Merhaba arkadaşlar,
Daha önce hiç motor kullanmamış, motordan son derece korkan, almak isteyen herkesi caydırmaya çalışan birisi olarak arkadaşımın fazer'ında artçı olarak yaptığım geziler ve onun güvenli kullanımının da etkisiyle son 2-3 haftadır motor sahibi olmak konusunda büyük bir kararlılığa sahip oldum. Kontrol edebileceğim tipte bir motor olarak YBR almayı düşünürken apachi'ye ve bu başlığa rastladım. Başlığı başından sonuna kadar da okudum. Bazı sorunları olabilecek bir motor gibi olsa da görüntü ve ebat olarak tam istediğim gibi bir motor. Artık gülü seven dikenine katlanır diye düşünüyorum, olabilecek sorunları da dert etmiyorum ki zaten olacağı da meçhul.
Sizden istediğim tavsiye şu.. Tecrübesiz birisi için bu uygun bir başlangıç motoru olabilir mi? Fazla atak bir motor mu olur? Daha hafif bir motor mu seçmeliyim? Alçak gidon başlangıç için zorluk çıkartır mı? vs...vs.. Boyum 1.70, kilom 66, yaş 29...
Motor konusunda danışabileceğim pek kimse yok, o yüzden tavsiyeleriniz benim için önemli.. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...