TVS TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Bu çok güzel bir haber :cat: Ben sırf servis sıkıntı olur diye tvs sahibi olma konusunda kararsız kalıyordum. Satışda yaparlar heralde..

kardeş satış servis yedek parça hepsi olacakmış dedikleri kadarıyla zaten tvs ler öğle kolay bozulan motosikletler değil (bakımını yaparsan) ama usta ellere bırakmak akıl işi hemde garanti dışı kalmıyo

şu anda sıfır km.apache,plaka dahil.4050 tl.

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:58 ----------

kardeş,ne cbf 150 de,ne de ybr de yağ filtresi yok.bende emin olmak için araştırdım.
Abi bende cbf varken serviste motor sağ kapağı açıp alt kısımdan kibrit kutusu büyüklüğünde bir süzgeç gibi bişey değiştiriyorlardı yağı süzdüğünü söylemişti usta ve epey pislik oluşuyordu o parçanın üzerinde ben onu hep yağ filitresi sanıyordum :D

Herkese iyi günler. apache sayfamızı özenle ve merakla takip ediyorum 3 yıldır hasretini çektiğim Apacheye 1 hafta içinde Allah izin verirse kavuşuyorum...şimdi merak ettiğim öncelikli 2 konu var

1- motosikletin rodajını nasıl yapmalıyım, motosikletimi en verimli bir şekilde nasıl kullanmaya başlayabilirim...

2- ilk kullanacağım yağ hangi marka ve model olmalı, bildiğiniz üzere motosikletin en cok aşınması rodaj süresinde olur,

bu konular hakkında tam bilgilere sahip değilim. bir önceki sayfada yağlarla ilgili Adanalı abimiz cok güzel linkler paylaşmış ama ordaki yağlar otomobiller için daha aydınlatıcı. adanalı abi bu konuda beni aydınlatırsan cok sevinir ve sana minnettar olurum.... :)

Adana İl Temsilcisi
arkadaşlar,dün(23/07/2011)de ADANA'daki apacheler olarak,ÜRGÜP-GÖREME gezisi düzenlemiştik.bugün akşam sağ salim döndük.çok iyi geçti.bol bol gezdik,motor sürdük.resimler elime geçince sizlerle de paylaşacağım.

APACHE_SAİD kardeş,sayfaları okuduysan bunları da okumuşsundur ama kısaca cevaplayayım.
1-ilk 500 km.50 km.yi geçme,tüm vitesleri kullan ama yedire yedire hızlan ve yavaşla.
2-castrol-iphone-shell-motul benim bildiğim iyi markalar.

bora abicim hatırlarsan geçen konularda motor pat pat die çalışıyo diyodum abicim şuan 100 km yaptım motorun çalışması değişti o kadar güzelki tıkır tıkır :) abi motor daha rodaj da ama çok seri yaa şeytan dio bırak rodajı asıll :) ama dediklerin aklıma gelince gazı kesiyorum..

bide bişey sorcam abi bu benzin deposuna önceden çok ince yağ katan arkadaşlarım var çok iyi olduğunu söylüyolar motor fazla ısınmıyomuş. ama ben kullanıcı kitabında okudum asla yağ katmayın dio altında küçük notta servisinizin önerdiği kattı maddesi kullanabilirsiniz dio bu konuda biilgin varmı abicim saygılar...

Adana İl Temsilcisi
yasin kardeş,kitabında ne yazıyorsa onu yap.milletin dediğine bakma.yağ filanda benzine karıştırma.eğer motor için faydalı birşey olsa,mühendisleri önerirdi,hepimizde yapardık.boşver yapma.

yasin kardeş,kitabında ne yazıyorsa onu yap.milletin dediğine bakma.yağ filanda benzine karıştırma.eğer motor için faydalı birşey olsa,mühendisleri önerirdi,hepimizde yapardık.boşver yapma.

abi kitapda katkı maddesi ekleyebilirsiniz dio ama katkı maddesinden kastı ne acaba...

arkadaşlar,dün(23/07/2011)de ADANA'daki apacheler olarak,ÜRGÜP-GÖREME gezisi düzenlemiştik.bugün akşam sağ salim döndük.çok iyi geçti.bol bol gezdik,motor sürdük.resimler elime geçince sizlerle de paylaşacağım.

APACHE_SAİD kardeş,sayfaları okuduysan bunları da okumuşsundur ama kısaca cevaplayayım.
1-ilk 500 km.50 km.yi geçme,tüm vitesleri kullan ama yedire yedire hızlan ve yavaşla.
2-castrol-iphone-shell-motul benim bildiğim iyi markalar.

cok tesekkur ederım abi yakında yollardayım nasipse.. :):cherry:

adanalı abim bu soruyu bastıra bastıra sormamdaki neden ustanın bana tam sentetik yağ olmaz şanzıman kaçırır demesi. böyle birşey var mı diye sizlere sordum eğer böyle birşey yoksa bundan sonraki yağı tam sentetik alacağım ama gerçekten şanzımana zararı varsa yarı sentetik alacağım. ilginiz için teşekkür ederim!
o ustanının ben ellerini öpeyim anladın sen onu :) slm söle ustana
en iyi yağ tam sentetiktir unutma:cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:52 ----------

İZMİR/MERKEZ'de 2 servis anlaşması Yarın(18/07/2011) itibarıyla hizmete başlayacaklar diye biliyorum. Bunlardan birisi Kahramanlar'daki YAŞAR MOTOR diğeri ise Yağhaneler'deki ÖZGÜL MOTOR.
Bir de şuanda Tvs Türkiye'nin internet sitesinde de yer alan Ödemiş'teki IRMAK MOTOR var.

---------- Post added at 16:48 ---------- Previous post was at 16:39 ----------

Devir saatim normal görünse de çoğu zaman 5000 de bazen 7000 de bazen de 3000 de takılı kalıyor, yukarı gidiyor aşağı inmiyor. Yenisi takıldı yine aynı, motor bağlantılarıyla ilgili servise ayak üstü uğradım oradaki arkadaş baktı şöyle biraz ama daha müsait bi zamanda getirirsen şasi olabilir iyice kontrol edelim dedi. Bora abi ya da bilgisi olan tüm arkadaşlardan yardım bekliyorum. Saat kafasına göre bazen düzeliyor :)

aynı arıza bende de oldu devir saati adeta sapıttı
yenisiyle değişti şimdilik sorun yok inş olmaz
göstergeler uğraştıracak böyle giderse
çin sesimizi duy biran önce üret ucuzundan gösterge... çok para var bence bu işte çinnnnn :queen:

Bugün sağına soluna bakmadan yürüyen bi pamuk şekerci amca sayesinde frenleri test etmek zorunda kaldım gayet olumlu sonuç aldım, iyiki daha önceden panik fren calısmalarımı yapmışım.

KARTALİZMA07 kardeş kendi üslubunla yaptığın açıklamayı gayt iyi anladım:queen: fakat ben bu soruyu sorduktan sonra forumda başka bi arkadaşta acıklama yaptı onun ustasıda bizim motorlara tam sentetik olmaz şansızaman kaçırır demiş. Gerçi adanalı nickli abide motorunda tam sentetik kullanıyor sonuç olarak kesin bi sonuca varamadık:queen:

KARTALİZMA07 kardeş kendi üslubunla yaptığın açıklamayı gayt iyi anladım:queen: fakat ben bu soruyu sorduktan sonra forumda başka bi arkadaşta acıklama yaptı onun ustasıda bizim motorlara tam sentetik olmaz şansızaman kaçırır demiş. Gerçi adanalı nickli abide motorunda tam sentetik kullanıyor sonuç olarak kesin bi sonuca varamadık:queen:
ben şuan yarı sentetik kullanıyorum, daha önceki motorumda kullandım cbf olan arkadaşta kullanıyo sorun yok tam sentetik yağ için söyledim.
bizim usta öyle bişey demiyo ve ben kaç yıldır motor kullanırım ilk defa duyuyorum böyle birşeyi.

2011 APACHE kullanıp arka dişliyi 41 dişli yapan var mı???

---------- Post added at 17:04 ---------- Previous post was at 16:38 ----------

veya ön dişliyi değiştiren?:mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar