınden bellı edıyor kendını devır saatı 7000 8000 devır arası sabıt degıl sankı yerınden fırlıcakmıs gıbı tıtrıyor 9000 devırı gorunce tıtremeyı kesıp sabitleniyor benım motorda bılmem hepsınde aynımı.

Kaza yaptım 30 dk önce Arabanın birini sollarken aniden sola kırdı arabanın solundan girdim aracı süren kişiler kaçtı bende kendi imkanımla kalktım sol omzum da ağrı var sol ayağım kesilmiş pansuman yaptırdım.Motorumun aynası kırıldı koruma demiri olmasa kesin ölmüştüm demir sayesinde sadece ayna ile kurtardık En sevdiğim pantlonumda yırtıldı O terbiyesiz beyaz şahin sürücüsünü bulursam öldürene kadar dövecem

Kaza yaptım 30 dk önce Arabanın birini sollarken aniden sola kırdı arabanın solundan girdim aracı süren kişiler kaçtı bende kendi imkanımla kalktım sol omzum da ağrı var sol ayağım kesilmiş pansuman yaptırdım.Motorumun aynası kırıldı koruma demiri olmasa kesin ölmüştüm demir sayesinde sadece ayna ile kurtardık En sevdiğim pantlonumda yırtıldı O terbiyesiz beyaz şahin sürücüsünü bulursam öldürene kadar dövecem
geçmiş olsun yine iyi yırtmışsın kardeşim.

Geçmiş olsun kardeşim.. Allah tekrarını yaşatmasın...

Her zaman söylerim motor işi tehlikeli arkadaşlar, özellikle şehir içlerinde her an durabilecekmişiz gibi gitmek gerekiyor. Gerekli ekipmanımız varsa her zaman TAM KORUMA ve olmazsa olmaz KASK.
Yolda giderken çok keyifli fakat düştüğünüzde asfalt size pek nazik davranmıyor. 100 km hızla giden bir motordan korumasız olarak düştüğünüzde %90 kemiğin asfaltta sürtünmesinden ve yüksek sıcaklığa maruz kalmasından dolayı, geri getirilemeyecek bir sorun olan DOKU KAYBI söz konusu oluyor.

Araçlar kendi şeridinden gider yeri gelir aynaya bile bakmazlar. Çok yüksek sürat olmadıkça(şehir içi 80 sonrası) en fazla arabası parçalanır.
Biz motorcular ise yolda 360 derece etrafımızdan sorumluyuz, çünki sen hata yapmasan bile hata yapan biri gelip seni bulabilir.

Tekeriniz hep düz bassın...

çok geçmiş olsun dostum. allah korumuş. arkdaşın da söylediği gibi motorcular kelle koltukta gidiyoruz. hatalı aracın plakasını aldıysan, hiç durma mahkemeye dilekçe ile şikayet et. alamadıysan, yine saat mevki olarak adresi tam belirtip şikayet et. kameralar var ise mutlaka yakalanacaklardır. hatalı kişileri uyarmak, gerekirse şikayet etmek, toplumda üzerimize düşen önemli bir görevdir. belki bu sayede başka insanların hayatlarını kurtarmış oluruz.

koruma demiri hayatını kurtadığnı yazmışsın. motor bölümünde ki koruma demiri mi?

Son düzenleme:

GEÇMİŞ OLSUN ARKADAŞIM ALLAH BİDAHA KAZA BELA VERMESİN MALESEFKİ ÜLKEMİZ YOLLARINDA MOTORSİKLET ARAÇTAN MOTORSİKLETİ SÜRENDE İNSANDAN SAYILMIYOR miginfly,YINDA DEDİGİ GİBİ HEM KORUMALI HEMDE HER AN DURACAKMIŞSSIN GİBİ YAVAŞ VE DİKKATLİ KULLANMAK LAZIM ŞEHİR İÇLERİNDE TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN UCUZ ATLATMIŞSSIN

Allah şifa versin "asa11" kardeşim!!! Otherworld kardeşimiz güzel bir yorum yapmış.Ancak kameralar önünde kendi davranışlarınında ortaya çıkacağını unutma.Yani eğer "kask" vb. kullanmamış isen sen de zararlı çıkarsın.Zaten şu belirttiğin şahin otomobilinin, hatalı olduğu kesin. Allah (cc) kimseye kaza bela göstermesin. Herkese Selamlar!!!!!!!!!!

Geçmiş olsun sende birşey yoksa boşver aynayı pantalonu. Omuzunu göster en azından krem filan verir doktor kullanırsın. Ayrıca anladığım kadarıyla polis çağırmadın mı ?

kardeşim çok geçmiş olsun çok üzüldüm neyseki çok şükür canına birşey olmamış. arkadaşlar çok önemli ortak bir sorunumuza dikkat çekmişler. ne yazıkki bizler trafikte kendimizin kurallara uymamızdan ziyade diğer sürücülerinde kurallara uyup uymayacağını göz önünde bulundurmak zorundayız.onun için motosiklet kullanırken bu duruma göre kullanmamız gerekiyor arkadaşlar. inşallah birdaha böyle üzücü kazalar yaşamayız

---------- Post added at 22:11 ---------- Previous post was at 22:09 ----------

asa11 kardeşim birde azda olsa bi sadaka ver kazayı belayı def eder.

Adana İl Temsilcisi
asa11 kardeş geçmiş olsun.ALLAH bir daha hiçbirimize göstermesin.

kardeşim çok çok geçmiş olsun saygı kalmamış kufur bile hafıf gelır
ne yapacaksın plaka almadınmı

arkadaslar izmirde tvs motor yetkılı servıs dıye kandırılmayın fırmanın adı kahramanlardakı yasar motor sozde babamın en samımı arkadsı ıdı dusununkı bana matık atmaya kalkıyorsa gerısını sız dusunun bunları ayrıyetten tvs yede ıso motorlar grubunada sıkayet edıcem parasını peşin verdım bugun yarın bugun yarın dıye dıye kı ben 20 gun boyunca durmadan gıttım geldım parayı ıade aldım fakat motoru baska yerden aldım aradan bı zaman gectı kaza yaptım maddı hasarlı bı kaza ıdı tutanakları verdık 2 hafta oldu ses seda yok bıldırdınmı dıyorum gozumun ıcıne baka baka yalan soleyerek verdım dıyor sıgorta fırmasın arayınca dosya yok dedıler hırcınla gıdınce dosyayı verdıler ama bu sefer baba dostu felan dınlemedım bastım kalayı ayrıyetten de kawasakınınde yetkılı servısı UNUTMADAN YAŞAR MOTOR kesınlıkle ve kesınlıkle gıtmeyın kendınız yapın ama gıtmeyın

---------- Post added at 19:19 ---------- Previous post was at 18:57 ----------

bırde bayadan berı buraya gelemıyorum fakat yıne bı tıremedır almıs basını gıdıyor arkadaslar bızım motorlara ırıdyum bujı var bıze normalı satıyorlar 15 ıle 20 arası 5 bınde değiştiryorsun 25 ile 30 arasında olan ırıdyum bujı 15 bın rahat rahat goturuyor bırde tekve akımı dırek ulastırınca guzel yanma gelırve motorun duzensız ve guçlu çalısmıyor 11 kurus yakan motor bujıyı takar takmaz tıtresımde yakıtta dustu sımdı ıse 10kurus yakmakta sehır ıcı dısı dahıldır denemenızde fayda var

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar